Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři roky po loupeži v kasinu Terryho Benedicta se gangster objeví ve vile Dannyho Oceana a jeho ženy Tess. Chce zpět svých sto šedesát milionů dolarů, a tak se celá parta musí znovu sejít. V Amsterodamu se nechají najmout na loupež vzácného dokumentu z trezoru dokonale zabezpečeného domu podivínského milionáře van der Woudea. Přestože se to zdá nemožné, parta nakonec díky Rustymu najde způsob, jak trezor otevřít. Zjistí však, že ho už před nimi vyloupil Noční lišák. Na místě činu nechal vzkaz, že to byl on, kdo Dannyho partu udal Benedictovi. K loupeži je povolána expertka Isabel Lahiriová, která byla kdysi Rustyho milenkou. Brzy pozná, kdo se do domu vloupal. Varuje Rustyho, který řekne ostatním nejen o svém vztahu s ní, ale také, že je dcerou slavného lupiče LeMarca, který před lety zmizel a u něhož se kdysi učil. Dannyho parťáci odhalí, že Lišák je další LeMarcův žák Francois Toulour. Sejde se s Dannym a nabídne mu soutěž o nejlepšího lupiče. Cílem má být vzácný francouzský klenot, který bude nakrátko vystaven v Římě. Pokud ho Danny se svými parťáky ukradne dřív než on, Toulour za ně zaplatí dluh Benedictovi. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (587)

tron 

všechny recenze uživatele

„Práve som s Bruceom Willisom a hľadáme deku.“ Už to nie je ono. Dannyho jedenástka bola absolútne báječná, keď však o tri roky prišlo pokračovanie, nedokázalo sa zbaviť pocitu zbytočnosti a menejcennosti. A to napriek tomu, že k beztak šialenému kastingu pribudlo ešte niekoľko ďalších megamien (Robbie Coltrane, Catherine Zeta-Jones, Albert Finney, capoerista Vincent Cassel). Tá fantastická poetická, hravá a hlavne veľmi nákazlivá atmosféra originálu (fontána) je ale proste preč. Zostal prekombinovaný scenár (ani pri entej repríze som niektoré zvraty nepochopil) s miestami až sci-fi nápadmi (nadvihnutie domu o tri centimetre, 3D) a prehnaná dĺžka. Kvôli nej v druhej polovici nastupuje nuda s nábehom na rozčarovanie. Aj tých zopár kúzelných a vtipných okamihov (šifrovaný dialóg, Clooney pýtajúci sa na stanici kolegov, koľko mu hádajú rokov) nie je zďaleka kúzelných a vtipných v tom okúzľujúco bezbrannom duchu, ako v prvej časti (a mnohé sú vyložene samoúčelné – Julia Roberts, Bruce Willis). Trojka je lepšia. Diváci mali z dvojky podobne rozpačitý dojem, takže síce zarobila fajnových 362 miliónov celosvetovo, ale pri rozpočte 110 to predsa len oproti jednotke predstavoval solídny sklz na tržbe (tá stála 85 a zarobila na celom svete 450). Skvelá bola pasáž na stanici, kde sa jedna postava ostatných pýtala, na koľko rokov vyzerá. Žiaľ, takýchto rozkošných blbiniek je tu fakt málo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Bohužel o dost slabší než zbytek trilogie, dokonce do takové míry, že skoro po deseti letech, co jsem na tyto filmy koukal znovu jsem si z jedničky a trojky pamatoval celkem dost (mnohem častější reprízy), kdežto z dvojky absolutně vůbec nic a už si ji pravděpodobně vůbec nikdy nepustím. PS : Brad to s tím ježkem nikdy neměl zkoušet ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden Ocean a ten byl tak impozantní, že dokázal spáchat i takovou loupež, jaká by nikdy nikoho jiného snad ani nenapadla. Tedy nikoho mimo Hollywood, samozřejmě. A ten Ocean měl s sebou partu hustejch týpků, kteří taky stejně jako on zrovna chyběli ve škole, když se probíraly "morální zábrany", takže jim nečinilo problém se s ním do těch bláznivých loupežnických kousků pouštět. To jsme se přesvědčili už v jedničce a tady ve dvojce to je obdobné. Nicméně mám trochu pocit, že autor geniálního loupežnického plánu si tentokrát pozval na pomoc s prosíkem o radu i samotného Harryho Pottera a ten mu nakukal pár fikaných kouzel, protože v reálu by takto překombinovaná akce musela umřít už na samém startu. Když se ale divák oprostí od kombinačních kliček a nechá se jen tak "houpat na hladině a unášet proudem", dá se tohle Soderberghovo dílo dokoukat i bez hrozby stržení mozkových závitů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokračování volně navazuje na první díl a měl jsem co dělat, abych se do děje alespoň trochu dostal. Po celou dobu sledování filmu ve mně totiž vyzníval fakt, že v tom mám guláš jako maďarští vojáci na obědě po nedělní tůře po jejich kopcích a dolinách. U filmu samotného jsem se vcelku slušně nudil, ale chvílemi to zachraňovala zajímavá muzika, i když soundtrack bych si nepořídil. Velkých hereckých ikon je ve filmu celá řada, ale kdo dokázal překvapit na celé čáře tak rozhodně Vincent Cassel, charismatický to záporák, ještě k tomu objevující se v opravdu skvostné napětím a parádní muzikou nabité scéně a nezbývá mi než potvrdit, že ačkoliv je dvojka mišmaš nepředstavitelný chvílemi jsem se solidně bavil i když už to je film naprosto zbytečný...ale co pak bude trojka? --- Vypadám na padesát? - Jo, no...jen od krku nahoru. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh dokazuje sobě i nám, že je schopný natočit o tomtéž dva velice odlišné filmy a ještě tím slušně pobavit. Bohužel je tam už jen to "slušně". Povedeně si pohrává s ruční kamerou, která roztřeseně snímá ty elegantní a dobře vypadající herce, kteří už nepůsobí tak sebejistě a pohodově jako tomu bylo při prvním setkání. Ano, je to záměr a je to zajímavý záměr...jenže, kdo o to stojí? Tohle jsou Dannyho parťáci, sakra, ne Guy Ritchie, jehož filmům se až podivuhodně podobá i místní hudba. U toho opravdu člověk neví, co může čekat...skoro:) Ale právě proto, že tohle je "jen" Steven Soderbergh a jsme v žánru v jakém jsme, tenhle tah s temnější atmosférou a pokažením všeho, co jde, moc nevychází. Co ale vychází na sto procent, jsou některé konverzační vtípky, například nezbytný rozhovor Clooney-Pitt mezi čtyřma očima a nějakým tím chlastem, ze kterého pochopíte, že i velká sklenice může být i velkému herci malá. Další skvělá věc a ukázka všemocnosti režiséra je Julia Roberts. Ta samá Julia Roberts, která byla v prvním díle symbolem krásy a tím, zač stojí bojovat do posledního dechu, tady vystupuje jako nenamalované (nebo aspoň namalované tak, aby vypadalo že není namalované) a špatně oblečené křoví a na výsluní září a sexappealem žhne Catherine Zeta-Jones, které mimochodem ty kratší vlasy sluší tak, že by se to mělo v rámci bezpečnosti zakázat. A rozhodně po Bradově boku vypadá líp než Angelina Jolie (zdravíme Tylera;)). Pořádně kvalitní fotky v těch rudých šatech z konce filmu a máme tu novou bohyni....ale to už jsme zase tam, kde nemáme být. Máme být u toho, že ač se druhý díl snaží jak chce, hraje na jinou strunu a kdesi cosi dalšího, aby diváka zaujmul (za což budiž rejžovi chvála aspoň kvůli tomu úmyslu), dějově kombinační frajeřinky je třeba mít v krvi tak jako je tomu třeba u Podfukářů, jinak bude výsledek spíš horší než lepší. A osobně si myslím, že žoviální nadhled slušel Dannyho Parťákům poněkud víc. Hodně těsných 70% a jdu se svou milou na večeři;) PS: Pokud jste to dělal všechno sám, tak hodně velký respekt, monsieur Cassel. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (36)

  • Během filmování na Sicílii byla pro štáb výrazně posilněna ochranka, protože se v blízkosti natáčecích lokací občas pohybovali členové místní mafie. (POMO)
  • Bruce Willis, který zde hraje sám sebe, si měl původně zahrát hlavní roli Dannyho Oceana (George Clooney) už v prvním filmu Dannyho parťáci (2001). Natáčení se mu ale překrývalo s jinou prací, takže jej musel odmítnout. (POMO)

Související novinky

Debbie a její parťačky jsou rekordní

Debbie a její parťačky jsou rekordní

11.06.2018

Zlodějský spin-off Dannyho parťáků se Sandrou Bullock (Gravitace) a Cate Blanchett (Thor: Ragnarok) v hlavních rolích od začátku neměl úplně snadnou pozici. Nejsou to koneckonců ani dva roky, co… (více)

Matt Damon je Marco Polo

Matt Damon je Marco Polo

04.05.2005

Scenárista Kráľovstva nebeského William Monahan sa púšťa do písania scenára k pripravovanému dobrodružnému filmu MARCO POLO, ktorý bude vychádzať z Polovej autobiografickej knihy Travels ("Cesty").… (více)

Nový Soderbergh

Nový Soderbergh

18.03.2005

Ďalším filmom Stevena Soderbergha po komerčne úspešných Dannyho parťákoch 2 bude dráma THE GOOD GERMAN, vychádzajúca z románu Josepha Kanona. Snímka bude rozprávať o americkom novinárovi, ktorý sa… (více)

Stále populární tajní agenti

Stále populární tajní agenti

08.02.2005

Eva Longoria bude patrně jednou z posledních hvězd, které jsou obsazeny do snímku THE SENTINEL. Těmi dalšími nejsou nikdo méně známý než Michael Douglas, Kiefer Sutherland a Kim Basinger. Film… (více)

Reklama

Reklama