Reklama

Reklama

Pohádkový příběh vyprávějící o zradě vzešlé s chamtivosti, ale také kouzelné vyprávění o hrdinství, lásce a magii. Král je zrazen a zabit stejně jako jeho žena. Syn je však zachráněn a vyrůstá jako chudák. Jednoho dne v jeho dospělosti dostane šanci vzít si své dědictví zpět. V pozadí je však ještě někdo... čaroděj. (Coube)

Recenze (34)

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Vlhký sen Alberta Pyuna - motivem pro hlavního hrdinu Talona k rozvíjení děje filmu je sex s buchtou, kterou zachránil od znásilnění, interiéry jsou vyplněny velmi spoře oděnými ženami (se kterými se Talon nezapomene vykousnout), každý žoldák tady má nějakou buchtu k dispozici a scénář je přeplněn extrémním množstvím dvojsmyslných lechtivých narážek. Talon je navíc poměrně slizké prase s mastnými rty od neustálého hodování hovězích kýt a jeho macho-look je umocněn obrovskou kožešinou a aby toho nebylo málo, tak ještě mečem se třemi čepelemi, z nichž dvě jsou vystřelovací (aka trojmeč co střílí meče). Fandit jemu se moc nedá a Reb Brown je na scéně asi tak minutu, než potupně zemře, nicméně The Sword and the Sorcerer je celkem ok zábavný a zúčtování s démonem solidně strašidelný. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Albert Pyun si pro svůj první film vybral žánr sword and sorcery. S názvem si příliš hlavu nelámal a tak vznikl The Sword and The Sorcerer - neambiciózní béčko které mělo to štěstí, že šlo do kina pár měsíců před Barbarem Conanem. Svět uhranul Arnold Schwarzenegger a epické tóny Poledourisova soundtracku, takže diváci horečnatě hledali cokoliv podobného. Pyun trefil jackpot a vydělal desetinásobek rozpočtu, přestože kvalitou jeho film za Conanem výrazně zaostává. Příběh je zmatený a hlavní hrdina nemá ani herecké schopnosti, ani charisma, ani pořádné barbarské svaly. Fantasy svět není vůbec vtahující a bez dunivé hudby se pocit epiky vůbec nedostavil. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 The Sword and the Sorcerer nie je ani rozprávka pre deti, ani exploatačná zbesilosť ako od Cormana či Talianov. Zároveň nenadväzuje na Conana, ale skôr na klasické príbehy o rytieroch a princeznách. Nič prevratné, ale má to fajn masky, obstojnú atmosféru, pár skvelých wtf momentov (strieľajúci trojitý meč), na Pyuna je to prekvapivo solídne nakrútené a je tu aj trochu násilia a nahoty, suma summarum v osemdesiatych rokoch sa točili aj horšie fantasy. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Pyun je prostě guru, ta syrová béčkovost kape z každého záběru a aby to měl posychrovaný přidal jakýsi vystřelovací trojdílný meč od kterého se odráží modré jiskry. Hlavní nadsamec v jakési kožešině je taky docela komik, zvlášť, když mě přišlo, že všichni ostatní byly oblečený jako do 30 stupňů. Nicméně, ta ženská byla fakt kus a zrození mága bylo nečekaně luxusní (škoda že víc takových scén se nekonalo). Celkově prostě neuvěřitelně dementní, ale dosti zábavné. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímok má v názve MEČ A ČARODEJ. Tých mečov je tam habadej, ale toho čarovania veľmi nie. A aj preto film neporovnávam s BARBAROM CONANOM. Toto je skôr kombinácia EXCALIBURU a ROBINA HOODA. A keďže sme na prelome 70. a 80. rokov, v dobe rozkvetu moderného popcornového filmu, tak napr. taká hudba nám to občas pripomenie tým, ako vykráda Williamsove fanfáry z HVIEZDNYCH VOJEN, či DOBYVATEĽOV STRATENEJ ARCHY. Medzi úžasným, temným 10 minútovým rozjazdom a záverečným finále, kde sa dočkáme aj výborného ´´vyzliekania´´ z kože, je prázdnota, nič čo by stálo za reč. A je to veľká škoda, pretože snímok sa neberie veľmi vážne a tým pádom sa tu mohlo toho kľudne natrepať ešte oveľa, oveľa viac. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Zábery z exteriéru hradu predstavujúceho pevnosť Cromwella boli natočené na hrade Eilean Donan Castle na malom ostrove pri mestečku Dornie v Škótsku. (beso74)
  • Rozprávačom vo filme mal byť pôvodne Oliver Reed, producentov však svojim výkonom nijako nenadchol, a tak ho nahradil Simon MacCorkindale. (beso74)
  • Počas natáčania filmu došlo k tragickej udalosti. Kaskadér Jack Tyree zahynul po tom, čo spadol z útesu mimo zabezpečeného miesta dopadu. (beso74)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama