Reklama

Reklama

Black Water: Abyss

  • Nový Zéland Black Water: Abyss (více)
Trailer 1

Dva páry vyrazí na výlet do australské džungle, aby prozkoumali dosud lidstvem nedotčenou, hlubokou jeskyni, objevenou jejich kamarádem, který se do této tajemné šachty vydává s nimi. Když se všichni spustí dolů, začíná dobrodružství. Ne však takové, jaké si myslíte. Venku totiž začne obrovská bouře a jeskyni zaplaví voda. To ale není to nejhorší, skupina totiž po chvíli zjišťuje, že ve vodě něco je. Něco děsivého a nebezpečného... (Matared)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

castor 

všechny recenze uživatele

Dva páry, průvodce a dobrodružství v divoké přírodě severní Austrálie. Objevená šachta totiž může vést do rozsáhlé neobjevené jeskyně, za které by jednou mohla být turistická atrakce. Teď je ovšem třeba ji řádně prozkoumat. Ovšem naše banda (mnozí bez zkušeností) do ní vleze v době, kdy mraky nad nimi rozjedou solidní slejvák, prostor se tak rychle plní vodou, navíc není tak prázdný, jak si parta myslí. Prostě pro hladového predátora ideální příležitost k lovu. Nepotřebuju efektně natočené ukousnuté končetiny za každou cenu, ale tohle? Pusto, prázdno, nikde nic. Nic ale bylo zřejmě i v hlavách tvůrců, kteří přišli se scénářem na několika stránkách a vyslali pětici (docela sympatických) výletníků do podzemní dutiny. A prakticky jen opakujeme to, co už od režiséra Andrewa Trauckého známe. Má za sebou krokodýlí dobrodrůžo Krvavá laguna či komorně laděný a bez speciálních efektů natočený Útes smrti. Také ten je plný únavných scén, kdy hrdinové plavou a jen civí kolem sebe, jestli neuvidí žraločí ploutev. Tady je to jak přes kopírák. Baterky neustále sledují temnou hladinu a minuty se vlečou. Navíc i tehdy postavy poukazovaly na svůj zamotaný milostný vztah, tady máme jednu těhotnou, ovšem kdo bude asi otcem? Tip diváka bude rozhodně správný, stejně jako nebude těžké tipnout, kdo ze skupiny zařve jako první a kdo přežije. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie som na takéto "prírodné" horory ale dal som tomu šancu. Priestory a atmosféra výborné a tá beznádej hrdinov, kde sa voda valí a krokodíl je v nej bola skvelo vykreslená. Po krvavej stránke však slabota a nič dobré v podstate neuvidíme. Ubral by som tak 15 minút nakoľko to malo celkom dosť nudných scén. Celkovo sa mi to páčilo avšak ten koniec to skoro pochoval... a to že na meter netrafila obrovského krokodíla a ten ju len pokuskal troška to si ozaj mohli odpustiť. Za mňa teda nakoniec čistý priemer s trápnym koncom. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dva páry a průvodce se vydají do australské džungle za dobrodružstvím. Cílem je kamarádem průvodcem náhodně objevená šachta, z níž by mohla vést podzemní cesta do neobjevené jeskyně. Část skupiny hledá nevšední zážitek, průvodce Cash s kamarádem Ericem, přirozeným vůdcem, by případné nalezení rádi zpeněžili. Úvodní scéna s japonskými turisty navnadí, na akci si ale musí divák ještě chvilku počkat. Samozřejmě je smůla vlézt do podzemí v době, kdy se chystá velká bouře a hrozí přívaly vody. Hazard je to ovšem tehdy, když o ní skrze chytrý telefon víte. Film je samozřejmě plný hloupých klišé. Můžete si vcelku zdárně tipovat, v jakém pořadí kdo zařve, a vůdce jako první rozhodně nebude. Krokodýl útočí, jak ho napadne, ale zase se nejedná o nijak inteligentního tvora, tak budiž. Nu a přežívat v jeskyni s takovým přísunem masa asi rovněž nebude problém, byť závěr ukáže ještě něco dalšího. Ano, přepálený závěr jako by vypadl z akčních filmů 80. let. Pravda je, že napadení krokodýlem není hned zkraje tak devastující jako u žraloka, jehož zuby maso odřezávají. Krokodýl musí maso vytrhávat. V podstatě jde o jeskynní variantu Kořisti (2019). Normálně bych dal méně hvězd, ale mám slabost pro podzemí a krokodýly, a tak vše hloupé přehlížím, včetně nepřekvapivých vztahů jednotlivých postav. ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Já jsem se v tomhle snímku moc nenašel. Mělo to své napínavé momenty, ale to bude mít asi každý snímek, kdy bude ve vodě několik lidí a mezi nimi proplouvat nenažraný krokodýl. Po vizuální stránce by to docela fungovalo, ale chování některých postav mě rozčilovalo natolik, že musím jít s hodnocením hodně dolů. Black water: Abyss (není to krásný název?) nejspíš nikoho neurazí, ale ani nepřichází s ničím výjimečným. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia piatich dobrodruhov sa vydáva preskúmať systém podzemných chodieb. Podarí sa im objaviť nádhernú jaskyňu, ale kvôli prietrži mračien zostávajú uväznení pod zemou. A nie sú sami. - Režisér parádneho The Reef sa po dlhšej prestávke vracia s ďalším Animal Horror kúskom a opäť prináša krvavú zábavu. Scenár samozrejme netreba komentovať, pretože ten je u všetkých filmov tohto ranku totožný, ale za zmienku určite stojí slušná práca s aligátorom, ktorý sa na rozdiel od digitálneho nepodarku v mainstreamovom Crawl drží v úzadí, a keď už udrie, tak to stojí za to a scéna je nastrihaná tak, že to nepôsobí trápne, aj keď vždy na obeť zaútočí rovnakým spôsobom. Ako letné osvieženie to svoju úlohu splní ideálne a páči sa mi, že sa režisér vo svojich hororoch drží väčšinou podobnej tematiky. + herečka z The Loved Ones a The Meg ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o druhý režisérův film o krokodýlech. Tím prvním byla Krvavá laguna (2007). (Duoscop)

Reklama

Reklama