Reklama

Reklama

Šílený Max: Dóm hromů

  • Česko Šílený Max a Dóm hromu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zbytky zničené civilizace již téměř zmizely a poslední přežívající lidé se snaží najít nový model fungující společnosti. Stárnoucí Max se vydává do města Bartertownu, aby získal zpět svůj majetek. Město sice řídí despotická černoška, která si nechá říkat Teta Entita, je však značně závislá na dodavateli elektřiny, který si říká MasterBlaster. Ve skutečnosti jde o nerozlučnou dvojici inteligentního trpaslíka Mastera, který jediný ovládá výrobu elektřiny, a slaboduchého obra Blastera, který svého druha nejen chrání proti všem nebezpečím, ale je také jeho nosičem. Entita po Maxovi chce, aby zabil Blastera v souboji, který občas pořádá v zamřížované aréně, tzv. Kopuli hromu. Maxovi se podaří hloupého obra porazit, odmítne jej však zabít, čímž poruší pravidla hry "dva dovnitř, jeden ven". Za trest je vypovězen z města a spoutaný ponechán v poušti. Zachrání jej dívka Savannah z pouštního kmene dětí, které žijí v malé uzavřené komunitě u pramene vody. Max společně s několika staršími dětmi pronikne do města, osvobodí uvězněného Mastera a pomůže jim uskutečnit jejich sen. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (357)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Když jsem chodil ještě do kina, a nebylo moc možností, jak se k filmu dostat, tak jsem byl nucený sedět vedle diváků, kteří rušili film, a komentovali ho, bez ohledu na to, že to druhé může otravovat. Tu a tam se našel ale někdo, kdo špatný film vylepšil, což ale bylo dáno jenom jeho schopností vypravovat, přehánět, glosovat. A právě tenhle film mi připomenul jednoho vypravěče v kinosálu, kdo film vylepšil. Mel Gibson mi jako herec nesedí. V ničem. Přehrává. A to miu herců překáží. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl závěrečný třetí díl z akční trilogie Mad Max, nebylo mně jasné, co selhalo ve filmu jako první, ale negativní dominový efekt se postupně podepsal na celém vyznění filmu. Od castingu vedlejších rolí až po neschopnost podat film nápaditě a akčně. Mel Gibson je nejsvětlejším bodem na konci hodně černého tunelu, ve kterém vrazíte do Tiny Turner, protože si jí v té tmě nevšimnete. Proč byla do filmu obsazena, když nemá herecký talent ani co by se za nehet vešlo, to zůstalo nezodpovězeno. Nijak se nevyznamenalo ani to ostatní. S postupující sérií docházely nápady, ale to by přece nevadilo, kdyby se ve filmu o slovo hlásila akce. Místo akčních orgií, je film prošpikován kopou keců v post-katastrofické budoucnosti, ve které se octneme, ale z níž tvůrci téměř nic nevydolovali, a to její kulisy nevypadaly vůbec marně. Očekával jsem akční nářez, a oželel bych i nějakou tu absenci sofistikované myšlenky, ale že se budu tak nudit u třetího dílu, který měl být vrcholným zakončením celé série, jsem nečekal. V tomhle filmu všechno podstatné selhalo. Gibson a výprava zbabraný dojem nemohli vytáhnout do smířlivější roviny. 40% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,305,523Tržby USA $36,230,219Tržby Celosvetovo $52,800,000║ úvod dobrý ale potom sa to v druhej polovici v púšti plnej detí mierne zbrzdí ale aj tak celkom slušný priemer /videl v kine: 70%/(filmový festival Cinematik 2014) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Najamerickejší, tzn. najhollywoodskejší z celej trilógie, zameraný viac na mladšie publikum než predchádzajúce časti, najmenej drsné a divoké, napriek tomu paradoxne najzábavnejšie a najodľahčenejšie, v niektorých prípadoch pripomínajúce to najlepšie z producentskej dielne Stevena Spielberga 80. rokov. Svižná a profesionálne natočená popcornovka. Gibson je opäť cool a vďaka nemu a už tradičným automobilovým naháňačkám, sa séria ako celok nezmazateľne zapísala do dejín kinematografie. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Tak ne, liché díly prozatím pro Šíleného Maxe dopadly v obou případech přinejmenším podivně, přinejhorším jako ty exkrementy, které v tomto díle figurovaly jako hnací motor. Zábavné, možná tím chtěl Miller něco sdělit. První část filmu ještě působí docela slušně Maxovsky, nejpozději od Thunderdome to nabere takové obrátky do demence, že jsem to málem nedokoukal. A ani ta závěrečná akce nestojí za moc. Záporáčka Tiny Turner je navíc velmi podivně napsaná postava. A ty děti snad ani nemusím zmiňovat. Aspoň že Bartertown je stále cool jméno pro takový výkal pouště. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (21)

  • Prvý film zo série, ktorý bol spolufinancovaný americkými producentmi. Vďaka tomu si v ňom zahrala aj známa speváčka Tina Turner (tetuška Entity). (m.a.t.o.)
  • Původně mělo jít o film o dětech, žijících bez rodičů, kteří si představují, kým by chtěly být. Jedno by si představovalo Maxe (Mel Gibson). (ČSFD)
  • Kovový oblek tetičky Entity (Tina Turner) vážil 55 kilogramů. (ČSFD)

Související novinky

Zemřela Tina Turner

Zemřela Tina Turner

24.05.2023

Přichází smutné zprávy pro svět filmu a zejména hudby. Ve středu 24. května ve svém domě ve švýcarském Kusnachtu zemřela ve věku třiaosmdesáti let legendární americká zpěvačka a příležitostná herečka… (více)

Reklama

Reklama