Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prijemna, ale pre mna hodne nudna americka komedia z 80s rokov 20. storocia. Oplati sa ju vsak spomenut, prerazil nou Chevy Chase aj beverly D´´Angelo. Herci su mne neznami, a film do priemeru akurat potiahla ta naha sexica. Auto Ford LTD Country Squire bolo naschval navrhnute tak aby bolo ćo najskaredsie a co najodpornejsie. Svoj ucel splnilo az moc dobre .- este dobre ze taketo popolnice nebrazdili nase cesty. Pre mna najlepsi Harold Ramys je suverenne Caddyshack. 74 % ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

originalni a vtipna komedie, ktera me neprestala ani na chvili prekvapovat. — patologicky lhar (a mozna i sociopat) clark griswold bere rodinku do kalifornie. behem 2 tydnu nabouraji, zabijou psa, svezou (mrtvou) tetu do phoenixu, ztrati zavazadla a z clarka se stane zlodej a terorista. proste takovy normalni, pohodovy vylet s rodinou.♥️ || ❝𝐘𝐨𝐮'𝐫𝐞 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐟𝐮𝐧, 𝐚𝐧𝐝 𝐈'𝐦 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐟𝐮𝐧... 𝐖𝐞'𝐫𝐞 𝐚𝐥𝐥 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐬𝐨 𝐦𝐮𝐜𝐡 𝐟𝐮𝐜𝐤𝐢𝐧𝐠 𝐟𝐮𝐧 𝐰𝐞'𝐫𝐞 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐧𝐞𝐞𝐝 𝐩𝐥𝐚𝐬𝐭𝐢𝐜 𝐬𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫𝐲 𝐭𝐨 𝐫𝐞𝐦𝐨𝐯𝐞 𝐨𝐮𝐫 𝐠𝐨𝐝𝐝𝐚𝐦𝐧 𝐬𝐦𝐢𝐥𝐞𝐬!❞ 🚘🏜🗺 ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Volně a trochu ledabyle pospojované humorné scénky, jejichž bláznovství má rozličnou úroveň i zabarvení, přičemž čas od času - s trochou vzdoru a furianství - preferuje černou. Nenacházím žádné výrazné nedostatky, ale ani klady ... snad i proto, že hlavou rodiny je poměrně nesympatické individuum, které vláčí svou zákonitou choť a dva potomky přes celé Státy kvůli naplnění vlastního snu. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

V prvních deseti minutách jsem si myslel, že Bláznivá dovolená bude nudná blbost, ale postupem času jsem se začal bavit. Film nabízí mnoho druhů humoru od černého, bláznivého, trapného až po dokonce lehce lechtivý humor. Přesto, že nejsem velkým fandou Chevyho Chase, tak musím uznat, že komedie s ním vždy dokážou něco nabídnout a Bláznivá dovolená je příkladem. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento komentář psal o mnoho let dříve, kdy jsem film viděl poprvé, určitě bych hodnotil výše. Některé scény jsou opravdu mistrně natočené a třeskutě vtipné, postavy většinou sympatické (Clark je boží), ale v ději je tolik hluchých míst, že přeci jen hodnotím pouze ***. Vánoční prázdniny jsou o třídu lepší. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Lorenzo Salviati, vtedajší manžel Beverly D'Angelo, sa vo filme objaví ako klavírista počas scény v hotelovom bare, kde sa Clark snaží zbaliť dievča s Ferrari (Christie Brinkley). (m.a.t.o.)
  • Dcéru bratranca Eddieho si zahrala Violet Ramis, dcéra režiséra Harolda Ramisa. (m.a.t.o.)
  • Exteriérové zábery Griswoldovcov na cestách sa točili tri mesiace, a to v Kalifornii, Arizone, Colorade, Misouri a Illinois. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama