Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čaroději druhé kategorie Rumburakovi se ve světě lidí nevede nejlépe. Přes den poletuje po světě jako havran a lidské podoby si může užívat jen v noci. Největším a vlastně jediným jeho potěšením je půvabná krasobruslařka Helenka Trojanová, která každé ráno trénuje na zimním stadiónu. Naopak největší nepříjemností je inženýr Zachariáš, zavilý nepřítel zvířat, který po něm každý den střílí, a navíc se vytrvale dvoří Helence. Rumburak by se chtěl vrátit do říše zvířat, to by si však musel vzpomenout na odpovídající zaklínadlo. Zdá se, že největší šancí je spolupráce s počítačem, přezdívaným Kecálek. Znovunalezené zaklínadlo se však dostane do rukou Zachariáše, který se s jeho pomocí rozhodne nechat zmizet všechna zvířata. (TV Nova)

(více)

Recenze (167)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja som vždy tak nejak podvedome držal palce Rumburakovi, takže samostatný film, venovaný práve jemu, ktorý znamená jeho rehabilitáciu, ma potešil. Jedná sa o typických Macourka a Vorlíčka s niekoľkými luxusnými bláznivými gagmi, takže určite by som očakával vyššie hodnotenia. Kedysi som bol nadšený, dnes, videné po dlhých rokoch, celkom milo prekvapený funkčnosťou jednotlivých fórikov. Jasné, že je to stále v klasickom českom crazy duchu a nič originálne tu už nie je, ale je to aspoň v rámci známej mytológie a na čele s charizmatickým Lábusom. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Chabý pokus o neoficiální pokračování Arabely. Na druhou stranu je to pořád lepší než druhá série Arabely a je tady krásná Eva Jeníčková a slizký Oldřich Kaiser (kterého v mnoha ohledech chápu v jeho počínání). Havelka je taky v pohodě a tím asi tak plusy končí - ještěže to má jen hodinu a půl a není to seriál. Závěrem - Hubero Kororo. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Rumburak (film nikoliv čaroděj) nedosahuje nápaditosti a neotřelosti Arabely. Pár vtipů se povedlo, Kaiser ceĺkem dobře zahrál inženýra nenávidějícího zvířata a Rumburak byl přesvědčivý jako vždy. Přesto tomu něco chybělo. Rumburak mi zcela nesedl už v době kdy jsem jej viděl poprvé a asi se to už dalšími reprízami nevylepší. * * ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Postava zlého čarodejníka Rumburaka, z obľúbeného českého seriálu "Arabela", sa v roku 1984 dočkala svojho sólového projektu. V podobe jeho meno nesúceho celovečerného filmu. Jiřímu Lábusovi táto rola rozprávkovej bytosti, ktorá sa ocitne vo svete obyčajných ľudí, výborne sadla. Tento film odhaľuje aj viacej z Rumburakovho charakteru. Pohodový bonus ku "Arabele". Kto tomu neverí - HUBERO KORORO! *** ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nižší kvalitu bych i odpustil. Pochybnou návaznost jsem taky neřešil. A dokonce mi nevadilo, že se příběh odehrává v překvapivě šedivé Praze, a o pohádkové říši je jen sem tam zmínka. Peněz asi nebylo nazbyt. Ale nápad udělat z Rumburaka kladnou postavu přejít nemůžu. Vychován skvělým seriálem o Arabele v něm vidím arcizloducha (což ostatně potvrdil i v pokračování), a žádné sympatie k němu necítím. Bohužel scénář ano a tak jsem mu se skřípěním zubů musel fandit. Snad i proto mě tenhle film nikdy neuchvátil. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Ač ve filmu hraje známá dvojice Oldřich Kaiser (Ing. Zachariáš) a Jiří Lábus (Rumburak), ani jednou se nesešli při natáčení. Oba hráli v jiných scénách. (cariada)
  • Dvoudílný film Rumburak byl většinou sestříhán z jiných klapek než jednodílná verze. (JariR)
  • Aby krkavci Jiřího Lábuse neklovli, tak jim jejich majitelé přelepovali zobáky černou páskou. (cariada)

Reklama

Reklama