Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Kamera:

Petr Adámek

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Klára Issová, Dominik Turza, Pavel Kříž, Veronika Žilková, Filip Cíl, Oldřich Navrátil, Jan Cina, Linda Fernandez Saez, Oldřich Vlach, Světlana Nálepková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Čistění českého hereckého dna na kvadrát. Prkenné jako pláňková ohrádka kolem kravína, nesoudné stylem pornoherečky v parlamentu (i když u nás...). Seriál, který je nabitý nudou, potácením a trapnem, seriál, ve kterém relativně zkušené herecké tváře (Issová, Žilková) působí jako nešťastníci, co týden přenáší stolici (aka mají zácpu). Kdyby tam ještě zněla dobrá hudba nebo byla vidět nápaditá choreografie, nebyl by důvod duznit seriál ve sračkách (nakonec o tanci a hudbě má seriál být, ne?), jenomže tady se nezadařilo ani v této oblasti (Issová v klubu u tyče, to je panečku scénka jak z TELE TELE a Žilková by taky nechyběla). Ani na ty děvčata se moc dobře nekouká, ty hezčí (dvě nebo tři) plní klasicky roli pouhého nemluvného komparzu... Bez nadsázky nepovznášející záležitost, v jejíž prospěch nehraje ani kouzlo nechtěného. 10% ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Jan P. Muchow nie je síce žiaden hudobný virtuóz, ale ako tvorca hudby k tomuto teen seriálu sa ujal. Ktovie, možno dokonca práve vďaka nemu si ma podmanilo skoro každé z predvedených tanečných čísel ... Nie, naozaj nechápem averziu užívateľov čsfd voči tomuto seriálu. Áno, mnoho motívov je už príliš okukaných a mnoho balansuje na hranici klišé - a čo ? Mladé tváre ( Filip Cíl, Radka Pavlovčinová, Šárka Vaculíková ...) aspoň predviedli svoj talent ( poprípade i svoje telá), a ani "staršia" generácia ( Klára Issová, Pavel Kříž, Veronika Žilková ... ) sa za svoje výkony hanbiť nemusia. To, že scenár bol ledaný priveľmi komerčne a že charaktery jednotlivých postáv vyzerali ako odpozorované z juhoamerických seriálov ( ale keď sa tak zamyslím, veď odkiaľsi stamade bol námet aj odkúpený), to je už problémom televízie hľadiacej viac na komerčné ako kvalitatívne ciele. I tak však je Prvý krok dobrým krokom smerom k mladému tunajšiemu divákovi. ()

Reklama

honz odpad!

všechny recenze uživatele

Předchozí Vejdělkova "Óda na nevěru", nazvaná Muži v naději, byla slabomyslná, ale člověk si řekne, že ne vždy se musí dařit. To jsem ještě nevěděl, co je První krok. Už na záčátku je přinejmenším zajímavá samotná škola, ve které se vyučuje (kdyby jeden ročník) jen jedna třída, N.B. ještě taková, že její žáky chodí hlídat školník i přes noc. Tedy pokud ho zrovna ti "mladí rozpustové" nezavřou na střeše, což je fakt natolik vtipné a zábavné, že jen nevěřícně zíráte, jestli se vám to jen nezdá. Nebo postava učitelky, kterou hraje Klára Issová, je také hodně "moderní" - ve dne učí balet "mladé talenty" a v noci se točí u tyče v bordelu... No prostě je to zas unikát! Něco takového vymyslit, a pak dokonce natočit je vážně patologické... 12.4. doplnění: Před necelým měsícem jsem neměl úplně pravdu v tom, že jde o školu pro jednu třídu. Včera jsem totiž viděl část dalšího pokračování, z něhož bylo patrné, že v průběhu školního roku na akademii přibyli k prvákům také druháci a třeťáci - tak sláva! :D ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Já nikdy neodsuzovala filmy typu "Muzikál ze střední", protože vím, že svoje publikum si vždycky najdou. "První krok" je seriál určený primárně pro teenagery (a hlavně pro dívky, co si budeme povídat). Já se do téhle kategorie ještě počítám a rozhodně nejsem zklamaná. Mladí herci ztvárnili své role uvěřitelně, mile mě překvapil také Michal "Ruda z Ostravy" Kavalčík nebo Světlana Nálepková, která mi nikdy dříve sympatická nebyla. Soundtrack je také velice povedený. Závěrečný díl sice nepřinesl žádná rozumná rozuzlení, ale přesto se tvůrci za toto dílko stydět nemusí. ()

SFalconJ 

všechny recenze uživatele

Cokoli, z čeho by člověk mohl mít dobrý dojem, sráží na kolena naprosto příšerné konverzační scény, promiňte, "konverzační". Jejich tupost a nereálnost bolí a tluče do očí, uší a snad i dalších smyslových orgánů lidského těla. Musel je psát buď zaostalý člověk a nebo někdo, kdo absolutně nemá tušení, jaká je realita. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Seriál se natáčel v ateliérech budovy Hall Office v pražských Holešovických, kde se také v minulosti natáčel seriál Horákovi (od r. 2006) z produkce České televize. (cinemag)
  • V závěrečném díle, kdy se Eliška (Šárka Vaculíková) těsně před představením baví s Tomášem (Filip Cíl) o citech, si zapně džínovou vestu. Poté, co se kamera zaměří na Vlastu (Světlana Nálepková) a pak zpět na Elišku, má však vestu zcela rozepnutou. (ČSFD)
  • V druhém díle v klubové scéně učinkoval jako komparzista Radim Šrahůlek, známý ze soutěže VyVolení (od r. 2005). Kvůli přepracování seriálu se však jeho postava již neobjeví. (Dlee)

Reklama

Reklama