Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čaroději druhé kategorie Rumburakovi se ve světě lidí nevede nejlépe. Přes den poletuje po světě jako havran a lidské podoby si může užívat jen v noci. Největším a vlastně jediným jeho potěšením je půvabná krasobruslařka Helenka Trojanová, která každé ráno trénuje na zimním stadiónu. Naopak největší nepříjemností je inženýr Zachariáš, zavilý nepřítel zvířat, který po něm každý den střílí, a navíc se vytrvale dvoří Helence. Rumburak by se chtěl vrátit do říše zvířat, to by si však musel vzpomenout na odpovídající zaklínadlo. Zdá se, že největší šancí je spolupráce s počítačem, přezdívaným Kecálek. Znovunalezené zaklínadlo se však dostane do rukou Zachariáše, který se s jeho pomocí rozhodne nechat zmizet všechna zvířata. (TV Nova)

(více)

Recenze (167)

laepus 

všechny recenze uživatele

Chabý pokus o neoficiální pokračování Arabely. Na druhou stranu je to pořád lepší než druhá série Arabely a je tady krásná Eva Jeníčková a slizký Oldřich Kaiser (kterého v mnoha ohledech chápu v jeho počínání). Havelka je taky v pohodě a tím asi tak plusy končí - ještěže to má jen hodinu a půl a není to seriál. Závěrem - Hubero Kororo. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jistě znáte? Počasí: "RABERA TAREGO", nebo zaklínadlo na zvířátka : "HUBERO KORORO", pane Ing. Zachariáši "RUKOFASO NUBUKO", sluha Jean, vrátný Pechánek a osamělý Rumburak (v říši lidí) v naprosto odlišné úloze a poslání než které měl v Arabele. Některé nápady dobré (socialistický počítač Kecálek, psací havran ) ale přesto filmu něco chybělo, třeba onen kouzelný prsten na který byl televizní divák zvyklí...Zde místo toho jen všemožná nesmyslná zaklínadla. Spíš zklamání jak tenkrát tak i dnes.. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +2* není divu, že po úspěchu Arabely chtěli autoři z projektu vyždímat co se dá a tak vznikl Rumburak. Mýma dětskýma očima to nebylo tak špatné, ale s odstupem času musím uznat, že to za moc nestálo. Rozhodně to však není takový propadák jako "Arabela se vrací". [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ano, děti, přesně takhle dopadnete, když budete zlým čarodějem. Tedy, pokud budete žít v našem světě a ne světě fantazie, a proč by čaroděj takovou blbost dělal:) Zvláštní zasazení s pohádkou neodmyslitelně spjatého Rumburaka do skoro reálného světa mě nezaujalo. Obzvlášť scény s počítačem jsou...no...možná ve své době svým způsobem zábavné, ale dnes už škoda mluvit. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Deprimující outsiderovský epilog k Arabele mě již v dětství oslovil (spíše než svou /zevšednělou/ fantaskností či /neúčinným/ humorem) osamoceností, jurodivostí a mimoběžností většiny postav, díky níž celek připomíná spíše zlý sen než pohádkové podobenství o vítězném boji dobra nad zlem. Neútěšnou atmosféru zesiluje nesmělý ekologický akcent: samo téma ochrany přírody je však v souladu s opatrnickým tlením osmdesátých let (jejichž hnusnou šeď film věrně tlumočí) spíše zlehčováno, když se vykládá jako staropanenské tmářství, pionýrské chovatelské hobby či jako fanatismus pošetilých kantorů. Namísto vysněného probuzení však přichází happyend v podobě socialistického coniunctio oppositorum: pohádka a skutečnost se slučují v cudném erótu před obrovským mluvícím počítačem. A někde tady započal Vorlíčkův Untergang... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Aby krkavci Jiřího Lábuse neklovli, tak jim jejich majitelé přelepovali zobáky černou páskou. (cariada)
  • Scény z tréninku krasobruslení se natáčely na zimním stadionu ve Slaném. (henrycruel)
  • Dvoudílný film Rumburak byl většinou sestříhán z jiných klapek než jednodílná verze. (JariR)

Reklama

Reklama