Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (20)

Lajna

Lajna (2017) (seriál)

Bílý dres na Luptákově (Štěpán Kozub) internátním pokoji nad Patrikovou (Zdeněk Piškula) postelí patří hráči Tadeáši Del Favero. Ten hrával v době natáčení seriálu za tým AZ Havířov U18, avšak dres pochází z týmu HC Kometa Brno U18, kam ve stejné sezoně Del Favero přestoupil.

Lion

Lion (2016)

Ve scéně, kdy Saroo (Dev Patel) zuřivě kliká na Google Earth ležíc na pohovce a po chvilce najde svůj bývalý domov, jde vidět, že copyright u loga Google je z roku 2014. Scéna se však odehrává mezi lety 2008 a 2012.

La La Land

La La Land (2016)

Radiová stanice KJAZZ, o které mluví Mia (Emma Stone), je skutečná. Vysílá na frekvenci 88.1 v Kalifornii a provozuje ji California State University.

Frekvence

Frekvence (2000)

Julia Sullivan (Elizabeth Mitchell) se málem stane objetí sériového vraha Jacka Sheparda (Shawn Doyle). O 4 roky později si v seriálu Ztraceni (od r. 2004) zahrála postavu Juliet Burke, která později chodí a žije s hlavní postavou seriálu, Dr. Jackem Shepardem (Matthew Fox).

Zúčtování s minulostí

Zúčtování s minulostí (2001)

Když Nele (Nadja Uhl) říká, že bomba neměla nikoho zabít, jelikož jejich "Gruppe 36" nebyla jako RAF, Tim (Til Schweiger) odpovídá, že ona v RAF byla. Nadja Uhl si ve filmu Baader Meinhof Komplex (2008) zahrála členku druhé generace RAF, frakce rudé armády.

Ticho po výstřelu

Ticho po výstřelu (2000)

Nadine Uhl, představitelka Tatjany, se objevila také ve snímcích s podobnou tématikou. V roce 2008 si ve filmu Baader Meinhof Komplex (2008) zahrála členku druhé a třetí generace RAF Brigitte Mohnhaupt , jenž mj. unese letadlo společnosti Lufthansa. Ve stejném roce se pak objevila také coby letuška Gabriele Dillmann ve filmu Mogadischu (2008), jejíž letadlo unese právě druhá a třetí generace RAF.

Ticho po výstřelu

Ticho po výstřelu (2000)

Ve scéně, kdy skupina osvobozuje Andrease (Harald Schrott) z vězení, naskakuje Frederika (Jenny Schily) jako poslední do dodávky. Dveře dodávky však nikdo nedovřel. V dalším záběru na vnitřek auta je však dodávka kompletně zavřená.

Velký sen

Velký sen (2011)

Tento film je již třetím, kde se setkává Daniel Brühl a Burghart Klaußner. Zatímco ve filmu Good Bye Lenin! (2003) hraje Burghart Danielovi otce, o němž jeho matka tvrdí, že utekl z NDR do Západního Německa, ve filmu Die Fetten Jahren sind vorbei Daniel spolu s dalšími dvěma aktivisty unese postavu Burgharta jakožto podnikatele a představitele konzumního života.

Matti

Matti (2006)

Do 26. 1. 2013 byl Matti Nykänen rekordmanem v počtu vítězství ve Světovém poháru ve skocích na lyžích. Toho dne ho ovšem dohnal Rakušan Gregor Schlierenzauer svým vítězstvím v letech na lyžích v norském Vikersundu. Překonán byl rekord dvěma vítězstvími Schlieriho 3.2.2013 v Harrachově.

Dr. Ludsky

Dr. Ludsky (2011) (seriál)

V osmém díle s názvem "Sterilná pravda" má v jednom ze záběrů Ludského (Tomáš Maštalíř) BMW jinou poznávací značku než obvykle, a to českou 9S3 4819 namísto slovenské BA 316KM.

Neuvěřitelný Hulk

Neuvěřitelný Hulk (2008)

Bruce (Edward Norton) má na počítači antivirový program Norton 360. Jeho název se tak shoduje s příjmením hlavního představitele Nortona.

Fantomas

Fantomas (1964)

Ve scéně, kdy Fandor (Jean Marais) ukradne auto a následně komisař Juve (Louis de Funès) stopuje, aby dohnali lokomotivu s prchajícím Fantomasem (Jean Marais), je možné si všimnout, že odraz ve zpětném zrcátku v autě není tvář Jeana Maraise, který by měl auto řídit.

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Poté, kdy má Marty (Michael J. Fox) v roce 1955 při písni „Johnny B. Goode“ sólo, volá Marvin (Harry Waters Jr.) bratrance Chucka s tím, že pro něj má úžasný kus. Chuckem je Chuck Berry, který skutečně v roce 1955 píseň napsal, vydaná však byla až v roce 1958.

Sedm

Sedm (1995)

Ve scéně, kdy Mills (Brad Pitt) prohlašuje: „Jodie Foster mi řekla, ať to udělám,“ je narážka na událost ze 30. března 1981, kdy John Hinckley Jr. postřelil prezidenta Ronalda Reagana poté, co několikrát viděl film Taxikář (1976) a byl posedlý poselstvím role Jodie Foster.

Vyprávěj

Vyprávěj (2009) (seriál)

Ve 12. epizodě 3. série s názvem „Burza“ se Slanoch se na diskotéce ptá Kohoutka (Jan Budař), zda má také LP od Sandry, načež Kohoutek (Jan Budař) odpovídá, že ano. Sandra však první desku vydala až v roce 1985, tedy o 5 let později, než se děj odehrává.

Good bye, Lenin!

Good bye, Lenin! (2003)

Florian Lukas ztvárnil obyvatele Západního Německa. Narodil se však ve východním Berlíně.

Con Air

Con Air (1997)

Ve filmu je písničkou „Sweet Home Alabama“ připomenuta letecká havárie letadla z roku 1977, při které zemřeli tři členové skupiny Lynyrd Skynyrd.

Reklama