Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Rabín, kněz a krásná blondýna. Rabín ano. Kněz ano. Ale krásná blondýna? No nic moc teda. Český překlad je problémem českého distributora, takže pro mně je to Keepin the Faith. Režijní debut Edwarda Nortona, muže, který je velmi talentovaný herec, jenž hraje ve víceméně skvělých filmech, se postu režiséra zhostil docela dobře. Jenže jjá čekal, že předvede stejné kvality jako herec. Tento film je obyčejná romantická komedie s prvky dramatu s nehorázně přemrštěnou délkou. Nebýt toho, že jsem se před dvěmi měsící vrátil z New Yorku, tak bych poslední půl hodinu asi nerozdýchal. Důvodem proč jsem jí rozdýchal byli krásné záběry New Yorku a občas na místa, které jsou mi velmi známá. To je jedno velké plus tohoto filmu. Je zde žánr komedie, ale nejsem si až tak jist, zda-li se sem opravdu hodí, protože za komedii považuju něco, čemu se budu hodně smát. Tady se našlo jen pár a ještě ke všemu slabých vtipných scén. Velkým lákadlem je určitě obsazení. Ben Stiller, Edward Norton a Jenna Elfman. Hlavní protagonisté milostného trojúhelníku. Každý kdo tyto jména zná se určitě na tento film těšil. A je pravda, že být těchto herců, tak bych asi šel s hodnocením na 2*. Oni to opravdu zachraňují. Stiller hraje snad poprvé v životě normálního chlápka, který musí řešit milostné problémy a tato role mu dost sedla. Edward Norton hraje takového "blbíska", který je moc a moc hodný. Ovšem hodí se k němu takováto role? Je to 50% ano a 50% ne! Jeho výkon je ale i přesto výborný. No a Jenna Elfman mi nesedla. To bych tam raději viděl Jennifer Aniston. Jsem rád, že jsem to viděl, ale asi uteče spousta let, než si to budu chtít znovu připomenout. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Edward Norton pred aj za kamerou. A ked som dopozeral film, musim uznat, ze mu to ide o cosi lepsie pred kamerou, aj ked za kamerou sa snazil. Scenar teda nijako divaka neohuri, ale dialogy su vyborne, herci ako Stiller, Elfman, Norton tiez. Len absencia hlbsieho pribehu mi chybala, vystavat 128 min filmu na milostnom trojuholniku sa mi nejako nezda. 71 % ()

Reklama

NUbijec 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu jiná romantická komedie. Nevím jestli je to režií a hlavní rolí Edwarda Nortona, kterého mám moc rád, který se vyvaroval těch horších kliše a když už tak je dokázal podat s takovou dávkou citu, že dojem z filmu absolutně nenaruší. Dobrý byl i výkon Bena Stillera, který hrál lépe než u většiny svých rolí, ale stejně jsem víc fandil Nortnovi. A proto pro mě nebyl konec úplně pozitivní a romantický, takže se více projevilo to psychologické drama dobře napsaných postav. A navíc byly výborně obsazeny vedlejší role, Miloš Forman nebo Anne Bancroft alias Mrs. Robinson z Absolventa definitivně převážili na plné hodnocení. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Wow. Tak som čakala, že si odbijem dve hodiny blbej komédie s nie veľmi obľúbeným Stillerom, kvôli Nortonovi vydržím. Nie. Veľmi dobre som sa bavila. Pohladila ma aj otvorená reálnosť, po väčšine bez klišé. Jedno z najväčších prekvapení, aké som pri filme zažila. Norton je síce stále lepší herec(neviem, či by som ho chcela viac ako charizmatického a atraktívneho kňaza, alebo by mi to bolo skôr ľúto.. :)) ale ako režisér stvoril veľmi príjemnú drámu perfektne zlúčenú s komédiou. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Co se týče žánru romantická komedie,jde jistě o nadprůměrný filmeček.Samotný nápad vnést do tohoto příběhu náboženství,dělá z filmu nejen prostoduchou romanci,ale i krapet film k zamyšlení.Edward Norten odvedl jako režiser dost dobrou práci,a na poli hereckém/komedialním nezůstává o moc pozadu za komikem klasickým Benem Stillerem.Pro mě bylo celkově překvapení tento druh filmu spojovat s vždy fantastickým Nortnem,ale on ukázal,že zvládne opravdu vše(a nelze jinak,než souhlasit s tvrením,že on je skutečně filmový chameleon!).A camea filmových legend Miloše Formana a Elli Wallacha jsou už jen třešničkou na dortu této zajímavé podívané. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

  • Když jedou hlavní postavy z letiště a vzpomínají na své bývalé spolužáky, tak Brian (Edward Norton) řekne: "Pamatuješ na Aarona Portnoye? Hodně si stěžoval." Jde o odkaz na knihu Philipa Rotha "Stížnost Portnoye". (don corleone)
  • Scéna, v níž tři hlavní postavy v dětském věku běhají po parku, je předělávkou scény z filmu Jules a Jim (1962) režiséra Francoise Truffauta, který je také o milostném trojúhelníku. (ČSFD)

Reklama

Reklama