Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Dnešnej mládeži môžeme možnosť výberu rôznych seriálov iba závidieť. Nám musel stačiť aj pes, ktorý stále žral žemle, naháňal šibnutú slečnu, ktorá si o sebe myslela že je princeznou Sisi či hľadal vraha strieľajúceho na nič netušiacich ľudí pri jazere. Na druhej strane, dnešná mládež nemá ani potuchy kto bol vrchní rada Vacátko a tak prišla o viac ako mi. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál byl velký fenomén a já to jako malá měla strašně ráda ale chyba byla, že to mělo tolik sérií a že se tam postupně měnilo tolik policistů - páníčků Rexe. Koukala jsem na sérii s Tobiosem Morettim a pak na sérii s Gedeonem Burkhardem a když pak i on v seriálu skončil a přišel tam nový policista a zároveň Rexův nová pán a dokonce i první ženská-policajtka, tak to už stálo za starou bačkoru. Podle mě to mělo s odchodem Burkharda ze seriálu prostě celé skončit. Ale jako malá jsem to milovala, díly jsem viděla několikrát za sebou a hrozně mě to bavilo a když se na to podívám teď, po tolika letech kdy jsem to neviděla, tak mě přepadne taková nostalgie. Někdy je to lepší než ty americký kriminálky, kde je všechno dokonalé a které jsou na jedno brdo. ()

Reklama

Ištván87 

všechny recenze uživatele

První sérii s komisařem Moserem v podání Tobiase Morettiho bych dal tak tři a půl. Postupně tomu docházel dech a po smrti hlavního hrdiny se to všechno zvrtlo. Ačkoliv ani ty první série nebyly nic moc, tak s Gedeonem Burkhardtem přišla do seriálu dost slušná trapnost a po jeho odchodu se z toho stala jen příšerná, odporná nuda o jednom čoklovi a několika pitomcích, kteří uměli hrát ještě hůř než ten pes. Šílený. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Komisár Rex" bol najchytrejším (a aj najsympatickejším) členom viedenskej kriminálnej polície. Čo na tom, že to bol pes - pekne stavaný nemecký ovčiak. Rafinovane si vedel poradiť s každou prekážkou. Zadržal nejedného nebezpečného zločinca priamo pri čine. Vedel prejsť cez rozum aj svojim ľudským kolegom. Čudujem sa, že nevedel aj rozprávať. * ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem poznal už v dětství, když ho dávali někdy asi na začátku tisíciletí večer na Primě. Je to totéž pořád dokola, ale když se člověk podívá jednou za čas, celkem pobaví. Reginald (R.I.P.) spolehlivě přehrává zbytek obsazení, takže jsem díly s jeho náhradou asi neviděl. Přestože to asi nebude možné, rád bych jednou viděl crossover s americkým MacGyverem nebo A-Teamem, pokud se objeví podobně nadějný psí herec. Nebo klidně ho vytvořte v CGI a přitvrďte jeho povahu místy až na 'mcclainovskou'. ;) (poslední 2 věty vycházejí zhruba z malého dětského snu, takže je neberte tolik vážně) ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Dvojice rakouských scenáristů Peter Hajek a Peter Moser nabídla společnosti Mungo-film námět na kriminální seriál s hlavním hrdinou psem již v roce 1991. (Stocki)
  • Obľúbeným jedlom všetkých komisárov a taktiež Rexa boli salámové žemle, ktoré sa často rozoberali v seriáli. (VasylDeBylak)
  • Představitel Alexe Brandtnera Gedeon Burkhard byl do seriálu vybrán přibližně ze čtyřiceti uchazečů celkem jednoduše. Pes k němu při konkurzu jednoduše přišel a ihned si "padli do oka". (LucMosss)

Reklama

Reklama