Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z fotbalové „pralesní" ligy Zelená je tráva, fotbal to je hra... A to jak ten „velký" ligový, kde se točí obrovské peníze, tak i fotbal, který žije jen z nadšení vesnických fandů, fotrů, klubových funkcionářů a dalších lidí, kteří jsou pro něj schopni obětovat i svůj osobní život. SK Vrátno je klub, který nedrží nad vodou sponzorské dary, ale srdce a obětavost členů, přátel a fanoušků. Nikdo nechce spadnout do pralesní ligy, ale někdo tam musí. Proto se zápasy neodehrávají jen na hřišti, ale i v hospodě, kde je dohodnutá výhra stejně důležitá jako ta vydřená na hřišti. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (177)

topi 

všechny recenze uživatele

Kožené slunce je předobraz úspěšného seriálu Okresní přebor a myslím, že tvůrcům přeboru posloužilo i jako zdroj inspirace a námětu. I herecké obsazení je z poloviny stejné a některé role jsou identické. Kožené slunce je předposledním filmem Karla Kachyni a pan režisér tímto dokázal, že měl stále formu i v pokročilejším věku a jeho filmy měly pokaždé, co nabídnout. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

To je aspoň sportovní film. Nehraje se o prvenství, ale o to, nebýt poslední, chch. Do toho skvěly vesnicky postavičky, ktery sou někdy fakt vtipny a fotbalově tragicky. Připomnělo mi to Okresní přebor v pravěku neboli v pralesní lize. A taky tam najdeme pár stejnejch herců - Vetchý, Novotný, Nečas. Jo, pobavilo mě to, ale ne tak, jak přebor. ()

Reklama

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Komedie z prostředí vesnického fotbalu. Obyvatelé malé vesničky žijí fotbalem a když jejich mužstvu hrozí pád do "pralesní ligy", je z toho pozdvižení. Pro udržení se v soutěži jsou místní funkcionáři rozhodnuti udělat cokoliv... Fotbalová tematika je mi blízká, avšak filmy s podobným námětem bývají bohužel často sotva průměrné, jako je i tento případ. 55%. ()

Romeroo 

všechny recenze uživatele

Matějka, Luňák a Kužel to byl asi můj největší problém, furt jsem si je představoval v Houslicích. Než jsem si zvykl, chvilku to trvalo, ale pak to stálo za to. Klasické problémy vesnických klubů a "čisté" metody jak nespadnout do fotbalových pekel...jediný kdo mi opravdu nesednul byl Honza Hrušinský naopak Stašová mě několikrát rozesmála opravdu moc. Hezké, poctivé, milé, někdy hořké. 69%. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch nejslabších Kachyňových filmů. Je to tak tuctové, že nevím, jaktože to napsal Čabrádek a natočil Kachyňa. Navíc je zde značně vidět současnou hereckou neschonost v naší zemi. Jak píše Cival, kdyby uměl Hrušínský hrát... Ale to ještě není tak hrozné. Horší jsou vyloženě neherecké scénky (policisté...). Vlastně jedno pozitivní bych uvedl: Jan Hraběta se to vše snaží zachránit, což se mu celkem daří. 60%, 3.3.2013. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy na konci filmu docent (Jan Hraběta) vykopne míč do vzduchu, je míč celý bílý. Když však dopadá, je černobílý. (M.B)
  • Na konci jedou všichni hlavní protagonisté filmu na zápas na kole, až na dvě vyjímky, kdy farář (Jaromír Dulava) veze Zobalku (Jiřina Jirásková) na skútru. Toto řešení bylo zvoleno proto, že ve skutečném životě neuměla Jiřina Jirásková jezdit na kole. (cundak)

Reklama

Reklama