Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Náčelník policejní školy major Václav Maisner je fandou amerických filmových komedií o policejní akademii, a tak se rozhodne školu co nejvíc přiblížit svému vzoru. Připraví nové osnovy a nutí podřízené tvářit se stejně jako postavy v jeho oblíbených filmech. Na začátku školního roku vítá nové studenty. Poté mu náměstek ministra vnitra sdělí informaci, že jeden z nováčků je agentem FBI a na základě jeho hodnocení bude major buď povýšen, nebo degradován. Zatímco se Maisner pokouší agenta objevit, jeho zástupci - mohutný poručík Kuře a drobný poručík Hrubec - těžko zvládají výcvik podle jeho osnov. Situace se zkomplikuje, když patolog Slavíček při vyučování omdlí poté, co ho mrtvola na pitevním stole chytne za ruku. Přestože to byl jen Maisnerův kanadský žertík, Slavíček skončí v blázinci. Později odtud uprchne a zorganizuje loupež v bance, kde právě poručík Kuře vybírá peníze na výplaty. (TV Nova)

(více)

Recenze (404)

pjotr76 

všechny recenze uživatele

Tuhle blbost je třeba brát v klidu jako správná "sociální skupina" hahahaha. V klídku jsem se u televize docela pobavil, ale do kina bych na to nešel. Potměšil dělal co moh a občas to fakt šlo, Synková je kapitola sama pro sebe, Krainovou nekomentuju, Moravec byl dobrej náměstek. V rámci žánru bych ten film neodpadoval, objektivně si to nezaslouží. Tři hvězdy za to, že jsem se tak třetinu času dobře bavil. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Policejní akademie byla vážne dobrá, ale Polda je jaksi podobný spíše té reklamě kterou do původních Policejních akademií vložili při televizním vysílání. Komedii nejde postavit jen na hláškách, na tom co má nuceně pobavit. Mě asi vážně seleže pistole, protože mám za to že komedie snad ještě točit umíme. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Major Maisner přichází na scénu a s ním i jeho „jeblí“ spolupracovníci a banda nováčků. Správná česká kokotina se vším všudy. Nechybí několik opravdu dobrých humorných situací, samozřejmě ani těch trapných, ale divák se u toho docela pobaví. Zvláště máte-li rádi duo Ladislav Potměšil a Rudolf Hrušínský ml. Samozřejmě nesmí chybět ani pohledné holčiny (Krainová, Martincová) a banda tupců v čele s Hrubcem a „Kuřetem“. Já se u toho pobavil, ale že by to byla nějaká pecka…to se rozhodně říct nedá. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

no tak já nevím ale já se u tohohle filmu vždycky bavil, jako malej jsem to miloval, tak možná proto ty 4*. Po delší době co jsem ten film viděl tak už to sice nebylo ono hlavně kvůli opakovaným vtipům s Poliejní akademii a pokus mluvit anglicky. Potměšil je sympaťák, a jako herec ujde. Mám tenhle film rád a nepřijde mi vůbec špatný. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepsích českých parodií, ve který je všechno skvělý, fakt nevim proč to má tak nízký hodnocení, tady to sand všichni brali jako nějakej vážnej film a přitom je to parádní zábava. Ladislav Potměšil prostě nemá chybu, ten jeho smích je fakt krutej a všichni ostatní jsou dokonale vybraný, hlavně Jaroslav Sypal je úžasněj tupej. Děj samozřejmě neni nějak skvěle promyšlenej, ale to by se do takovýhle parodie snad ani nehodilo. Já se u toho vždyćky skvěle bavim a nikdy se mi to neokouká ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Na začátku filmu sleduje major Václav Maisner (Ladislav Potměšil) první díl slavné parodie Policejní akademie (1984). Později si pouští i další díly. Několikrát prohlásí, že má všech 7 filmů, které si pouští stále dokola a řídí se jimi. (noelcoward73)
  • Když teta (Květa Fialová) popisuje synovci (Rudolf Hrušínský nejml.) fotografie se všemi policisty rodiny, zastaví se u posledního se slovy: „Tohle byla černá ovce rodiny.“ Obrázek, na kterém je tento rodinný příslušník, je plakát k filmu Král Šumavy z roku 1959. Postavou na obrázku je herec Radovan Lukavský. (Prochy38)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama