Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

spacylemon 

všechny recenze uživatele

"Děti, doufám, že jste dnes pochopily něco o životě a smrti." "Jasně, neumírat, když není nikdo doma." :)) ... za tuhle a pár dalších hlášek (+ závěrečné ozbrojené obsazení Walley Worldu) ode mě Griswoldovi ty 4 hvězdy nakonec dostanou......... stejně mě ale víc brala podceněná Dovolená v Evropě... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento komentář psal o mnoho let dříve, kdy jsem film viděl poprvé, určitě bych hodnotil výše. Některé scény jsou opravdu mistrně natočené a třeskutě vtipné, postavy většinou sympatické (Clark je boží), ale v ději je tolik hluchých míst, že přeci jen hodnotím pouze ***. Vánoční prázdniny jsou o třídu lepší. ()

Reklama

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Americká klasika, která se konečně dostala i k nám a to i přesto, že americké komedie z 1. půlky 80's nemusíme. No, protože Vánoční prázdniny se staly naší vánoční klasikou, a tak jsme byli zvědaví i na další dobrodružství rodiny "Griswoldů". A Clark je opět optimistický, ohlíží se po jiných dívkách, přesto zůstává věrný a hrdý na svou rodinu a Beverly D'Angelo jako mírně histerická, přesto příjemná manželka je už taky klasa. Takže několik slabších chvilek této příjemné komedií odpustíme a vyjde velmi dobrý nadprůměr! 65% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase mi opravdu moc nesedí a chvílemi jsem asi říkal, aby proboha už konečně držel hubu. Ale podobně jako u letošního remaku/pokračování jsem si říkal, že tu jsou prostě scény, které jsou neskutečně zábavné. Není jich třeba tolik a hodně jich vyznívá opravdu trapně, ale stejně jsem se místy bavil. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Jedinečná komedie s Americké produkce dokáže i s odstupem času výborně pobavit. Jednoduchý a účinný nápad, do sledu vtipných epizod namontovat typického človíčka, kterého hraje (v té době na vrcholu se vyskytující) Chevy Chase, se tvůrům náramně vyplatil. S komedií let osmdesátých se jedná o jednu z těch nejpovedenějších, a k dobru jí navíc přeje i fakt, že se ani po více shlédnutích neokouká. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • John Hughs napsal scénář za 4 dny. (Kamkon)
  • Stredné meno Clarka W. Griswolda je Wilhelm. (m.a.t.o.)
  • Evidenčné číslo na starom aute Griswoldovcov je RPL-434. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama