Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (443)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Takhle genialni particka se uz asi neda nikdy nikde dohromady! Jasne ze nekdy to je ujety az moc a ne vzdycky vtipny, ale ta originalita je neskutecna aneb "This sketch is silly..." Mimochodem ocenuju BBC, ze to nezatrhli, tolik sziravy legrace na vlastni hlavu - nevim nevim jestli by to v ČT bylo dneska možný ( trochu podobnej štyl byla Česká soda a 22 ). Všeobecně bych vyzdvihnul u MP hlavne skvely karikatury vselijakejch reporteru, komentatoru atd. a uplne nej snad byly ty jejich diskuzni parodie na neuveritelny temata. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Neskutečná sestava se zde dala dohromady. Ano, některé scény a dialogy jsou spíše trapné, ale to nic nemění na tom, o jak geniální pořad se jedná. Úchylné příběhy, nesmírně vtipné repliky, zajímavé animované vložky. Některé skeče jsou již legendární (reklamace papouška, sýrárna, ministerstvo švihlé chůze, Dennis Moore, španělská inkvizice /"Nikdo nečeká španělskou inkvizici!"/...) a je jen škoda, že vzniklo pouhých 45 dílů. Nápadů bylo jistě mnohem více. Létající cirkus zkrátka je - a vždy bude - svým pojetím a nápady nedostižný! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dennis Moore.., Dennis Moore.., dumb, dumb, dumb.. Na jedné straně trochu nudné animace Gilliama a občas skeče, při kterých jste bez znalosti souvislostí prostě mimo. Druhá miska vah plná humoru, co se nezastaví před ničím, však zcela převažuje. John Cleese je démon a Terry Jones je úchylný Dirty Vicar. Zajímalo by mě, pod vlivem jaké návykové látky ti hoši tvořili.. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dal jsem tomu 3 díly, přičemž jsem se zasmál snad jen lehce u prvního. Před zhlédnutím jsem dával seriálu obrovské šance, že bych se snd jednou mohl stát pravidelným divákem, protože mě silně navnadil film Život Briana. Troufám si říct, že tomuto humoru, kterým se tato skupinka britských umělců prezentuje, lehce odzvonilo. Odpad dát nemohu už jen z úcty k tvůrcům. Můj šálek kávy to však rozhodně není. Raději jejich filmy než tento seriál. * ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Létající cirkus je zde vychválen až do nebe a nutno dodat, že oprávněně, neboť humor této legendární britské skupiny se doopravdy geniální. Jediné čím série trochu utrpěla byla s postupem času klesající úroveň. První dvě série byly bez jediné chyby. Od třetí série se silné díly začínají střídat se slabými a průměrnými a už se nezasmějete tolik. Ještě určitě stojí za to zmínit krásnou Carol Clevelandovou, kvůli které určitě stojí za to stát se sňatkovým poradcem :-) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (28)

  • Terry Jones popisuje způsob, jakým komediální skupina původně prezentovala televizi svůj plánovaný seriál, takto: „Když jsme šli do BBC poprvé, seděli kolem stolu všichni ti šéfové, kteří se nás ptali, o čem ten náš pořad bude. A my jim suše oznámili, že ještě nevíme. Tak chtěli vědět, na koho to má být zaměřené. Odpověděli jsme, že ještě nevíme. Pak se zeptali, jestli v tom bude nějaká hudba, na což jsme po pravdě odpověděli, že ještě nevíme. Nakonec řekli, ať jim alespoň prozradíme, jak se to bude jmenovat. A my pokrčili rameny, že ještě nevíme. Chvíli bylo ticho a pak jeden z těch šéfů pronesl: "Aha. Ale bude to mít jen třináct dílů, platí?" (conejo)
  • V epizodě byl také cenzurován výraz, jenž pronesl Mr. Smoke-Too-Much (Eric Idle) ve skeči „Travel Agent“ („Cestovní kancelář“). Ten neuměl vyslovit písmeno C, a tak namísto jej říkal písmeno B. Po zjištění faktu, že může nahradit písmeno C písmenem K, pronesl větu „Oh, I never thought of that before. What a silly bunt.“ Při zaměnení písmene B s písmenem C u slova „bunt“ vznikne slovo „cunt“ (česky „kun*a“). Proto byla tato scéna ve verzi pro BBC a pro několik DVD vystřižena, avšak na novějších DVD verzích je scéna necenzurovaná. K televizním divákům se tato scéna dostala ale až v albu „Monty Python's Previous Record“ nebo v záznamu živého vystoupení z roku 1982. (Memesis)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama