Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Láska nebeská po brněnsku mě pohladila na duši. Jo, možná je to kýčovité, určitě v mnohém předvídatelné, ano, je kravina, aby se všechno vyřešilo jen proto, že je Štědrý den... a co jako? Valentýnka Bečková je neuvěřitelně nadaná dívenka, líbily se mi i ostatní děti a na konci jsem slzela. A zcela jistě budu slzet opakovaně, hlavně o Vánocích. ()

SimpanzJi 

všechny recenze uživatele

Utrpení. Podle mantry "protože jsou Vánoce" jednají všechny postavy, omlouvají tím své nelogické chování, své excesy, svůj náhlý zájem o druhé. Kýčovitá a patetická atmosféra Vánoc, během kterých svět jako by byl propojený, přece zakryje všechny neshody, problémy, nenávisti! (rozuměj "aspoň na týden v roce se budu přetvařovat, že tě mám rád"). Děti jsou tu naivní, ale samostatné, puberťáci magoři s dredy, dospělí nestabilní jedinci, patlající se ve svém životě, a nakonec staří lidé senilní, zmatení, ale roztomilí. Tak hezké české svátky, jak jsou všichni pohromadě! Z ideologického hlediska, co se v tomto filmu z nějakých fragmentů dá vyčíst: Amerika je taková divná (Santa fuj), internetu se vůbec nedá věřit, cizinci jsou taky divný (a co tu vůbec dělaj, ale tak tu bagetu si od nich vezmu, no), a vůbec ty moderní trendy jsou celé divné. Aby spolu chodili dva kluci? Jako je to překvapení... no tak jo, ale stejně "achjo". Nejčastějšími slovy, které provázejí celý film, jsou Vánoce a rodina. Nakonec nikdo nezůstane sám, protože to je hrozné, být na Vánoce sám! A ten, komu Vánoce přišly zbytečné, je nakonec stejně má rád, protože jsou přece nádherné. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ferencová jede na jistotu, protože podělat vánoční film snad ani nejde. Přání Ježíškovi je česká variance na anglickou sváteční klasiku na polských základech, takže už jen za to musí jít body dolů. Krajčo potěší jedině fanoušky Kryštofu, jelikož je znovu slizký jako had. Další linky mají bohužel také blíže k bizáru než k romantické komedii. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, moje hodnocení je značně ovlivněno místem natáčení a tím, že jsem natáčení některých scén i viděla na živo. Celkově se jedná o velice povedenou vánoční romantickou komedii s malými příběhy, mezi kterými si snad každý najde ten svůj nej. Škoda jen malého prostoru pro postavy Holubové a Duška (jejich scéna - Dělej něco. A co? Třeba auto...Brm brm - byla nejlepší :D ). Trochu divoká byla linka s Vaňkovým Santou a nelogická s Langmajerovým vyjednavačem a jeho napravování vztahů v rodině (jako upřímně přežít pád z hotelu Continental, to bych chtěla vidět). Ale za mě skvělý pokus o českou Lásku nebeskou. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"U nás dává dárky Ježíšek." Ubohá kopie s trapnými tuzemskými neherci. Pokud jste viděli originál, tohle nemá šanci vás zaujmout.  Úplně stejné situace bez sebemenší inovace mě teda vůbec nenadchli. Všechno působí tak uměle. Celkem se ale podařilo zachovat atmosféru Vánoc. 4/10 ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Točilo se v Praze, Brně a Josefově Dole. (Duoscop)
  • „Je tam velká paleta emocí, typů postav, vztahů. Baví mě, že každou chvíli děj přeskakuje z jednoho příběhu do druhého a že to nenudí a diváka to táhne stále dopředu,“ prohlásila o filmu režisérka Marta Ferencová. (Duoscop)

Reklama

Reklama