Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Náčelník policejní školy major Václav Maisner je fandou amerických filmových komedií o policejní akademii, a tak se rozhodne školu co nejvíc přiblížit svému vzoru. Připraví nové osnovy a nutí podřízené tvářit se stejně jako postavy v jeho oblíbených filmech. Na začátku školního roku vítá nové studenty. Poté mu náměstek ministra vnitra sdělí informaci, že jeden z nováčků je agentem FBI a na základě jeho hodnocení bude major buď povýšen, nebo degradován. Zatímco se Maisner pokouší agenta objevit, jeho zástupci - mohutný poručík Kuře a drobný poručík Hrubec - těžko zvládají výcvik podle jeho osnov. Situace se zkomplikuje, když patolog Slavíček při vyučování omdlí poté, co ho mrtvola na pitevním stole chytne za ruku. Přestože to byl jen Maisnerův kanadský žertík, Slavíček skončí v blázinci. Později odtud uprchne a zorganizuje loupež v bance, kde právě poručík Kuře vybírá peníze na výplaty. (TV Nova)

(více)

Recenze (404)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Devadesátky byly skvělý. Nádhernej čas, ale taky čas kdy naše ,,osvobozená'' kinematografie chtěla mermomocí dohonit západ. Jenže ten měl náskok 40 let a tak to dopadalo všelijak. Vznikaly různé akční filmy typu Nahota na prodej, nebo komedie tohoto typu. Ale vznikaly i kousky kultovní. Tohle vycházelo ze zažitých klišé, že policajti, donedávna ještě příslušnící VB jsou všichni blbci. Éra pomáhat a chránit byla ještě daleko a porevoluční policie těžce podfinancovaná měla s naší armádou plné ruce práce jak ustát ten přerod z lidových ozbrojených složek státu na složky, které by měli být lidem co platné a kterých by si lid vážil.  Že u policie nejsou vždy nejostřejší tužky v penále se tak nějak tuší po celém světě i když všude se dají najít exoti. Ale to bylo tenkrát, teď to některá pokroková města v USA zkouší úplně bez policie :-). No máme se co učit a stále je co dohánět! Tenhle film je určen širokým masám s jednoduchými vtipy a pointami. Soukupův discopříběhový rukopis tam poznáte ihned a není to jen mladým Hrušínským, který odhodil bílé kalhoty s modrou košilí a nasadil na hlavu bejzbolku a tričko s nápisem New York. Víc než cokoliv jiného je film retro výletem do devadesátek. Favority, Tranzity, Boeingy 727 létající na Ruzyň, to šílené bélé zbarvení tehdejších policejních aut se zeleným pruhem, dávno zaniklá Ekoagrobanka a vrcholem všeho - menu v McDonaldu za 69 ! .-).  Pobaví i pohled na mladého Matonohu a sličnou Simonku... Nebýt Potměsila, který to tam celé táhne tak nevím... Celkově ale slabota. * * ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl doslova masakr mezi českými komediemi. Skvělý výkon všech herců. Zazářil zejména Potměšil a Sypal. Do očí mě "praštilo" poměrně nízké hodnocení zde na CSFD. To nechápu. Nepamatuji si, kdy naposledy jsem se tak zasmál u českého filmu. Hodnotím příjemnými čtyřmi hvězdami. A mimochodem, nechápu, jaktože jsem tento snímek dodnes nehodnotil, když už tu "otravuju" skoro dva roky (2010). ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Co proti tomu kazdej ma, podle me to je totalni masakr a dukaz, ze novejsi ceska komedie muze bejt ciste komedie a ne zadny reseni vztahu. Je videt jasna inspirace Policejni akademii, ale tvurci se s tim jeste vytahujou a navic nektere dily i prekonavaj. Muze za to hlavne skvele obsazeni v cele s ultra krutym Potmesilem, kterej hlaskuje jak o zivot. U tohohle se vzdy perfektne bavim. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Možná se divíte, proč jsem se odhodlal dát tomuto filmu tři hvězdy. Takže, humor je zde sice levný asi jako rohlík v samoobsluze, ale přesto některé momenty a hlášky nejsou špatné a některé akceptuji s přimhouřením očí. Dále tu máme představitele hlavní role Ladislava Potměšila, kterému role opravdu sedne. A k tomu hodnotím v kontextu porevolučních českých filmů (jen si vzpomeňte, kolik mnohem horších filmů se natočilo) a celé trilogie (druhý a třetí díl mi nestojí ani za pozastavení se). Tento díl je navíc jediným, který si dokážu pustit i s odstupem času. 60% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Chtěla bych s Tebou padat volným pádem. - ....to bych si radši neotevřel padák." Česká Policejní akademie v čele s Ladislavem Potměšilem. No když koukám na zdejší hodnocení, tak bude patři k menšině, která tuhle sérii má ráda. Za mě se jedná o českou klasiku, která mě bavila v dětství a když se na ni podívám dnes, tak mě vlastně stále baví. Český i hloupý humor v každé scéně a fantastický Potměšil, který hraje svojí životní roli. Jeho major Václav Maisner je prostě neodolatelný. Podle průměrného hodnocení zde mohu s čistým svědomím říci, že se jedná o moje guilty pleasure. Já si totiž Poldu užil i teď po tolika letech. (80 %) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Když teta (Květa Fialová) popisuje synovci (Rudolf Hrušínský nejml.) fotografie se všemi policisty rodiny, zastaví se u posledního se slovy: „Tohle byla černá ovce rodiny.“ Obrázek, na kterém je tento rodinný příslušník, je plakát k filmu Král Šumavy z roku 1959. Postavou na obrázku je herec Radovan Lukavský. (Prochy38)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama