Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Nancy 

všechny recenze uživatele

V podstatě nevýrazný, nudný a hodně obyčejný seriál, ke kterému mám ovšem zvláštní vztah. Teda resp. jen k první sérii s Tobiasem Moretti. Po první výměně páníčků, tedy příchod Gedeona Burkharda šla kvalita hodně dolů, asi tím, jak je ten nový komisař nesympatický. Nejnovější majitelé Rexe jsou už tuplem nemožní a vyslovení názvu Komisař Rex se mnou už nic nedělá. Jestli mám nějaký oblíbený brak, pak je to asi tohle. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Pominu-li fakt, že seriály se zvířaty a tím méně s čokly v hlavní roli nemusím a že jde o dílo nechvalně proslulých skopčáků, tak má tento detektivní krimi seriál jedno obrovské a neodpustitelné mínus a to je vyzrazení pachatele hned v prvních minutách dílu. Na copak má potom divák zbylých 40 minut čučet a jaké napětí má očekávat? Jak pár chlapů z vídeňské kriminálky v čele s jejich čoklem žerou housky se salámem a dlouho pátrají po pachateli, jehož identitu včetně motivu a do detailu provedeného činu již shlédl? Navíc je téměř v každém dílu trapné klišé, jak Rex kromě zadržení pachatele ještě stačí zachránit další potenciální oběť sotva pár vteřin před vraždou. Slabé 2 * dávám jenom proto, že jsem na to kdysi pravidelně koukal, tedy alespoň na první řady s Moserem a Brandtnerem, pak mě to s těmi novými policisty přestalo bavit úplně. A za pár dílů, jež byly čestnou výjimkou v tom, že pachatel nebyl divákům naservírován hned na začátku. 35% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V dětství mě tenhle seriál velmi bavil. I dodnes se na některé díly v televizi podívám - ale už ne tak často. Seriál je někdy a řekl bych, že i častěji dost přehnaný, kdy Rex vše dokáže. Jinač je seriál opravdu příjemnou podívanou, některé případy jsou dost zajímavé. Nejvíc ze všech herců mě zaujal Gedeon Burkhard. Takže hodnotím na 60% = *** ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál byl velký fenomén a já to jako malá měla strašně ráda ale chyba byla, že to mělo tolik sérií a že se tam postupně měnilo tolik policistů - páníčků Rexe. Koukala jsem na sérii s Tobiosem Morettim a pak na sérii s Gedeonem Burkhardem a když pak i on v seriálu skončil a přišel tam nový policista a zároveň Rexův nová pán a dokonce i první ženská-policajtka, tak to už stálo za starou bačkoru. Podle mě to mělo s odchodem Burkharda ze seriálu prostě celé skončit. Ale jako malá jsem to milovala, díly jsem viděla několikrát za sebou a hrozně mě to bavilo a když se na to podívám teď, po tolika letech kdy jsem to neviděla, tak mě přepadne taková nostalgie. Někdy je to lepší než ty americký kriminálky, kde je všechno dokonalé a které jsou na jedno brdo. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Nekecejte, že je to kravina, když jste to vydrželi sledovat dýl, než já... a to jsem prosím po odchodu Gedeona Burkharda na seriál zanevřel a dál ho už nesledoval. Plus ostatně si myslím, že Gedeon byl lepším páníčkem než Tobias. Stereotyp se postupem času změnil v klišé a klišé se změnilo v nudu, ale i přesto se našlo mnoho dílů, na které rád vzpomínám a které bych s chutí sledoval ještě jednou. [TV] ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Když první představitel Rexe Reginald odešel do psího důchodu, ještě poté se byl několikrát podívat na natáčení na svého psího nástupce Rhetta a velmi si rozuměli. (W.Wicki.W)
  • První představitel Rexe, ovčák Reginald von Ravenhorst, odmítal slyšet na jméno Rex, a tak jej všichni herci oslovovali Reginalde. Vše pak museli upravit zvukoví technici. (korbitch22)
  • Herečka Sabine Petzl hraje ve 2. sérii (třetí,čtvrtý a pátý díl) policistku Elisabeth Bohmovou, která spolupracuje s komisařem Moserem (Tobias Moretti) a dokonce s ním prožije románek. Ve 3. dílu 6. série "Na plný plyn" se stejná herečka objeví v roli spolupachatelky vraždy a do třetice se tato herečka objeví i v 4. díle 9. série "Vitamíny na smrt". (hendrich6)

Reklama

Reklama