Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi nad Uralem sestřelí rebelové letadlo, které má na palubě materiál pro společnou rusko-americkou vědeckou misi, mezi jiným také velký kontejner označený jako biologická zbraň, který ruští vojáci dorazivší na místo havárie, odvezou na blízkou základnu. Ruský velitel nařídí technikům kontejner otevřít, to však byla osudová chyba. Zevnitř se totiž vyplazí gigantický hroznýš, přes třicet metrů dlouhý a vážící 12 tun - geneticky upravená zbraň. Okamžitě zaútočí a začne decimovat základnu. Nedlouho poté je do akce povolán speciální agent CIA Greg Larson, který už před časem uspokojivě vyřešil stejný problém s podobným geneticky vytvořeným netvorem. Nyní je pověřen úkolem sestavit elitní jednotku, která se má neprodleně vydat na cestu do Ruska a tam se postarat o chycení nebezpečné nestvůry. V rámci utajení celé akce najme Larson v Rusku pro dopravu vůz vyhoštěného Američana Dwighta Stoddarda a jeho ruské manželky Nadii. Opomene jim ovšem říci celou pravdu o poslání jednotky. Když pak tým dorazí k základně, najde ji zcela opuštěnou. Když se obrovský had pustí do požírání amerického komanda, dostane Larson nové příkazy. Místo aby se pokoušel netvora chytit živého, má z něj prostě jen získat vzorek DNA a poté ho prostě co nejrychleji a nejúčinněji zlikvidovat. Navíc se má postarat, aby po tomto mezinárodním vojenském fiasku nezůstala žádná stopa a samozřejmě žádný svědek. Dwight a Nadia však nejsou hloupí a hodlají tuhle polízanici přežít. Zatím však Larson Nadiu potřebuje. Je totiž jediná, kdo je natolik malý a štíhlý, že se dokáže protáhnout větracími otvory a získat výbušniny potřebné k likvidaci hada. Tento úmysl však poněkud zkomplikuje nepříjemný fakt, že had plivající kyselinu Nadiu dočasně oslepí. Ještě horší zprávy se však ti, kteří dosud žijí, dočkají, když zjistí, že šéfové odpovědní za rusko-americký vojenský program se rozhodli pro jistotu vyhodit hroznýše do povětří i s celou základnou a americkými vojáky, kteří náhodou v podzemí základny zatím přežili jeho útoky. Začíná závod s časem ve kterém jde především o to, jestli se podaří dostat pořádnou porci výbušniny C-4 hadovi do žaludku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

Prochy38 odpad!

všechny recenze uživatele

Proč by někdo točil takový film? Najděte mi prosím někdo jediný rozumný důvod. Neříkejte mi, že v roce 2002 není nikdo schopen vytvořit efekty na úrovni. Upustit už konečně od prehistorického klišé v podobě armádních experimentů na zvířatech, které je zvětší, zvýší jim inteligenci, agresivitu, hlad a samozřejmě utečou. Nebudu řešit, že Python je v latině krajta, což tohle nebylo ani omylem. Hadi nevydávají kromě syčení žádný zvuk, první a největší chyba. Na to jak byl tlustý, musel být i hodně dlouhý. Což asi tvůrci pominuli hlavně při výmyslu toho kufříku, ve kterém ho přepravovali v letadle. Stejně se mi zdálo, že "had" mění velikost podle prostředí. Nebudu řešit, tradičně, že vycvičeného vojáka zabije ve vteřině, ale na hrdinku vyplašenou v autě asi už neměl chuť. Tolik nelogických úsudků a dialogů, to už jsem v jednom filmu taky dlouho neviděl. Už jsem prosil u Anakond 3-5, prosím znovu, netočte už filmy se zmutovanými hady, nechte je být, nejde Vám to!!! ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

když vezmu v úvahu, že jsem měl horečku a koliku, bylo to celkem dobrý. aspoň mě to protáhlo. a konečnej útěk před výbuchem, ten mě i postavil na nohy. sotva jsem to na záchod stihl. takhle protaženej jsem už dlouho nebyl. každopádně je skvělý, že se točí i tyto filmy. bez nich bysme nevěděli, jaký jsou dobrý. ()

Reklama

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Teda, když jsem okolo půlnoci dělal trest (to jako trestní právo, konkrétněji procesní) a nechal si zapnutou televizi, nečekal jsem, že se mi dostane ještě takovéhohle trestu. I když, vezmu-li v úvahu jak jsem se po prvních pěti minutách začal těšit jak se přidám k dloooouhé řadě negativních hodnocení, a pak i to že některé věci už na tom začátku byly tak špatné až byly opravdu, opravdu směšné, koeficient zábavnosti nebyl úplně nejhorší:) Od honu na smrtícího geneticky upraveného megahada plivajícího kyselinu se toho nedá příliš čekat, ale hlavní hrdina baseballový nadhazovač s temným břemenem minulosti čelící jakémusi tragicky rozanimovanému kolosu a nečekaná, od doby Cameronových Alienů děsně coolová tečka s více než jedním kusem nezničitelného zabijáka, to je skutečně nářez všech nářezů:) A to se tu ještě vyskytuje známka té největší lacinosti a odfláknutosti, neboli střih horší než na saku šitém Vasilem Biľakem a opakované použití týchž záběrů. No prostě naprosto sprostá trága oproštěná od všeho kromě té nejprostší prostoty. Svatá prostato:) ()

uprchlice odpad!

všechny recenze uživatele

Píčovské horory jako je právě Python 2 bych nejradši hodila do ohně a spálila. Děj nulový. O ničem. Diváka znudí první minuty. Přerostlý had nemá téměř žádný smysl v tomto filmu. Herci jsou příšerní. Žádná krev, napětí. Zkrátka nic, co by se čekalo v normálním hororu, i když je fakt, že tohle má k hororu docela daleko a spíše bych to zařadila jako sračkovní trhák debilů z planety D. Hrůza a děs to dokoukat do konce a to jsem byla ráda, že jsem toho obřího rozmazanýho hada zvládla a neoslepla z něj, protože to bylo fakt děsný. Kdo se chce znudit k smrti ať si tuhle sračku pustí a kdo na ní narazí omylem, tak tomu přeji jen pevné nervy a upřímnou soustrast. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Za druhé, jsem černoch.“ Tentokrát trápí přerostlý had Rusko. Spadl jim tam totiž i s letadlem, které sestřelili zákeřní Čečenci. Takže divák sleduje srdnatý boj skupinky vojáků a hlavního párku hrdinů, kteří ačkoliv v půlce filmu dostanou možnost vzít si šek na sto tisíc dolarů a odjet do Ameriky, raději zůstanou a čelí zlému hadovi. Absence jakéhokoliv logického chování hlavních hrdinů a minimální pud sebezáchovy mě nutily držet palce (!!!) hadovi. Dialogy otřesné, hudba nudná, akční scény nezajímavé. Alespoň výbuchy byly opravdové a pěkné a také česká liazka mě trochu potěšila. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Celá úvodní sekvence v jeskyni s vojáky byla natočena na poslední chvíli, když si producenti uvědomili, že stopáž filmu není dostatečně dlouhá, aby byla prodejná. (Lajty)
  • Ve filmu se krátce objevuje nákladní automobil LIAZ české výroby. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama