Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná mordparta ze „čtyřky" řeší případ vraždy bohaté živnostnice z Libně. Další kriminální případ ze staré Prahy podle knihy Jiřího Marka "Hříšní lidé města pražského" natočil režisér Jiří Sequens v roce 1970. Podtitul filmu – krvavý vaudeville – vystihuje mírně ironický nadhled, s nímž autoři přistupují k řešení vraždy bohaté soukromnice z pražského předměstí. Hlavním podezřelým je mladý a elegantní dragoun Rudi Macháček. Ukáže se, že je to nastávající zeť libeňského policejního komisaře Zdychynce. Rada Vacátko však přijde na kloub i poněkud lechtivé záležitosti – švarný důstojník je výrobcem a dodavatelem „zboží" pro šarmantní a okouzlující andělíčkářku Dragičovou... Ve filmu se jako obvykle setkáte nejen s mordpartou z pověstné „čtyřky" – Jaroslavem Marvanem, Josefem Vinklářem a Josefem Bláhou, ale i s Vladimírem Menšíkem v roli komisaře. Jeho ženu hrála Stella Zázvorková, podařeného snoubence Josef Abrhám a záhadnou paní Dragičovou Květa Fialová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

nash. 

všechny recenze uživatele

Boží mlýny neměly chybu, Josef Abrhám byl dokonalý, stejně tak Vladimír Menšík a Květa Fialová, která byla možná ještě o kousek lepší než jako Lady Macbeth v původním seriálu. To jsou samá pozitiva. Když se k tomu přičte několik kouzelných scén, několik výborných hlášek, svižné dialogy a skvěle vypointované situace, je toho dost, aby to vyvážilo fakt, že mi to oproti původnímu seriálu připadalo slabší. Na můj vkus poněkud ukřičené a možná až příliš tlačené do frašky, což mi nesedlo i když to byl předem avizovaný záměr. ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl z celé série o hříšných lidech města Pražského. Určitě ne kvůli Marvanovi, který mi tu připadá jako obyčejný statista. I jeho sekundanti jsou tu spíše do počtu. Toto je zkrátka hrecký koncert pánů Menšíka a Abrháma. Celý film je postaven na nich a to je to co ho dělá v mých očích jedinečným. Menšík tu jistě ztvárnil jednu ze svých méně tradičních rolí, s přihlédnutím k jeho repertoáru. Ovšem role opileckého policejního inspektora, mu sedla jako vyšitá, resp. zahrál ji jako obvykle s naprostou přesvědčivostí a samozřejmostí, jak u něj bývalo zvykem. Začínající Abrhám již tehdy potvrdil, že se jedná o nadějného herce. Zkrátka jak jsem psal na začátku, díky nim je pro mě tento díl o mnoho výš, než ty ostatní. Dávám lepší 4 hvězdy. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No místy spíš taškařice než detektivka, ale opět díky znamenitým hercům pořád solidní řemeslo. Povídka patří spíš k těm slabším a film se jí po pravdě tentokrát až tolik nedržel, což možná tentokrát není ku škodě, protože celý případ by mohl být naprosto jasný, kdyby to komisař Zdychynec nepodělal svým přílišným zápalem pro věc a nepřivedl tak radu Vacátka a spol na špatnou stopu. Nicméně pár věcí a scén je tu i přesto nezapomenutelných. Především fackovaná mezi Abrhámem a Menšíkem. No a všemu pak suverénně vládne výraz pánů Bláhy a Marvana, když vidí koho si to děvkař Abrhám vlastně ve finále bere.60% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pane Kostka, a už jste todleto někomu řekl ??" - "A komu ?? Dyť tady se mnou nikdo nemluví !! Mladý mi vezmou mou penzi a šlus !!" No, ona je to spíš zejména partie, byť se tím význam tohoto slova poněkud mění, krásného člověka, Ladi Menšíka - Protože Vacátkova mordparta tu hraje spíš druhé housle a objevuje se prakticky až v klimaxu.. - který si toho svého četnického cholerika Zdychynce nesmírně užívá a hraje jako o život.. Další Menšíkova velká role, velká a velmi nedoceněná role v Sequensově parádní retro detektivce, rozhodně povšechně famózně odehrané, která za tím jeho legendárním seriálem rozhodně nezaostává, zdejším výkřikům navzdory !! Jen ten Liškův zde takřka nikdy nekončící hudební motiv poněkud postrádá funkci a nakonec i smysl, když navíc ty záměrně přepjaté pasáže činí až (sebe)parodickými.. ()

waits 

všechny recenze uživatele

V Partii krásného dragouna je všechno typově přesné: nejlepší policejní mordparta střední Evropy Marvan, Vinklář, Bláha, dragoun jako z magazínu, švihácký až šlechtický Abrhám, dáma s uhrančívýma,až strašidelně krásnýma očima Fialová, místní policajt Menšík (úžasný part) a hlavně dialogově vybroušený scénář. "Toho znám. Vy ho znáte?, Ano, to je pan Nikdo." S filmem Pěnička a paraplíčko vydaření dvojice celovečeráků. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo v místě dnešního nádraží Holešovice. (Witta)
  • Během natáčení bylo zjištěno zvláštní cvakání, později se ukázalo, že šlo o zvuky, které způsoboval mimo záběry kamery Jaroslav Marvan, jelikož měl právě nové zuby. (Witta)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama