Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý číšník Michal, který pracuje v restauraci, se dostane do maléru, když je přepaden a okraden o tržbu, kterou měl na šéfův příkaz doručit do banky. Protože je v podmínce, je mu jasné, že mu nikdo neuvěří, a předstírá, že je vše v pořádku. Současně požádá o pomoc kamaráda, taxikáře Tomáše, který si kvůli němu půjčí od nebezpečného veksláka Adamce šedesát tisíc korun. Protože půjčka je jen na týden a s dvacetiprocentním úrokem, začnou oba shánět peníze. Všichni, na které se obrátí, je odmítnou a Tomášovi se nepodaří prodloužit lhůtu splatnosti. Navíc ho dva Adamcovi kumpáni zmlátí. Náhodou kamarádi zjistí, že v přepadení má prsty jeho kolega Kadlec se svým zetěm, garážmistrem Burešem, který šmelí s ukradenými vozy. Michal zavolá Burešovi jako náhodný svědek, a ten je po krátkém váhání ochoten zaplatit za mlčení. Vzápětí však naivní mladíky oklame, a ještě se dostane na stopu Tomáše. Kamarádi vymyslí s pomocí Michalovy dívky Magdy podraz, kterým by vytrestali veksláckého šéfa i zdánlivě bezúhonné ničemy Kadlece s Burešem a předali je i s důkazy policii. (TV Nova)

(více)

Recenze (292)

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Film je jasným důkazem, jak malý český člověk dokáže vyniknout i navzdory šedi průměrnosti. Někdo v tom umí zkrátka chodit. Konkrétně pan Kadlec se zeťákem, doplatili na to však nevinní. Sagiho s Lukášem namočili do pěkné bryndy, dostali je do kolotoče shánění peněz, jak jinak než pokoutnou cestou. Úkázka lichvy jak vyšitá. Velká náhoda byla, jak Sagi přišel na souvislost se svým přepadením. Pan Kadlec ztratil útržek složenky na vyšší částku a Sagi si to samozřejmě dal dohromady a už to jelo. S Lukášem jsou to chytří hoši a rychlá rota v jednom. Pěkně jim to nandali. Ivan Vyskočil jako kunsthistorik Syřiště zabodoval. A Jiří Langmajer tam měl trapný štěk. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Co dodat; slečny si na zdi vylepovaly plakáty s Vaculíkem a Tofim, zamilovaně na ty přeslazené filmové idoly let osmdesátých koukaly a film byl naprostý hit. Chcete se nevěřícně zasmát, mladí nepamětníci? Když šla ségra tehdy kupovat plakáty, chtěla Vaculíka a Bartošku, ovšem soudružky prodavačky jí tuto kombinaci odmítly prodat:-))). No vážně, ségra mohla koupit buď Vaculíka a někoho méně populárního, nebo Bartošku a někoho méně populárního - asi v rámci rovnoprávnosti, aby byl nějaký ten placatý papírový krasavec dostupný pro každou mladou soudružku:-))). 55% ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Nonstop pracovná morálka v poslednej šedivej dekáde komunizmu. Pre dobovú mládež to musel byť nehorázny hit, po ´89 už iba krotká vzbura, ešte aj dnes však skvelý film. KAMARÁD DO DEŠTĚ bodá socializmus do chrbta hneď viacnásobne - nielen dejom, ale aj jasným komerčným zámerom. Ako totalitná nápodoba amerických buddy vzorov je to neodolateľné, ako štúdia móresov vtedajšej spoločnosti trefné, a k tomu príjemne krátke, bohovsky svižné, zľahka zahrané, s prehľadom natočené a hlavne nenáročne zábavné.___ Trápenie s holkami a mladícke sny o cestách sú nadčasové. Aká náhodička to bola, že keď som to po rokoch znovu videl v autobuse, šiel som práve za 2 týždne do Paríža, kam tak túžil jeden kamarád, a o 2 mesiace na more, čo bolo snom druhého... ( a ešte aj s dievčaťom ! ) - no nežijeme to dnes ale v krásnom svete ! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Slušný film, ve kterém není nouze o zábavu. Sagvan s Lukášem jsou sice někdy otravní, objeví se zde pár nelogičností, záporáci jsou neskutečně naivní, ale protože považuji tento film za ryze odpočinkový, tyto nedostatky přehlížím. Jinak pěkné ukázání odvrácené strany Prahy a "pseudopodnikání" za "totáče". ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na ten život už dýl ve frontě stojíš, jsi nabitej, tak co, tak co se bojíš, vem za kliku a vstup a zakřič na něj: Ten za dveřma jsem já, jsem já! “ KAMARÁT DO DAŽĎA prekvapivo nezostarol a stále je to dobrá a svižná kombinácia heist movie s buddy movie, to všetko v nezameniteľných pražských kulisách, samozrejme s typickým (ne)rozpočtom a s výborným duom Tofi/Vaculík. K tomu miestami až stroskotanecké bukowski-dialógy („Ako sa máš?“ – „Žijem. A ty?“ – „Tiež.“), výborná muzika (Tlaková níž) a napínavá kriminálna zápletka s humorom, i láskou. Na titulnej pesni „Dávaj ber“ sa hudobne podieľali Baláž s Patejdlom. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (24)

  • Režisér Jaroslav Soukup spomína: "V roku 1986, keď som dokončil Discopríbeh, som zavolal scenáristovi Mirkovi Vaicovi, že by som chcel natočiť film s Lukášom Vaculíkom (Tomáš) a Sagvanom Tofim (Michal). Mal som v hlave určitú predstavu o námete, ktorý by mal byť akčný a štýlom vychádzať z Lásky z pasáže. Takže sme si začiatkom roku 1987 s Mirkom sadli a začali pracovať na príbehu. Scenár bol písaný priamo na telo Lukášovi, Sagvanovi a tiež Karlovi Augustovi, ktorý hral podvodníka Kadleca. Po niekoľkých mesiacoch začalo v Prahe natáčanie. Celý príbeh je vymyslený, nie je v ňom nič, čo by bolo inšpirované skutočnosťou." (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama