Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Podle hodnocení ostatních jsem předpokládal a i se tak trochu těšil, že mi tohle sedne víc jak slabý a průměrný první díl. Bohužel jsem se mýlil. Opět dávam slabé 3 hvězdy – čistý průměr. Rozdíly mezi tímto a předchozím filmem jsou, ale je mi to prd platný, když mě to neoslovilo. Oproti jedničce má tento snímek akci. No, čekal jsem jí více, ale nevadí. Podstatné je, že mě nezaujala. T5eba až konečné pronásledování - to bylo dobře natočené, nuda nebyla, ale furt jsem neměl pocit, že by nastala situace, která by mě vytrhla. Prostředí bylo zvládnuté dobře, atmosféra byla avšak nulová. Hudba celkem ušla. Mel Gibson mě zde teda bavil víc než v předchozím snímku, kde byl nevýrazný. Zde teda toho moc opět nenamluvil, ale to bylo asi součástí jeho postavy. Rozhodně má tato dvojka víc scén, které by mě mely bavit, ale mě to prostě nechytlo. Ani záporáci mě nějak neděsili. Vyloženě špatný film to není, ale víc jak čistý průměr to fakt vidět nemůžu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film má na to, aby bol dlhší, no tvorcovia sa zamerali na priamočiaru akciu, presne vykreslenie postapokalypsy omnoho dokonalejšie ako v jednotke. Jednoduchá zápletka s veľmi dobrým scenárom. Dokonalé naháňačky áut, berúce dych a ja som len čumel, ako je možné natočiť polhodinovú autovú naháňačku bez akéhokoľvek klišé. Vadilo mi však pár charakterov postáv a že Maxova V8mička skončila v pohrebisku áut. 80%. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Že by na tom Šíleném Maxovi opravdu něco bylo? Po prvním díle jsem naprosto nechápal jeho až skoro legendárního kultovního postavení v Melově filmografii. Po druhém díle už tomu tak trošku přicházím na kloub. Druhý díl Šíleného Maxe je epičtější, akčnější a spádovitější než jeho předchůdce a co do kvality jej rozhodně předčí. Mel teprve zde začíná být tím známým drsným hrdinou, který nejde pro peprnou hlášku či pořádnou ránu daleko, přesně jak jej všichni znají z jeho pozdějších filmů. Řekl bych, že až s dvojkou Šíleného Maxe pořádně nakopnul svou kariéru o obrovský kus dopředu a dle mého je to právě tento film, který by se měl považovat za milník v jeho bohaté kariéře. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

O dva roky po úspěchu svého průlomového debutu se režisér George Miller vrátil k postavě Šíleného Maxe s pokračováním, které zcela redefinovalo pojetí postapokalypsy v populární kultuře a navíc hodně vysoko posunulo laťku pro akční podívanou. Snímek s přízviskem Bojovník silnic se stal fenoménem, jehož styl a úspěch se následně pokoušely napodobit desítky jiných produkcí z celého světa. Jenže nikdo nedokázal na plátno dostat takové množství dravé energie, ani se nikomu nepodařilo vymyslet tak fascinující mikrokosmos vztahů. Post-nukleární budoucnost se potkává s mýty minulosti, když Miller oživuje prvky westernu za pomoci řvoucích motorů a do kůže a cárů oděných běsnících divochů ve světě, kde kapka benzínu má větší cenu než lidský život. (anotace pro maraton série v kině Aero, 2019) ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Post-apokaliptický akčák ako sa patrí! O podstatnú hviezdu lepšie než Carpenterov Útek z New Yorku. No musím sa vám priznať, že vôbec nechápem, prečo dali Šílenemu Maxovi (Mad Max) meno Šílený Max (Mad Max). Je tvrdý, nekompromisný, osudom ne-zlomený a samotársky. Viac by mu (dle mého) sedelo Iron Max alebo Bad Max - žiadnu "šialenosť" som pri ňom jednoducho nepostrehol. No nič. Aspoň už konečne viem, od koho čerpali tvorcovia Doomsday (2008). ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Spousta vraků aut, které zbyly po natáčení filmu, se dodnes povaluje na jednom australském pozemku v Broken Hill. (Stejšn)
  • Ačkoliv to tak možná nevypadá, během natáčení bylo ve skutečnosti extrémně chladné počasí. Mel Gibson (Max) trávil čas mezi záběry zabalený v dekách, a to i přesto, že jeho postava měla poměrně masivní kožený kostým. Představitelé záporáků trpěli mnohem víc, protože mnoho z nich bylo díky kostýmům velmi odhalených, včetně zadnic a dalších citlivých míst. (Morien)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama