Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Náčelník policejní školy major Václav Maisner je fandou amerických filmových komedií o policejní akademii, a tak se rozhodne školu co nejvíc přiblížit svému vzoru. Připraví nové osnovy a nutí podřízené tvářit se stejně jako postavy v jeho oblíbených filmech. Na začátku školního roku vítá nové studenty. Poté mu náměstek ministra vnitra sdělí informaci, že jeden z nováčků je agentem FBI a na základě jeho hodnocení bude major buď povýšen, nebo degradován. Zatímco se Maisner pokouší agenta objevit, jeho zástupci - mohutný poručík Kuře a drobný poručík Hrubec - těžko zvládají výcvik podle jeho osnov. Situace se zkomplikuje, když patolog Slavíček při vyučování omdlí poté, co ho mrtvola na pitevním stole chytne za ruku. Přestože to byl jen Maisnerův kanadský žertík, Slavíček skončí v blázinci. Později odtud uprchne a zorganizuje loupež v bance, kde právě poručík Kuře vybírá peníze na výplaty. (TV Nova)

(více)

Recenze (404)

tron 

všechny recenze uživatele

Viete, čo je dosť trápne? Prísť s českým "remakom" americkej Policajnej akadémie 11 (jedenásť!) rokov po nej. Ľudová zábava, ale oproti Kameňákom je to ešte špička českej kinematografie. Niektorí diváci toto béčko pokladajú za kultové. Má to niečo do seba, ale musíte vypnúť mozog a užiť si nenáročný scenár a pololegendárne postavy, ktoré sa vrátili ešte v dvoch častiach. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Nejsem vůbec proti záměrně blbým filmům, ani proti bláznivým komediím, ani proti záměrně blbým bláznivým komediím, ale u téhle taškařice je téměř všechno tak trapné, že se to prostě nedá. Nevadil by mi děj o ničem nebo postavy-karikatury, v atmosféře filmu je ale něco, co mi jde proti srsti. Určitě bylo těžké se celý film křečovitě usmívat a vydávat ze sebe přehnanou energii, ale já se prostě na Potměšila nemůžu dívat. Bartákův hudební dechový motiv je k nesnesení už během titulků. Nabízená prsa Jitky Asterové nebo lascivní Petry Martincové (nic proti! - její prsa k vidění též v Crackejack 2 nebo Starfite Mutiny)nebo snesitelně přihlouplé kreace Moravce nebo Synkové na aspon slabou pochvalu nestačí. A to jsem tenkrát film zažil i s rautem v rámci sponzorské premiery dávno zaniklé banky EAGB. ()

Reklama

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale musím nesouhlasit s většinou komentujících. Major Maisner nenív vůbec tak hrozný. Nevím co čekáte? Inteligentní komedie o policajtech se holt natočit nedá. Podle mě, je to sice slabý odvar takové Tenké modré linie, ale ,,polda" je možná lepší, než americká Policejní akademie, kterou zrovna moc nemusím. Maisner je mi blíže, právě českou mentalitou. Patří mezi málo filmů, u kterých mi nevadí, druhé ani třetí pokračování, i když uznávám, že trojka, už je hodně slabá. Čas od času se na Byl jednou jeden polda, podívám, když ho dávají v televizi a opravdu mě ničím neuráží, celkem se i pobavím. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Rádoby Policejní akademie na český způsob. Inspirace je zde jasně vidět. Major Maisner má v kožichu špióna, kterého se snaží najít za každou cenu. Poměrně jednoduchá zápletka. Jednoznačně nejlepší díl z celé trilogie. Možná bylo lepší zůstat u jednoho. Ukázka toho, že policajti jsou ještě větší blbci než jsme doufali. Pár světlých momentů se ale našlo, tak za ně dávám tři hvězdičky. ()

lucinkapes 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč takový vynikající český film může někdo tak hanobit. Podle mne to vůbec není kopa sebraných vtipů nacpaných do stupidního filmu jako Kameňák. Tohle je skvost české komedie s vynikajícím hereckými výkony a našim jedním s nejlepších českých herců. Podobně skvělé komedie jsou už jen s Helenou Růžičkovou jako je trilogie Slunce, seno a nebo Trhala fialky dinamitem. Dávám 5 HVĚZDIČEK ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Na začátku filmu sleduje major Václav Maisner (Ladislav Potměšil) první díl slavné parodie Policejní akademie (1984). Později si pouští i další díly. Několikrát prohlásí, že má všech 7 filmů, které si pouští stále dokola a řídí se jimi. (noelcoward73)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama