Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

keoma26 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc dlouho jsem se na tohle chystal a vyhýbal se tomu zároveň. Snažil jsem se k filmu stavět bez předsudků, spíš vstřícně, protože jsem si říkal, že z triumvirátu Pakula, Ford, Pitt přeci nemůže vzejít nic až tak špatnýho, ale ono to bohužel špatné opravdu je: hereckými výkony počínaje, kdy jsem nevěřil Pittovi teroristu ani Herrisonovi poldu, přes scénář, který se strašně vleče, až po celkovou atmosféru, která funguje jen na začátku, ve scénách z Belfastu... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Příběh, titul a herecké obsazení znějí lákavě, avšak to vše nenaplnilo mé očekávání. Standartní akčňák, který sice je na koukání, poměrně pobaví, ale nijak nezaujme. Harrison Ford odehrál svůj standart, Bradu Pittovi toho člena IRA nevěřím ani minutu a to co předvádí Treat Williams (kde že ty "Vlasy" jsou), no, radši bez komentáře. Akční scény jsou dobré, je jich však málo. Po tvůrčí stránce, scénář dobrý, režie průměrná (Alan J. Pakula toho natočil spostu lepšího). Když to tak vezmu sem a tam, je to poměrně dobrý film. Vy, co jste tenhle film ještě neviděli, klidně se podívejte, ale nic od něj nečekejte. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Poněkud zdlouhavý snímek o irském teroristovi, americkém policistovi s irskými kořeny a jejich komplikovaném vztahu. Obsadit do hlavních rolí menší sympaťáky a kanóny, než jsou Harrison Ford a Brad Pitt, nejspíš by to film nevytáhl na 3*, ale že se bylo na koho koukat, jsem vcelku spokojená. Smekám klobouk zvláště před Fordem, ta jeho nudle u nosu při pláči byla sakra přesvědčivá. Akční pasáže docela ušly, ale tvůrci jich naordinovali jako jedu, romantická linka mě jako obvykle nebavila. Dalo se, ale mohlo to být lepší, mnohem lepší. 63% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Irský terorista Frankie (Brad Pitt), po kterém jde polovina britské tajné služby, je nucen uprchnout do Spojených států, kde chce svým kolegům pomoci získat zbraně na jejich neutuchající boj. Ubytuje se u New Yorkského policisty Toma O'Meara (Harrison Ford), který svého krajana - aniž by znal jeho pravé jméno či to, čím se zabývá - vezme do rodiny. Všechno se ale brzy provalí, a na útěku Frankie zabije O'Mearova dlouholetého parťáka. A jelikož si to O'Meary dává za vinu, vydává se sám po Frankieho stopách ... Po přečtení textu distributora jsem byl nadšený, námět vypadal velmi atraktivně, boj dobra a zla (skrytého pod rouškou dobra). Jenže, někde se stala chyba - těch 100 minut se táhlo jak smrad, a docela jsem si oddechl, když se objevily závěrečné titulky. Nedávno jsem zkusil jsem dát filmu druhou šanci po několika letech, a výsledek - zase nic. Ani herecký koncert obou hlavních představitelů, Brada Pitta i Harrisona Forda (hlavně teda Pitta!) film z té šedivé nudy nevytáhl... ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Nebyť tradične výborného Harrisona Forda a Brada Pitta povedal by som, že Tichý nepriateľ je nudný film. Pakulov film totiž stojí hlavne na hlavných protagonistoch. Neviem či to je v scenári alebo v réžii, ale film na mňa dokonca pôsobil nezáživným a veľmi priemerným dojmom a o to viac som si uvedomil, že má skoro dve hodiny. Áno, od Pakulu (česť jeho pamiatke) som čakal viac. Ničmenej, také slabšie tri hviezdičky si film zaslúži. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Okrem filmovania v New Yorku a New Jersey sa filmovalo aj v Európe, a to v írskom Dubline či severoírskom Belfaste. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama