Reklama

Reklama

Epizody(6)

Tentokrát jsme pro diváky připravili seriál, která nás zavede do prostředí vrcholového sportu osmdesátých let. Jeho protagonisty jsou mladí muži trénující atletiku a v jejich centru Ondřej (S. Skopal) a Michal (J. Čenský). Ondřej Vesecký je držitelem evropského rekordu na 1500 metrů, mistrem Evropy, je hvězdou ve sportu i ve svém soukromí. Má přítelkyni Lenku, pevné zázemí a dobrého trenéra. I když to vypadá, že Ondřej nemá konkurenci, objevuje se najednou mladý, talentovaný běžec Michal Klánský, který se pro Ondřeje Veseckého překvapivě stává vyrovnaným soupeřem, s nímž napříště bude bojovat o mílařský trůn. (Česká televize)

(více)

Recenze (141)

runner85 

všechny recenze uživatele

Na seriál si už spomínam len matne, čo ale viem isto že Ondrej Vesecký bol môj detský hrdina, z výšin padol až na samotné dno, odtiaľ musel padnúť ešte nižšie ako sa dá aby sa pomaličky pozviechal, posledný diel bol ale ešte dokonalejšý ako som si myslel .... SPOILER / prísť o titul majstra sveta v maratone aby zachraňoval život svojho protivníka / SPOILER ... treba dať klobúk dole ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Chvílemi ne příliš záživný seriál, ale s velmi pozitivním nábojem a výbornými hereckými výkony. Nemůžu si pomoct, ale ten běh za tramvají byl stráášně dlouhý. Ale je dobře, že si Adamec vybral ze všech adeptů právě Skopala. Ten sice tehdy musel do role hubnout, ale jako jeden z mála kandidátů skutečně rekreačně běhal. Což mu evidentně pro roli bylo ku prospěchu. ()

Reklama

Castrator 

všechny recenze uživatele

Co je Rocky Balboa pro box, to je Ondra Vesecký pro atletiku. Až po pětadvaceti letech jsem se zase setkal s touto mou seriálovou láskou z dětství až začínající puberty. Dlouhou míli a příběh Ondry Veseckého jsem tehdy opravdu "žral". Dlouho jsem nedokázal dokopat se na seriál podívat znovu (díky repríze po dvaceti letech byl a je naštěstí k dispozici, dokonce na webu ČT), vždy jsem kouknul na první díl nebo jeho část a na sledování celku jsem si neudělal čas. Bohužel. Nebo možná bohudík. Díky tomu jsem se k němu dostal ve chvíli, kdy mi dokonale sednul a já zhltnul první díl, po něm druhý, pak třetí, čtvrtý, pak i pátý a šestý a šel v sedm ráno spát. Dlouhá míle mě chytla jako kdysi, jednoznačně ční nad ostatními seriálovými počiny československé nebo české produkce. Těžko uvěřit, že seriál byl natočený ještě za bolševika (vysílán byl asi o rok později) a má ho na svědomí ten, který je pro svou tvorbu pro komerční televize posledních dvacet let vysmíván. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Kdo si jen trochu přičichl k atletice, ten ví, že je to nechutná blbost. Mimo jiné blbiny - nikdy jsme neměli mistra Evropy v maratónu. Jen Zátopek vyhrál Olympiádu a to v době, kdy sport byl amatérský, a výkony co tehdy předváděl on, tak by dneska nestačily ani na stou ženu v maratonových tabulkách. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější postava je tajemný běžec Sparty s číslem osm, který vždy vede, ale pak ho ve finiši předběhnou Čenský, Baselides a Skopal. :)) Celkově je to povedený sportovní seriál, který má svoje silnější i slabší stránky, nicméně ty silnější převažují. Důležité je, že hlavní linie příběhu funguje a dá se Skopalovi věřit. Úspěchy, pád skoro až na dno i návrat... Výborný Čepek (toho mám rád, každá scéna s ním je radost). Už trochu hůř fungujou boční linky, hlavně příběhy o partnerských vztazích, i dost herců je poněkud prkenných (z těch známých Čenský, Vašut, Šimůnek jako běžec Chládek). Na druhé straně tu člověk vidí spoustu pak slavných jmen (třeba ten, co vyvolá sázku o běh s tramvají je mladý Novotný ještě s vlasama). No když to vezmu jako celek, bavilo mne na to koukat. Což je překvapivé u filmu o něčem tak nudném, jako je běh. A ve srovnání s dnešními českými seriály to je pořád o ligu lepší. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (46)

  • Keď v roku 2011 česká televízia program opakovala, prvú časť seriálu sledovalo 165 tisíc divákov. (Zdroj: behej.com) (Raccoon.city)
  • Režisér Jiří Adamec spočiatku trval na veciach, ktoré sa nakoniec vďaka odborným poradcom natočili inak alebo vôbec. Takisto scenárista Ivan Hejna pôvodne použil z neznalosti prostredia atletiky spisovné terminologické výrazy. Bolo však nutné priblížiť sa čo najviac reálu a nahradiť ich bežeckým slangom. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama