Gojira, Mosura, Kingu Gidorâ: Daikaijû sôkôgeki
Fantasy / Horor / Sci-Fi / Thriller
Japonsko, 2001, 105 min
Shusuke KanekoHudba:
Kô ÔtaniPlakáty
Mladá reportérka Yuri natáčí pro kabelovou televizi pochybný dokumentární snímek o tajemných a nadpřirozených událostech. Náhoda tomu chtěla, že se ocitla v oblasti, kde se začne probouzet legendární Godzilla s ještě legendárnější chutí ničit. Díky mladé reportérce a jejím přátelům můžete sledovat nelítostný boj mezi Godzillou na své cestě zdevastovat Tokio a strážními monstry (Baragona, Mothry a King Gidora), která stojí na straně lidí. (Scytale)
Lima
26) GODZILLA, MOTHRA AND KING GHIDORAH:GIANT MONSTERS ALL-OUT ATTACK (2001)___ALTERNATE REALITY SERIES 1999-2001___Jeden protivník už scenáristům nestačí, tři jsou mnohem lepší číslo. Na scéně figuruje záhadný stařík, který oživí tři monstra, která chránila Japonsko ve starodávných dobách. První je BARAGON, zástupce země, čtyřnohá obluda se srandovními ušisky, která své protivníky "podkopává", druhá je stará známá MOTHRA, zástupce vzduchu, přerostlá můra s křidélky Otakárka Fenyklového a třetí je trojhlavý drak KING GHIDORAH, zástupce vody, který bojuje způsobem "zakousnu se a nepustím". Úvodních 30 minut se připravuje půda pro velký střet, pak náhle ze země vyleze Baragon a vizuální orgie můžou začít.....Ano, skutečně orgie, protože tenhle díl je vizuálně velmi zdařilý. Modely baráků a krajiny už nejsou tak okatě papundeklové. Souboj Godzilly a Ghidoraha ve městě provázejí krásné ohnivé exploze. Triky už nejsou tak dementní, jako obvykle, taky už bylo v roce 2001 načase, že. Jenom ta monstra jsou pořád srandovně maňásková, což jenom kvituji s povděkem. Převodem do digitální podoby by Godzilla ztratila své půvabně naivní kouzlo.(29.7.2010)
EdaS
Nářez! Kam se na tohle hrabe Emmerich! Kombinace gumových příšer a moderních triků vytváří neodolatelně kouzelnou atmosféru. Proti Godzille tentokrát bojují potvory tři, což je jen dobře, protože poté, co se objeví, už budete jen zírat s otevřenou pusou. Škoda je snad jen pomalejšího rozjezdu, ale od zhruba 30. minuty je to jedna velká jízda.(27.8.2006)
Terva
Hudba - Kow Otani. Godzilla theme - Akira Itukube. CITÁT - Godzilla se vrátila, máme málo času. Jděte na posvátné místo, kde spí ohromný Ghidorah.......... Když se začala monstra zjevovat je zděšení Japonců tak ohromné, že se někdy jeví jako hrané a diváka ( třeba mě ) některé zděšení rozesmálo. Musel jsem přehlížet, že monstra jsou gumová, ale katastrofy které páchají jsou trikově velice povedené. CITÁT - Ta ještěrka si vybrala špatného člověka.......... Samozřejmě že dojde i na hrdinné činy lidského jedince, to Japonci zvládli. A kdo, že si to tady zahrál ? Zelená je Godzilla, Červený je Baragon, Duhový hmyz je Monthra a Trojhlavý zlatý tvor je Ghidorah.(8.1.2012)
Saccard
Názorná ukázka, že i staré koště dokáže dobře zamést. Přerostlá, radioaktivitou poháněná ještěrka se neztratí ani v jednadvacátém století. Tentokrát na ní čeká souboj hned se třemi různými příšerami, které jí brání v nerušené ničivé procházce Japonskem. Peroucí se gumové příšery vypadají pořád stejně skvěle jako ve starých pokračováních, jejich okolí dostalo kvalitativních změn. Nechci být zlý, ale tanky na vysílačku vypadaly o něco lépe, než nejmodernější stíhací letadla s řízenými střelami, a celý film mi připadal o něco vážněji pojatý než předchozí díly. V každém případě jde o zábavnou podívanou, která neurazí žádného fandu likvidace Japonských ostrovů.(19.6.2008)
Ichabod
Určitě lepší jak Emmerichovo trapná vysokorozpočtová hollywoodská břečka, tak by se dala v kostce hodnotit japonská Godzilla bojující s třemi dalšímy mega monstry. Efekty a destrukce jsou skvostné a časté, monstra jsou nějaké gumové loutky, ale po pár desítkách minut už vám to bude jedno, protože ty ostatní efekty jsou natolik kvalitní, že se to nějak sleje v jeden super zábavný celek. Dokonce bych se zdráhal označit film za béčko. Ačkoliv teda otřesný americký dabing + gumové potvory stěží proniknou do hlubšího podvědomí mimo japonské ostrovy.(27.12.2008)
pepino
Pekelná řežba!!! Nádhera.(5.3.2010)
Mol
Moc hezky udělaný, ale ten konec už byl kurev.ky přepálenej. Monstra jak ze starý školy, spousta destrukce a výbuchů. Jen nechápu armádu která jediný co udělala (když nepočítám ten konec) tak vyslali 4 stíhačky a když selhali tak řekli, že prostě se s tím nedá nic dělat. Nejvíc mě rozesmálo to monstrum Mothra fakt jak kříženec human-bear-pig. Jo a taky skvělej Robert-Smith .. haha :D(22.3.2011)
TERRORDROME
Tvorcovia opäť raz ignorujú všetky predošlé diely a predstierajú že ich film nadväzuje na pôvodnú Godzillu. Po 50 rokoch od prvého ničivého pochodu sa teda vracia späť, z čoho majú obyvatelia Tokya nepochybne obrovskú radosť. Godzilla je tu vo svojej najdémonickejšej forme s podivným zombícko-feťáckym pohľadom. Nasadenie armády je už tradične neúčinné, na scénu preto musia nastúpiť "dobré" monštrá, ktoré ako jediné môžu Godzillu ( aspoň podľa starého magického somráka ) zastaviť. Ako prvý nastupuje na scénu stupídny ušatý Baragon ktorý si proti Godzille takmer ani neprdne a je spálený na popol. Mothra sa za tie roky nijako nezmenila, zato King Ghidorah bol povýšený z obyčajného čumburáka na zlatého draka - ochrancu zeme. Bohužiaľ, aj keď žiari ako obrovský zlatý pútač, proti nesmrtelnej Godzille je v podstate úplne bezmocný a slávna rádioaktívna jašterica im to dáva všetkým pekne zožrať. Zatiaľ najefektnejšia Godzillovina, plná naozaj monumentálne pôsobiacich výbuchov a rozsiahlej demolácie. Stále vymakanejšie efekty deštrukcie potom kontrastujú s nemotornými gumenými monštrami ktoré sa za 50 rokov prakticky nezmenili, ale to by snáď aj tak nikto nechcel. Síce je to len x-té opakovanie toho istého, ale v rámci svojich možností rozhodne paráda!(24.7.2011)
djbarrel
No srandy pytel to se jako musí nechat. Nepřemožitelná Godzilla si to rozdává s trojkou dalších monster, z nichž mě asi nejvíc zaujala ta můra nebo co to bylo, to bylo fakt boží. Trocha japonskýho přehrávání, gumový potvory a dost dobrá hudba. Jasně je to vlastně sračka, ale fakt zábavná. I přes ne zrovna krátkou stopáž jsem se nenudil a to je asi hlavní. 63 %(27.3.2011)
Související
- Heyduko kontra Gojira (2009)
- Gojira: Fainaru uôzu (2004)
- Gojira tai Mosura tai Mekagojira: Tôkyô S.O.S. (2003)
- Gojira tai Mekagojira (2002)
- Gojira tai Megagirasu: Jî shômetsu sakusen (2000)
- Gojira ni-sen mireniamu (1999)
- Gojira VS Desutoroia (1995)
- Gojira VS Supesugojira (1994)
- Gojira VS Mekagojira (1993)
- Gojira tai Mosura (1992)
- Gojira VS Kingugidora (1991)
- Gojira tai Biorante (1989)
- Gojira (1984)
- Gojira tai Mekagojira (1974)
- Gojira tai Megaro (1973)
- Chikyu kogeki meirei: Gojira tai Gaigan (1972)
- Gojira tai Hedorâ (1971)
- Kaijűtô no kessen: Gojira no musuko (1967)
- Mosura tai Gojira (1964)
- King Kong vs. Godzilla (1962)
- Gojira no gyakushu (1955)
- Godzilla (1954)
Podobné
- King Kong (2005)
- Král ztraceného světa (2005)
- Lost World: Underground, The (video film) (2002)
- Ztracený svět (TV film) (2001)
- Ztracený svět (TV seriál) (1999)
- Lost World, The (TV film) (1999)
- Ztracený svět (1998)
- Ztracený svět (1992)
- Návrat do ztraceného světa (1992)
- King Kong žije (1986)
- King Kong (1976)
- Gezora-Ganime-Kameba: Kessen! Nankai no daikaijű (1970)
- Válka King Kongů (1968)
- Gappa (1967)
- Ztracený svět (1960)
- King Kong (1933)
- Son of Kong, The (1933)
- Ztracený svět (1925)