Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

horor2 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase jako Clark Griswold? Kdo by ho neznal? :-D Všechno na co sáhne nebo myslí dobře, dopadne vždy katastrofou, při které si člověk ucvrkne nebo se totálně vysměje :-) Scéna, kdy si splete pokoj a místo toho, aby šel za manželkou, jde úplně do cizího pokoje do cizí postele, byla k posraní :-D ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

NENÍ TO VŠUDE JAKO U NÁS DOMA. KDYBY TO BYLO VŠUDE JAKO DOMA, NENÍ DŮVOD NIKAM JEZDIT. Clarkův přístup k prožívání ideálních rodinných časů, díky němuž komedie vyvolává náš smích, paradoxně zapříčiňuje jejich pád. Tahle první dovolenková komedie se mi absolutně líbí i přesto, že některé scény se od černého humoru přesouvají kamsi do bizarních vod... ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

V prvních deseti minutách jsem si myslel, že Bláznivá dovolená bude nudná blbost, ale postupem času jsem se začal bavit. Film nabízí mnoho druhů humoru od černého, bláznivého, trapného až po dokonce lehce lechtivý humor. Přesto, že nejsem velkým fandou Chevyho Chase, tak musím uznat, že komedie s ním vždy dokážou něco nabídnout a Bláznivá dovolená je příkladem. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Hold, když jsem dneska viděl Bláznivou dovolenou po tolika letech, zub času se na ni podepsal docela silně. Bylo by zajímavé pozorovat změnu humoru u rodinných filmů, protože mám pocit že tam je to nejpatrnější. Každopádně Chevy Chase funguje pořád skvěle. Jen ty fóry už dneska nezasáhnout tolik. Takže nějaký ten kompromis tzn. za tři. Why aren't we flying? Because getting there is half the fun. You know that. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo mám povedať. Pre mňa dnes už neskutočná klasika všetkých rodinných (a aj nerodinných) komédií, jednoducho kult. Filmy s Griswoldovcami milujem, nedám na ne dopustiť, a aj keď ešte o kúsok lepšie dopadli geniálne Vianočné prázdniny, toto je rovnako skvelá zábava, pre všetky vekové generácie. P.S. Výborný Chevy Chase... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Zábavní park, který rodina Griswoldových obsadí, je možné vidět i v úvodní znělce seriálu Krok za krokem (od r. 1991). Konkrétně se jedná o park Six Flags v Kalifornii. (Milan25)
  • Scenár vznikol na základe článku "Vacation 58", ktorý bol uverejnený v National Lampoon v septembri 1979. (m.a.t.o.)
  • Automobil Griswoldových je Ford LTD Country Squire, modelový ročník 1979. Pro potřeby filmu byl modifikován úpravcem Barris Kustoms, který také stvořil např. původní Batmobil. Zadáno bylo, že auto má být co nejošklivější. Výsledné dílo bylo nazváno "The Wagon Queen Family Truckster". (Stejšn)

Reklama

Reklama