Reklama

Reklama

Milénium

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller / Horor
USA, (1996–1999), 66 h 27 min (Minutáž: 43–60 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

Lance Henriksen, Klea Scott, Megan Gallagher, Terry O'Quinn, Brittany Tiplady, Stephen E. Miller, Bill Smitrovich, Kristen Cloke, Peter Outerbridge (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Seriál z pera Chrise Cartera. Bývalý agent a profilista FBI Frank Black (Lance Henriksen) se stěhuje se svou dcerou z Washingtonu DC do Seattlu. Frank má schopnost dostat se do myslí vrahů a vidět jejich očima. Ve Washingtonu se připojuje do tajné organizace-Millennium. Společnými silami bojují proti vrahům. Ve vedlejší linii také sledujeme osud Frankovi ženy, kdy se dozvídáme, že byla unesena neznámým únoscem...

Celkem 3 sezóny. (djtoko)

(více)

Recenze (49)

666teen 

všechny recenze uživatele

Carter & Snow strikes back. Po megaúspěšných Xfiletech se nám dvojka vrací(vrátila!) s vlastní vizí světa po Aktech. A není to svět určený pro Teletubís. Koncentrace masových, sériových a jiných vrahů je v jejich světě vskutku vražedná....Mystická omáčka nám sice ke konci seriálu houstne, až je téměř nepoživatelná, ale to, že seriál má opravdu KONEC a účast Lance Henriksena v hlavní roli vyšetřovatele Franka Blacka (kam se hrabe inšpektór Kolumbus) vyvažuje ten drobný "paranormální" nedostatek. Jen víc vyřezaných jazyků v poštovních zásilkách! ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Chris Carter po "Aktech X" ukázal, že patří mezi nejtalentovanější televizní tvůrce, a že jeho arcidílo není náhoda..."Millennium" staví na zlu v lidském rodu, na těch nejhnusnějších zločinech, které lidé páchají...S postupem času se v seriálu objevují carterovské náznaky "mytologie", které se postupně prohlubují a v pozdějších sériích se stávají nosnou kostrou vyprávění. Lance Henriksen je v roli Franka Blacka vynikající a v podstatě to samé se dá říci i o ostatních...Mark Snow odvádí svou standardní (tzn. na televizi špičkovou) práci a především úvodní melodie je překrásně melancholická a naléhavá. "Millennium" si rozhodně nezasluhuje být zapomenuto, vyjmenovávat všechny výtečné díly (které mám ještě teď nahrané) nemá cenu. Ale musím souhlasit s andersonem - epizoda "Mikádo", která je inspirována skutečným případem nikdy nepolapeného vraha Zodiaca (ano, to je ten, o němž David Fincher zrovna natáčí film), mezi ně určitě patří... ()

Reklama

cariada odpad!

všechny recenze uživatele

No stěží jsem dokoukal 1.polovinu série, to se nedá, větší nudu už jsem dlouho neviděl. Postavy nesympatické, děj jako přes kopírák jeden díl za druhým stále stejný, žádná dějová linie, která by se táhla celým seriálem. Prostě nic k tomu jsem ještě měl verzi z Fandy , která je roztáhlá 16:9 ,ale točené je to 4:3, tak že o to horší koukání na roztáhlé postavy. Opravdu nechápu proč jsem tohle stahoval, už to jdu mazat. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Touto sériou Chris Carter prekročil tieň Aktov X. Frank Black ako otec rodiny zatiahnutý skupinou MILÉNIUM do siete brutálnych a časom aj mystery príbehov, sa objavil tiež v jednej z epizód zmienených X Files. Takýto slaboduchý crossoverový epilóg si ale nezaslúžil. Epizódu MIKÁDO považujem ja osobne za to najlepšie (netvrdím, že najoriginálnejšie, iba najlepšie) čo v oblasti televíznych sérií vzniklo. (19.10.2004) ()

masr 

všechny recenze uživatele

První série - doporučuju nekonzumovat tenhle seriál ve vyšších dávkách. První sérii jsem zhlédl asi za týden a ještě několik dní poté mám solidní "depresi". Pustopustá beznadějná temnost; bez jakéhohokoli odlehčení nebo náznaku něčeho pozitivního. Druhá série - skutečný vrchol seriálu a někoho z tvůrců dokonce napadlo, že občas je třeba tu těžkotonážní temnotu odlehčit. Třetí a díkybohu poslední série úroveň neztratila a tím, že je poslední, taky zajistila, že se seriál nerozplizl jako prakticky celá současná seriálová produkce. Celkově: koherentní, krajně temný seriál, na který člověk pravděpodobně nikdy nezapomene. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (18)

  • Když Peter Watts (Terry O'Quinn) vstoupí do sklepení, je na zemi vidět nedopalek cigarety značky Morley. To je jasný odkaz na postavu Kuřáka (Smoking Man) ze seriálu Akta X (od r. 1993), se kterým je také spojen tvůrce Chris Carter. (Radiq)
  • Fiktivní náboženství selphosofy (česky egosofie), ze které si v této epizodě dělají srandu, je přímou parodií scientologie. (Radiq)
  • Frank Black a Lara se v pozdějších epizodách přihlašují do svého PC pomocí hlasu. Jedná se o odkazy na filmy. Frankova věta "Soylent Green is people" je z filmu Soylent Green (1973) a Lara používá větu "Open the pod bay doors please, Hal", která odkazuje na film Stanleyho Kubricka 2001: A Space Odyssey (1968). (TomikZlesa)

Reklama

Reklama