Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Mysteriózní

Zajímavosti k filmům (14)

Smrt v ráji

Smrt v ráji (2011) (seriál)

Ve druhé epizodě je Lisa Mooreová (Charlotte Salt) střelena do srdce harpunou a následně padá z balkónu na útes. Podle pitevní zprávy zemřela okamžitě po výstřelu. Ale ve scéně, kde pozornost inspektora Poolea (Ben Miller) upoutá Lisa padající z balkónu, je jasně slyšet, jak ještě křičí.

Třináct u stolu

Třináct u stolu (1985) (TV film)

David Suchet (inspektor Japp) se vyjádřil, že jde dost možná o nejhorší výkon v jeho kariéře, a že si s rolí vůbec nevěděl rady. Inspektora prý zahrál jako židovského bookmakera.

Agatha Christie's Poirot - Smrt lorda Edgwara

Agatha Christie's Poirot - Smrt lorda Edgwara (2000) (epizoda)

Postava Penny Driverové (Deborah Cornelius), musela být přejmenována. V knižní předloze se totiž jmenovala Jenny, což je velmi podobné s jménem Jane Wilkinsonové, kterou hraje Helen Grace. Tvůrci si mysleli, že by se jména mohla divákům plést, proto vyměnili začáteční písmeno.

Agatha Christie's Poirot - Vražda Rogera Ackroyda

Agatha Christie's Poirot - Vražda Rogera Ackroyda (2000) (epizoda)

Rozdíly mezi knihou a filmem jsou značné. Zavražděný Roger Ackroyd, kterého ve filmu hrál Malcolm Terris, byl na rozdíl od knižní předlohy otylý, starý, lakomý majitel továrny. Zavražděná je v knize jen jedna osoba. Do epizody přidali inspektora Jappa (Philip Jackson) a na konci knihy se pachatel nezastřelí.

Reklama