Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Kamera:

Petr Adámek

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Klára Issová, Dominik Turza, Pavel Kříž, Veronika Žilková, Filip Cíl, Oldřich Navrátil, Jan Cina, Linda Fernandez Saez, Oldřich Vlach, Světlana Nálepková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

V rámci české seriálové produkce to není zas tak strašné, jak by se mohlo podle zdejšího hodnocení zdát. Snaha o seriál pro mladší publikum (i když podle předlohy) je sympatická a množství neokoukaných mladých tváří potěší. Zápletky nejsou prudce originální, postavy jsou mírně schématické, ale povedlo se namíchat snesitelný mix obojího. Dítka si vytancovala a vyzpívala 3 hvězdičky a největší zásluhu na tom má Charlotte Doubravová jako Irena :) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale chvílemi si nejsem jist, na jaký seriál se vlastně koukám... Protože některé situace a repliky jsou jak z Ordinace v růžové zahradě, kterou manželka taky sleduje... I to chování postav je podobně "vypečené". Herecky... těžko říct, když tam není co hrát... Ale tzřeba se to bude lidem líbit a skončí to jako národem milovaný nekončený seriál ve stylu Ulice nebo té Ordinace. ()

Reklama

casef 

všechny recenze uživatele

Nevim, jak někdo může ohodnotit seriál za 5 minut sledování a dát tomu odpad. Asi si chce honit triko a dokazát si, že je inteligentním divákem, aby se na takovou hrůzu díval. Nechci tady tvrdit, že to má strhující děj a vynikající dialogy, hlavně studenti by měli mluvit odpovídajíc svému věku, ale herecké obsazení se myslim vcelku povedlo, kombinací starších a zkušenějších (Žilková, Issová, Kříž) a mlydých a potenciálních (hlavně Vaculíková a Cíl). Vlastně ani nedokážu přesně říci, proč jsem dal 4 hvězdy a dost možná, že kdybych byl mladší, tak dám i 5 hvězdiček. Ale asi proto, že mám rád tanec a je to příjemná oddychovka, která neurazí a navodí úsměv i dobrou náladu v porovnáních s ostatními českými seriály, kterými nás denně zásobuje televize. Jednoduše mě to baví a hlavně čekám, jak se vybarvý "Ruda z Ostravy" ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Chápem, že tento televízny seriál je určený predovšetkým mladým divákom. Jeho tvorcovia sa snažili priniesť na obrazovky niečo nové, neopozerané a hlavne desne coolové, ako sa dnes hovorí. Oficiálny text distribútora tvrdí, že je to nabité hudbou, tancom a emóciami. Hudbou a tancom to ano. Lenže popri tom to je naládované nesmierne primitívnymi hereckými výkonmi, hlúpymi dialógmi, nesympatickými kreténmi a hŕstkou starých skrachovalých hercov. Príšerná sračka. Absolutný odpad! ()

Olafson 

všechny recenze uživatele

Adelante! Nijak se netajím svojí slabostí pro totálně uhozené seriály a tento navazuje na opravdové žánrové skvosty typu Rodinných pout - v té nejstarší verzi, další ryzí člověčinky od dvojčat Bártů - Bazénu, psychologicko - sociologické paralely celého vesmíru v Bergmanově stylu - Obchoďáku či právnicko-intelektuální super jízdy - Světel Pasáže. Takže, co máme tady. Kulisou opravdu neotřelých a intelektuálně výživných příhod našich protagonistů je jakási vyšší soukromá škola, kde se krásní a mladí lidé (těžko říci, kolik jim má být vlastně let, ale z lega si již nestavějí) připravují na kariéru v reklamním herectví nebo muzikálu Sagvana Tofiho. Proti tomu žerty stranou, to je samozřejmě jediný správný cíl mladého člověka, protože normálně pracovat může dnes jenom debil. Seriál se pravděpodobně odehrává v nějaké daleké budoucnosti, protože společnost již dosáhla takové sociální vyspělosti jako je ukázáno i ve filmu "Hvězdná pěchota", takže šatny a sprchy jsou společné. Seriál též nemilosrdně nastavuje zrcadlo naší typicky české společnosti složené z Černochů, Romů, Mongolů, Eskymáků, Indiánů, Aboriginců, Křováků s malou příměsí Masajů, kentaurů, Goa´uldů a Rudy z Ostravy. Ústředním seriálovým motivem, který se táhne všemi díly jako červená nit, je sestrovražedný boj Šárky Vaculíkové a Radky Pavlovčinové o ultimátního nabíječe Filipa Cíle. Zejména Radka Pavlovčinová nahodí od prvních minut výraz několikatýdenního štěněte objevujícího svět, takže si ji nelze nezamilovat (viď, Mirku Etzlere?). Veskrze fyzické herectví Šárky Vaculíkové pak dává nafrak i nejlepším etudám Sáry Bernhardtové či Meryl Streepové. Starší herecká generace se ale rozhodně nenechává příliš zahanbit a zejména Oldřich "Chlapi nelijte to pivo z oken" Vlach a básník Štěpán Šafránek vychovávají tuto rozvernou omladinu jako o život podle nejznámějších příruček J.A. Komenského. Škoda, že ty největší seriálové perly necitlivě končívají, jako se stalo i zde. " Diano, vrať se !! " ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Seriál se natáčel v ateliérech budovy Hall Office v pražských Holešovických, kde se také v minulosti natáčel seriál Horákovi (od r. 2006) z produkce České televize. (cinemag)
  • V závěrečném díle, kdy se Eliška (Šárka Vaculíková) těsně před představením baví s Tomášem (Filip Cíl) o citech, si zapně džínovou vestu. Poté, co se kamera zaměří na Vlastu (Světlana Nálepková) a pak zpět na Elišku, má však vestu zcela rozepnutou. (ČSFD)
  • Po dokončení filmování musel být téměř celý seriál natočen znovu, protože TV Markíza nebyla s výsledkem spokojená. (Dlee)

Reklama

Reklama