Reklama

Reklama

K2

  • Velká Británie K2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhá nejvyšší hora světa si začala vybírat krutou daň. Co čeká odvážné horolezce na jejím vrcholu? Jeho hrdiny jsou dva kamarádi, lehkomyslný advokát Taylor Books a univerzitní profesor Harold Jamison, kteří jsou oba vášnivými horolezci a právě se spolu připravují k pokusu překonat rychlostní rekord ve výstupu na horu McKinley. Když se jim však naskytne příležitost připojit se k výpravě, která se chystá zdolat K2 (Čhogori - 8611 metrů), druhou nejvyšší horu světa a jednu z nejnebezpečnějších, změní své plány. Nebezpečná hora si velmi brzy začne mezi účastníky výpravy vybírat krutou daň. Přesto se její účastníci nevzdávají a s nasazením života se pokoušejí horu pokořit. Horolezecká expedice je atraktivní podívanou plnou napětí sama o sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Tunri 

všechny recenze uživatele

Ještě že u nás začali topit, z toho filmu mi v deštivém počasí byla trochu zima. Pamatuju si, že se mi jako malé udělalo špatně při pohledu na omrzlého fousáče se zlomenou nohou. Dnes už mi to tak nechutné nepřipadá, věřím, že v té době to musela být úžasná podívaná, při záběru na zasněžené hory a bezva příběh, ale já už jsem trochu zhýčkaná dnešními filmy (a taky filmy typu Přejezd Kassandra), takže dávám 3 hvězdičky. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Umě natočený příběh, který více než na akčnost dává na opravdovost a táhne se až ve falešném dokumentárním stylu. Ač se odehrává v krajině sněhu a chladu, emoce a chuť něco si dokázat v něm rozhodně nezamrzají. Oproti přešitovanému Vertical Limitu je tohle mnohem více uvěřitelné. Když jsem viděl před nějakými 8mi lety K2ku poprvé, byl jsem jí fascinován. Bojim se sice i na druhé šprincli u žebříku, ale ta zvláštně budovaná atmosféra jako by zaváněla typickým dokumentem ve stylu National Geographic. Ovšem po druhém a třetím shlédnutí šlo už o pouhý standard co nezklame, ale už se vytratil ten původní náboj. Michael Biehn už nehoní Terminátora ani jiné Vetřelce, svou roli ovšem zvládá velmi přesvědčivě, stejně jako částečně seriálový specialista Matt Craven. Scénář Patricka Mayerse nemá větších much, jedině tu trochu dlouhou pasáž než se začne něco dít. A trochu bych i přidal v místech kde už se něco děje. On by tenhle film na 5 hvězdiček neměl ani náhodou, k tomu nemá proporce, ale na ty 4 to dotáhnout mohl. Možná je to kvůli nevýrazné režii Franca Roddama. Každopádně 3 a 1/2 to bude. Trocha sentimentu, trocha adrenalinu, trocha křupek zapadlých do křesla. ()

Reklama

camper 

všechny recenze uživatele

Miluju hory, miluju tenhle film! Celou dobu jsem byl napnutej jak to bude dál! Dva nejlepší kamarádi dostali šanci vylézt na nejobtížnější horu světa - K2.To, co tam nahpře zažili by poznamenalo každýho z nás, protože na horách nikdy nevíme co se stane. Tam se může stát prostě cokoliv.... A vůbec mi nevadí, jestli to takhle mohlo, nebo nemohlo bejt, jednoduše mě to dostalo! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ač jsou Taylor (Michael Biehn) a Harold (Matt Craven) úplně rozdílní, jedno je přece spojuje - a to láska k horolezectví a horám celkově. Když se jim dostane příležitost připojit se k výpravě na druhou nejvyšší (a zároveň nejnebezpečnější) horu světa, K2 - neváhají ani vteřinu. Jenže hory (a počasí) je nevyzpytatelné, a výprava tak neustále musí překonávat nebezpečné překážky - ale i přesto stanou Taylor s Haroldem až na vrcholu. Ale dostat se nahoru není to nejtěžší ... K horám (zvlášť těm vysokým) cítím velký respekt, a smekám přede všemi, kteří se dokážou přírodě postavit (i když v poslední době, za pomoci techniky už to asi není tak složité, jako to bývalo dříve). Mne by tam nikdo nedostal ani párem volů :) K2 je jedním z mála filmů, které se touto tematikou zabývají, a směle se řadí k onomu obvyklému "jsem rád, že jsem to viděl ale znovu už nemusím". Film mi přijde zbytečně zdlouhavý, a když už se začne něco dít, tak šup šup a je konec (ten konec je už hodně přitažený za vlasy - proč tam vlastně lezou, když si tam můžou dolétnou vrtulníkem?). Za co dávám ale kladné body je soundtrack Hanse Zimmera - který se skládá ze dvou songů, vtipně nazvaných The Ascent a The Descent... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda zimu, nejsem ani fanda do zimních sportů a při sledování tohoto filmu jsem si z tolika sněhu a ledu musela dojít pro deku, ale mně se to přesto líbilo. To, jak se charaktery dvou přátel v extrémních podmínkách a v kolektivu dalších horolezců probarvily, to bylo moc pěkné. Škoda, že závěrečných 20minut i na mne jakožto na laika působilo dost nevěrohodně. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • Jméno Čhogiri je vytvořené ze dvou slov místního jazyka balti, čhogo = velký a ri = hora. Ve světě se vžil název K2. (duklak2)
  • Batohy, které nosiči mají na zádech, jsou ve skutečnosti prázdné. (cheyene)
  • Keď je tím vo výške približne 20 000 stôp a sťažuje sa na nedostatok kyslíka, jedna z postáv hovorí: "Vitaj v zóne smrti." V skutočnosti sa termín "zóna smrti" vzťahuje na nadmorskú výšku, pri ktorej nie je dostatočné množstvo kyslíka na udržanie života, a tento termín sa vzťahuje na výšku nad 8 000 metrov alebo približne 26 000 stôp. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama