Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný postapokalyptický film s Melom Gibsonom z jeho známej série. Má výborný príbeh o skvelom vodičovi, ktorý v časoch blízkej budúcnosti, kedy vládne anarchia a nedostatok jedla a paliva bezcielne prechádza krajinou, v ktorej vládnu gangy a rozhodne sa pomôcť jednej civilizovanej osade s cisternou, ktorá je jedným mocným gangom ohrozovaná. So spracovaním som spokojný, film upúta už od úvodu a dobre sa naň pozerá celý čas, jedine by som viac ocenil, keby bol dej trochu rozmanitejší, pretože takto je až príliš priamočiary, no žiadny veľký zápor to rozhodne nie je. Hlavne, že postapokalyptická doba je zobrazená perfektne. Akcie tu nie je málo a je dosť dobrá. Väčšinu filmu tvoria skôr také maličkosti, pri ktorých dôjde k pár úmrtiam a nejaký ten útok na osadu, ale hlavnú pozornosť si bezpochyby zaslúži záverečná dlhá naháňačka s kamiónom, ktorá je plná skvelých zrážok, slušných kaskadérskych kúskov a výborných úmrtí. Táto scéna je rozhodne jedna z najlepších akčných scén s dopravnými prostriedkami, aká sa dá vôbec vidieť. S hereckým obsadením som spokojný, opäť výborný Mel Gibson, bezproblémové vedľajšie postavy a veľmi dobrí záporáci. Réžia a hlavne technická stránka sú prvotriedne, tu nie je čo vytknúť. Po nevýraznej jednotke prišla kultová dvojka, ktorá ovplyvnila celý postapokalyptický žáner. Veľká spokojnosť. Objektívna kvalita filmu- 82%, film sa páči mne na 76%. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Minimálne o triedu lepšie ako trochu divne pojatá jednotka. Adrenalín vás nakopne už v druhej minúte a nepustí až do konca 10-minútového akčného orgazmu, okoreneného o rýchle zábery z predného nárazníku áut, pri ktorých nie je nijaký problém dostať závrať. Mel Gibson rovnako drsný ako v jednotke, možno ešte o niečo viac. Dokonca dôjde aj na letmé načrtnutie postapokalyptického sveta. Nejaký logický a zaujímavý príbeh treba opäť hľadať inde, čo je trochu škoda vzhľadom na skutočnosť, že je vlastne v celom filme okrem úvodnej šialenej vysokooktánovej jazdy, pár akčných momentov behom filmu a záverečnej ultimátnej naháňačky s konvojom pomerne málo akcie. Tiež som si všimol, že sa v celej Maxovskej sérii podozrivo málo rozpráva (aj u takého Seagala či Willisa sa toho nakecá niekoľkonásobne viac). 12.8.2015: Je to geniálne. 90% ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Děsivá představa o budoucnosti. Až dojde ropa, krev země, vypukne válka. Jen stěží si dokážeme představit život jako pouštní lidé. Zabíjet jeden druhého, aby mohl člověk přežít. Tento snímek vystihl post - apokalyptickou budoucnost lidstva. Šílený Max je opravdu šílený. Nebezpečná závěrečná akční honička brala dech. Mel Gibson sice toho moc nenamluvil, ale za to předvedl bravurní výkon. Akční film , kde hrdina není nesmrtelný a neporazitelný. Ale ze všech sil bojuje do posledního dechu. Na začátek 80 -tých let to není špatné. Tehdejší tvůrci měli, řekl bych, reálnou představivost. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opravdovej nářez. Celkově o hodně moc lepší než jednička a to ve všech směrech. Atmosféra je mnohem zkrachovalejší. Mel Gibson coby Max je neuvěřitelně cool. Akční scény jsou dotaženy k naprosté dokonalosti, ten vetší rozpočet je prostě vidět a je to dobře. Záporáci jsou asi lepší, mnohem nebezpečnější, než v prvním díle, ale chybí jim taková ta znepokojivost. Prstořez a jeho gang byli banda ultimátních pošuků. Dvojka ale určitě válcuje skvělou už tak skvělou jedničku. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Apokalyptická budúcnosť – kôli palivu sa zabíja a nájdenie náboja do Maxovej brokovnice sa rovná malím vianociam. Kde sú tie krásne časi 80tych rokov - drsných akčných filmov. Mladý Mel v jednej zo svojej prvej kultovej úlohe Šialeného Maxa, ktorý sa dočkal slušného nadupaného nonbrain pokračovania. Naviac George Miller exceluje – naháňačky majú svoju nezameniteľnú dynamiku, Mel Gibson za volantom je cool a ani veľmi nevadí, že nemá čo hrať pretože aj to minimum, drsný desperád ciest „nechajte ma na pokoji“, zvláda na výbornú. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Podľa producenta, dizajnéra a programátora hernej série „Fallout“ bol jednou z hlavných vizuálnych, filmových inšpirácií pre jej prvý diel práve tento film. V hre môžeme vidieť Maxovu (Mel Gibson) ikonickú koženú bundu, dvojhlavňovú brokovnicu, psa a niektoré postavy šialených jazdcov. (Sunwheel)
  • Humungus (Kjell Nilsson) má ve filmu zbraň Smith & Wesson Model 29 ráže .44 Magnum. Max (Mel Gibson) používá upilovanou verzi brokovnice VG Bentley. (dc125)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama