Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Civilizace, jak ji známe, už neexistuje. Přeživší lidé se sdružují do komunit kolem nerostných zdrojů a snaží se odolávat neustálým nájezdům motorkářských gangů, které nutně potřebují palivo pro své stroje. Nejlepší díl série. Ba, co víc, nebojím se tento film zařadit k nejlepším akčním filmům všech dob s naprosto úchvatnou závěrečnou automobilovou honičkou (kamion vs. motorky a buginy). A Max, ten už pozbyl poslední zbytky pudu sebezáchovy. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film má na to, aby bol dlhší, no tvorcovia sa zamerali na priamočiaru akciu, presne vykreslenie postapokalypsy omnoho dokonalejšie ako v jednotke. Jednoduchá zápletka s veľmi dobrým scenárom. Dokonalé naháňačky áut, berúce dych a ja som len čumel, ako je možné natočiť polhodinovú autovú naháňačku bez akéhokoľvek klišé. Vadilo mi však pár charakterov postáv a že Maxova V8mička skončila v pohrebisku áut. 80%. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Paradoxně teprve druhý díl řádně (v intencích béčkového filmu) představuje postapokalyptický wasteland, kde nevládne žádný řád, společná civilizace, ani smysl pro rodiny, vše se točí kolem pořádných bouráků a tedy šťávy, co je pohání. Max je schopný žoldák a za pár kanistrů benzínu se vrhne do automobilového souboje s celým ozbrojeným klanem pouštních pirátů. Osobně mi možná více vyhovovala jasnější dějová struktura prvního Mad Maxe, než "volnější" dvojka, ale celkově se jedná o trošku zábavnější, akčnější a snad i více vzrušující film... Poctivé osmdesátky, které ani dnes vyloženě neurazí! 6/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opravdovej nářez. Celkově o hodně moc lepší než jednička a to ve všech směrech. Atmosféra je mnohem zkrachovalejší. Mel Gibson coby Max je neuvěřitelně cool. Akční scény jsou dotaženy k naprosté dokonalosti, ten vetší rozpočet je prostě vidět a je to dobře. Záporáci jsou asi lepší, mnohem nebezpečnější, než v prvním díle, ale chybí jim taková ta znepokojivost. Prstořez a jeho gang byli banda ultimátních pošuků. Dvojka ale určitě válcuje skvělou už tak skvělou jedničku. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

O dva roky po úspěchu svého průlomového debutu se režisér George Miller vrátil k postavě Šíleného Maxe s pokračováním, které zcela redefinovalo pojetí postapokalypsy v populární kultuře a navíc hodně vysoko posunulo laťku pro akční podívanou. Snímek s přízviskem Bojovník silnic se stal fenoménem, jehož styl a úspěch se následně pokoušely napodobit desítky jiných produkcí z celého světa. Jenže nikdo nedokázal na plátno dostat takové množství dravé energie, ani se nikomu nepodařilo vymyslet tak fascinující mikrokosmos vztahů. Post-nukleární budoucnost se potkává s mýty minulosti, když Miller oživuje prvky westernu za pomoci řvoucích motorů a do kůže a cárů oděných běsnících divochů ve světě, kde kapka benzínu má větší cenu než lidský život. (anotace pro maraton série v kině Aero, 2019) ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Pes, který se ve filmu vyskytuje, pocházel z útulku, a byl pro film vycvičen. Z řevu motorů byl však stále nervózní, proto se mu dostalo speciálních špuntů do uší. Po natáčení si ho ponechal jeden z členů štábu. (-bad-mad-wolf-)
  • Po dokončení Šíleného Maxe (1979) měla být všechna použitá auta zničena. U všech, kromě hlavního Maxova (Mel Gibson) vozu, které bylo použito i v tomto dílu. (ČSFD)
  • Ve své době šlo o nejdražší film produkovaný v Austrálii. (ČSFD)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama