Reklama

Reklama

První krok

(seriál)
Česko, 2009, 13 h 21 min (Minutáž: 57–74 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál je nabitý hudbou, tancom, vášňou a emóciami pretavenými do všetkých tanečných štýlov od klasického baletu až po hip hop. Ponúka vzťahy, intrigy a lásku v prostredí vyššej tanečnej školy a tanečných súborov. Večný boj profesorov a študentov, tanečníkov a choreografov mu dodávajú to správne napätie a spád... (oficiální text distributora)

Recenze (233)

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Chápem, že tento televízny seriál je určený predovšetkým mladým divákom. Jeho tvorcovia sa snažili priniesť na obrazovky niečo nové, neopozerané a hlavne desne coolové, ako sa dnes hovorí. Oficiálny text distribútora tvrdí, že je to nabité hudbou, tancom a emóciami. Hudbou a tancom to ano. Lenže popri tom to je naládované nesmierne primitívnymi hereckými výkonmi, hlúpymi dialógmi, nesympatickými kreténmi a hŕstkou starých skrachovalých hercov. Príšerná sračka. Absolutný odpad! ()

Dejvi21 

všechny recenze uživatele

Já mám pocit, že při českém standardu už mi stačí, abych se nestyděl za to, že je to od nás a má to u mě 3 hvězdičky. Po prvním díle 2,5. Tak nějak jsem se prokousal téměř všemi díly, protože se při tomto pořadu báječně studuje. Po posledním dílu musím říct, že je to strááášně nedotažené. Celou dobu se odehrává několik dějových linek, které se ale vůbec nedokončí, konec je více než otevřený a dvě hlavní postavy, kolem jejichž vztahu se to celé motá, se o svých vzájemných citech vůbec nedozví. Zřejmě se čekal obrovský úspěch, na který by se navázalo druhou řadou, jako tomu bývá v USA, ale...úspěch se nedostavil, ostatně není divu, některé části mě celkem pobavily a s nadsázkou bych mohl říct, že některé díly byly i jakž takž dobré, ale schéma je typu pilot - velké nic vedoucí k nějakému finále - finále se nedostaví, nic se nevyřeší. Skoro jakoby to utnuli někde v půlce, takže bez řádného zakončení musím i nad tímto počinem, kterému jsem chtěl dát naději, zlomit hůl, ostatně si za to můžu sám, že jsem očekával něco víc než velké nic. Alespoň jsem při tom dodělal vždycky všechny školní resty. ()

Reklama

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Tolik gejů a plochých nehereček na jednom místě aby jeden pohledal. První kroky vedly k následným a ty pak k poslednímu ze střechy mé garáže. Bohužel jsem pád z dvou metrů přežil, tak můžu o tom napsat komentář a varovat budoucí generace, který by snad chtěly někdy vidět tento multi-kokoti-kulti patlaneček. Chybí už jen Inuité, opravdu... a divím se, že na taneční plac nenahnali i nějaké Masaje, aby dokonale zachytili kmenové spektrum současné české mládeže. Píčové z Nohy! ()

Zenithgirl 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál pro teenagery, ale jestli vás alespoň trochu zaujal vydržte, postupně se taneční čísla zlepšují a jsou fakt super :) Jediné, co mě mrzí je, že seriál působí jakoby skončil v polovině... Buď si autoři našlápli na druhou sérii a čekají na úspěšnost projektu nebo jim došly peníze. Vzhledem k tomu, že seriál vznikal v roce 2009 (na slovenské Markíze, byl již odvysílán) a dostal se na obrazovku až letos (2012), pravděpodobnost další řady je nízká. Musím se přiznat, že já bych ji ocenila a doufám, že v tom nejsem sama, :) i když po přečtení, zde uvedených recenzí, si tím moc jistá nejsem... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

První krok kam? K nepřiznané homosexualitě leda. V kašírovaných kulisách a s bídnou taneční choreografií se sotva mohlo dosáhnout optimálního výsledku. Vejdělek je divný typ režiséra a výmluvy na scénář neberu, protože jsem od něho neviděl nic, v čem by dokázal, že má na to být tak uznávaným, ale přesto je pravdou, že pracoval s chatrným scénářem prostým kvalitních dialogů nebo silné zápletky. Herci většinou nepřesvědčiví ve svých rolích je jedna věc, ale když už byli do rolí vybráni, mohli jít do toho s větším nasazením, když už nic jiného. Po prvním dílu se dá pochválit jedině Vitázková, že se na ní dá koukat a Bojovnice pestrá ve sklenici, kterou málem omylem vypil Ruda z Ostravy. Jinak poměrně slabomyslné, a to i bez znalosti původní zahraniční verze seriálu. Náruč zmaru. 40% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • V druhém díle v klubové scéně učinkoval jako komparzista Radim Šrahůlek, známý ze soutěže VyVolení (od r. 2005). Kvůli přepracování seriálu se však jeho postava již neobjeví. (Dlee)
  • Seriál se natáčel v ateliérech budovy Hall Office v pražských Holešovických, kde se také v minulosti natáčel seriál Horákovi (od r. 2006) z produkce České televize. (cinemag)
  • V závěrečném díle, kdy se Eliška (Šárka Vaculíková) těsně před představením baví s Tomášem (Filip Cíl) o citech, si zapně džínovou vestu. Poté, co se kamera zaměří na Vlastu (Světlana Nálepková) a pak zpět na Elišku, má však vestu zcela rozepnutou. (ČSFD)

Reklama

Reklama