Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Charlotta Collierová se rozhodne odejít z kláštera, přestože ji matka varuje před chudými poměry, v nichž budou muset žít. Využijí pozvání paní Pinaudové, manželky okresního soudce, a zúčastní se dobročinného plesu. Navzdory výsměchu, kterým soudcova dcera Margot častuje chudobu Charlotty a její matky, se dívka seznámí s pohledným a sympatickým hrabětem Raoulem de Mornay, který se právě vrátil z dlouhé cesty. Matka ji po plese varuje, že si sice má hledat ženicha, ale také si dát pozor, protože šlechtici se s dcerami měšťanů nežení. Navzdory jejím slovům však vzápětí hrabě požádá Charlottu o ruku. Krátce po svatbě se na zámku, postaveném na vysokém útesu nad mořem, objeví Raoulův nevlastní bratr Filip, který Charlottu varuje, aby odešla, chce-li zůstat naživu. Pod útesem je nalezeno tělo vesnické dívky a podle očitého svědka, který záhy zemřel, šlo o vraždu. (TV Nova)

(více)

Recenze (366)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Český pokus o velkou historickou kostýmní velkoprodukci vyzněl velmi nepodařeně a místy až trapně... Jestli má tohle být česká odpověď na Angelicu a jestli je Jiří Pomeje charakterní herec, pak je možná dobře, že tenhle film měl obrovské finanční problémy, které bych jinak nikomu nepřál. Ale udržovat Jiřího Pomeje v zajetí iluze, že je hercem, je skoro trestným činem... Připsat-li ho na konto Zdeňku Troškovi, toť otázka, neboť ten zašel poté ve své umělecké pouti ještě mnohem, mnohem dál...až k branám samotného pekla kinematografie...a tam už se trestné činy neřeší... ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale z nějakého záhadného důvodu se mi tento snímek prostě líbí! Kdekoli jsem pronesl byť jen název tohoto filmu, tak jsem slyšel ODPAD ODPAD ODPAD! Trošku nesnáším ( a to z duše) a považuji ho za plznitele mého milovaného českého filmu! Ale co naplat!? Když se mi líbí, tak se mi líbí a nemohu tudíž dát špatné hodnocení jen proto, že bych měl držet basu s ostatními uživateli! PS: možná se mi líbí kvůli Blažkovi, jelikož on mi je stejně záhadně sympatický jako tento film! ()

Reklama

Ricky_CZ odpad!

všechny recenze uživatele

Už chápu, že Pomejeho prostě lidi nemůžou mít rádi. Tohle bylo opravdu pro silné žaludky. Tohle byly orgie plné nevkusu, neschopnosti a demence. Troška se vyznamenává na plné čáře a měl by s Jiřím omezit zasněné večery u krbu, protože jinak tohle vzniknout nemohlo...A viděl jsem to doopravdy celé, jen abych si byl jistý, že tomu nedám ani hvězdu za Míšu Kuklovou, která pořád působí sexy...Ale tady ne, tady nic kladného není.. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě špatné. Neskutečné plýtvání hudbou, totální zvuková přeplácanost. Na place se buď ječí, řve nebo bulí a do toho hraje ochrestrální odprovod úderně vystavěné hudební bariéry. Už jenom pro tuhle zprasenou zvukovou stránku jsem to začal nenávidět. Umělé gradování komplexního vyznění každých třicet vteřin nemůže vydržet dvě hodiny. Do toho pan Zdeněk Troška nemá prostě režisérský styl mně blízký. Pokud tedy nějaký má - asi ano - , tak se mi prostě nelíbí. V pohádkách se dá leccos překousnout.. ale v tomto propadáku.. hraje pro jednu hvězdu jen to, že to vizuálně hezky vypadá. ()

Mo. 

všechny recenze uživatele

Zřejmě to nejlepší, co kdy Troška spáchal (když nepočítám Jasněnku a létajícího údržbáře obuvy). Scénář je sice stále relativně dementní, ale alespoň to není vyloženě směšný a s přimhouřenýma očima a panákem vodky v krku bych to možná i sežral. Hlavní zápletka totiž není sama o sobě úplně špatná, jen je to bohužel klasicky, po čecháčkovsku, nevyužité, stejně jako zbylé aspekty filmu. Jediné opravdu velké plus je nadprůměrná vizuální stránka a scéna, ve které Kuklová konečně ukáže kozy. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (18)

  • První scény se točily 5. října 2001. (M.B)
  • Režisér Zdeněk Troška si při točení na Kanárských ostrovech zlomil malíček, když spadl ve spánku z postele. (M.B)
  • Rvačka mezi Raoulem (Filip Blažek) a Filipem (Jiří Pomeje) se objevila v televizi v Troškově filmu Kameňák 2 (2004). (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama