Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Rosana 

všechny recenze uživatele

No jo, klasika. Čokl všechno vyřeší, padoucha zakousne a svého páníčka vždy zachrání před jistou smrtí (až na jeden případ, který mě potěšil - prostě když SPOILER hlavní hrdina seriálu zemře... prostě pecka). Nejvíc mě ale na seriálu bavilo, jak se na něj babička těší. Nemohla si "Rexíka" nechat ujít :)) ()

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Zabite ma, ale mne sa to celkom páčilo! Hlavne časti s Morettim ako charizmatickým komisárom Moserom - ani ďalší kolegovia neboli vyslovene zlí, ale už to nikdy nebolo ono. Je síce pravda, že z času na čas sa na sebe jednotlivé časti podobali viac, ako je zdravé, a dnes by ste ma k sledovaniu ďalších eskapád tejto policajnej grupy prehovorili len ťažko, no aj napriek tomu išlo o príjemný televízny seriál. Pravoverní zoofilovia lepiaci si plagáty s Rexom na stenu si môžu ešte jednu hviezdičku pridať. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenkrát jsem na to koukal často a toho psa jsem měl hodně rád. Připomínal mi našeho psa, kterého jsme tenkrát měli. Ze začátku to bylo samozřejmě vcelku dobré...ale když mu zemřel první páníček...tak to šlo z kopce jak se psem tak i se seriálem. Ten pes byl prý nějaký baron a dokonce měl i nějaké jmění, ale nevim jak to s nim nakonec skončilo. Možná jeho potomci stálě točí v tehdá nejlepší rakouské kriminálce. (5/10) ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý (zhruba rok 2011:D), tak jsem nepotřeboval seriály jako jsou dnes. Stačilo zapnout bednu, naladit některou stanici a byl tam pes. (Německý ovčák, stejný jakého jsme měli my u strejdy na chalupě.) Spolu s Kobrou 11, Texaským Rangerem nebo Hvězdnou bránou jsem měl na odpoledne vystaráno. I dnes se občas kouknu, když na to zrovna narazím. Kupodivu 1-5 série jsou dobré, ale pak už to jde z kopce dolů. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Oddychové, jednoduché, s parádnym soundtrackom a množstvom zjedených salámových žemiel. Pre mňa Komisár Rex je a vždy bude kult a časť môjho detstva. Žiaľ je to aj 1 zo seriálov, kde zreteľne cítiť klesajúci trend v kvalite s narastajúcim počtom sérií. Prvé dve série s charizmatickým komisárom Moserom (výborný Tobias Moretti a jeho zrejme najpamätnejšia úloha kariéry), popleteným Stockim( vynikajúci Karl Markovics) a Hellelerom sú tým najlepším čo seriál ponúkne. Prípady sú zaujímavé, dialógy dobre napísané, nechýba trocha vtipu na odľahčenie a aj naopak- akcie na upútanie a zbystrenie pozornosti. Po odchode Stockiho a príchode Becka(heinz Weixelbraun) bol seriál v 3. a 4. sérii stále veľmi kvalitný, aj keď Stocki mne osobne trochu chýbal. Po odchode Morettiho a jeho nahradení hlavným komisárom Brandtnerom (Gedeon Burkhard) bola 5. a 6. séria ešte fajn, hoci už dojmy boli "len" dobré. Po konci Brandtnera a príchode dvojice komisárov Hoffman a Niki Herzogová už musím priznať, že bol seriál s najznámejším filmovým psom naozaj o ničom. Ak by som to spriemeroval, tak by mi to vďaka 3 posledným sériám zrejme nevyšlo ani na tie 4*, ale nižšie kvôli štyrom 5* sériam s Morettim, kde som hltal a videl každý jeden diel ísť nemôžem... 80% ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Konkurzem na prvního představitele Rexe prošlo více než 40 německých ovčáků. (Stocki)
  • Představitel Alexe Brandtnera Gedeon Burkhard byl do seriálu vybrán přibližně ze čtyřiceti uchazečů celkem jednoduše. Pes k němu při konkurzu jednoduše přišel a ihned si "padli do oka". (LucMosss)
  • Hodnota seriálového Rexe byla odhadnuta na plných 700 000 šilinků. (hippyman)

Reklama

Reklama