Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gangsterská romance režiséra Tonyho Scotta o zamilované dvojici Clarencovi a Alabamě vznikla podle scénáře Quentina Tarantina. Když nesmělý Clarence pozná v kině blonďatou krásku, kterou očividně zajímá, je z toho víc než zmatený. Romance nezačíná zase tak romanticky, jak by se zdálo. Alabama je totiž tak trochu "call girl" a plní jistý úkol. Když se ale naplno zamiluje do upřímného a bezelstného mladíka, její láska nezná hranic. I Clarence je ochoten pro svou vyvolenou udělat cokoliv. Když ji jde vykoupit k jejímu pasákovi, odnese si od něj nečekané věno. V zápětí však má zamilovaný pár v patách celé drogové podsvětí, které se neštítí ničeho, aby získalo zpátky své miliony v podobě bílého prášku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (532)

Nin 

všechny recenze uživatele

Pravdivá romance má fakt zábavný a nabitý příběh se skvělými herci, kteří i když třeba nemají moc prostoru, tak ho využijí na maximum (Walken, Oldman, Hopper...). Tarantino se fakt se svým scénářem předvedl. I když v rámci jeho tvorby mi tam nakonec trochu neseděla ta ústřední dvojka. Je to hodně taková chlapská fantazie, kde loser získá pěknou milou zajímavou holku a ještě si užije nějakou tu akci proti zloduchům. V Tarantinově podání to rozhodně není nijak zvlášť blbý, jen prostě... Především hlavní hrdina je takový nice guy z komiksového krámu a jeho přerod v cool týpka se zdá být příliš rychlý. V Tarantinových scénářích je hromada charismatických borců, ale většinou mají něco "odžito", zatímco tady Slaterovi to nějak moc nevěřím. Celkově je však tenhle film mimořádně zábavnou a kvalitní akční jízdou. (8/10) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle je první film, ve kterém se prakticky nevyskytuje žádná kladná postava a možná to byl klíč k tomu, jak natočit něco, na co se jen tak nezapomene. Scénář napsal Tarantino a režie se chopil agresivní Tony Scott, který režíruje na doraz a diváka zahltí takovou snůškou vulgarit a dekadence, že se to jen tak nevidí. Nepřehlédnutelný pasák Gary Oldman, co je nekompromisně ve vlastním klubu střelen do rozkroku, je jenom pouhý začátek šíleně ujetého filmu, ve kterém září Christian Slater, Patricia Arquette hraje call girl, Brad Pitt zhuleného chlápka na gauči, co se nehne od televize, Christopher Walken chladného a elegantního mafiána, který od 65 roku nikoho nezabil, Saul Rubinek maniakálního režiséra, nebo třeba James Gandolfini úchylného psychopata. Tenhle mix brutálního černého humoru, brutálně vyvedené akce v klipovém pojetí a šíleně sprostých dialogů autora scénáře Quentina Tarantina, funguje na jedničku. 100% ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nejfilmovější film. Optimistický, veselý, kromě scén těch totálních masakrů a hlavně romantický až za hrob. Nemůžu si pomoct, ale to je takový ten kousek, který vám říká, že svět někdy sice stojí za hromadu sraček, ale někdy je moc fajn. Někdy. Když máte někoho s kým po tom světě můžete bloumat. Možná jde o Tarantinův nejumírněnější scénář, ale o to víc si člověk může vychutnat to naprosté fandovství. A Elvis! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Elvis, komiksy, romantika, ukecaní gangsteři. A hlavně zamilovaná dvojice, která si chce jenom zaslouženě zlepšit život. Takže si dávej velkej pozor, světe, protože Alabamě se zdá vražda v afektu romantická a Clarence pro ni přece udělá cokoli. Teď jde jenom o to mít trochu štěstí, když po vás jde několik zabijáků, kteří se nezastaví před ničím, natožpak před pohledem do ústí hlavně. A nakonec jsem se nezastavil ani já. Mohl jsem mít tisíc výtek k tomu, že Tarantino je vlastně už od svých začátků úplně stejný, scénář příliš rychle spěchá z místa na místo a dialogy jsou až příliš zahleděné do svých dokonale nesmyslných témat a přestřelené absurdnosti. Jenže Slater je ve své naivitě a bezelstnosti opravdu hrdinou k sežrání, Scottova režijní ruka dokonale pevná a závěrečných dvacet minut má v sobě napětí, překvapení, svěží akci, dojetí - a vlastně všechno. Navíc Zimmerův soundtrack je úžasný tím, že občas zvedá náladu, občas ždíme emoce a dokonce i občas sklouzne k ironii. Žánrová všehochuť a zároveň ostře vyhraněná černohumorná jednohubka. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá, pekelně černá komedie se dvěma děsivými momenty, výbornými hereckými výkony a hlavně s šíleným "kouzlem osobnosti". Jako už bývá u Tarantina zvykem, podivný mix dryjáku zvaného "kult Elvise Presleyho" s koktejlem postaviček ze kterých máte pocit, že vypadly z Lynchova filmu a prodělaly intenzivní marihuanovou terapii, takže působí nehorázně šťastným dojmem, doprovází výborné optimistické téma od Hanse Zimmera, a všechno to dohromady funguje tak, že si to chcete dát zas a znova. I když vám řeknu, že je to film jehož hlavní hrdinka se jmenuje Alabama, hlavní hrdina prodává comicsy a jeho mentorem (mimo jiné nabádajícím ho k vraždě, což je fakt cool;)) je Elvis Presley, Siciliáni jsou tu označeni za poloviční negry a závěr vám ze všeho nejvíc připomene Hooka, nedejte se odradit, opravdu to stojí za to. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (64)

  • Tony Scott chtěl z počátku točit Gaunery, ale Tarantino mu vysvětlil, že ty chce realizovat on sám. Po přečtení scénářů k Pravdivé romanci a Takovým normálním zabijákům si Scott vybral právě Romanci, jelikož se mu zamlouvala ještě více než scénář Gaunerů. (montana_cz)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Lucas vs Elvis

Lucas vs Elvis

12.08.2008

Není to ani týden, co George Lucas začal mluvit o pátém dobrodružství Indiana Jonese, a už teď si chystá náhradní program, kdyby mu to nevyšlo. Slavného archeologa ale úplně opustit nehodlá. Shia… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama