Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po letní dovolené, která překvapivě napravila věčně nabručeného revizora Pražských dopravních podniků Gustava Anděla, se s ním tentokrát setkáme jako s hlavou rodiny, která má starosti s dospělým synem Mirkem, jenž se chystá ke svatbě. A protože to není jen tak, rozhodne se starostlivý otec nastávající snachu důkladně prověřit. Využije k tomu jedinečnou příležitost - poukaz na zimní dovolenou ve Vysokých Tatrách, který dostala i Mirkova Věruška. Nepoznán tak může sledovat chování synovy vyvolené. Potíž je ovšem v tom, že si ji splete s její kamarádkou stejného jména. A ta nejenže je poněkud rozverná, ale navíc má s sebou svého přítele a Anděl s nevolí sleduje, jak se domnělá snacha nechá obletovat nápadníky, a ještě se nevhodně chová. Nenápadné sledování mu navíc způsobí řadu nečekaných trapasů a dostává do choulostivých situací nejen jeho, ale také kamaráda z letní dovolené Vyhlídku, s nímž se tu opět setká. Ten si totiž místo hudebního nástroje veze s sebou novomanželku. A té se vůbec nelíbí, k čemu všemu ten podivný kumpán Anděl jejího manžela navádí. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Biopler 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie dobrodružstiev s Andělom mi prišlo o niečo menej humorné ako prvý diel, avšak Marvan tu na seba upriamuje viac pozornosti a v pohode film drží v priemere. Soudruzi nám ukazujú ako sa všetci ľudia majú radi, ako sa zdravia, ako sú nadšení pre vec, až si divák povie, že tých 60 rokov je na filme poznať. A teda je to z inej doby. Dobre sa na to díva. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nejen v létě do Javornice, ale napřesrok v zimně do bratrské Tatranské Lomnice. Pohled do soukromí pana revizora plus budovatelská reklama na zimní rekreace, kterých bylo tolik, že o ně nebyl zájem, ale také na rozvernou, ovšem nadplán pracující mládež. "Tady jste mi napsali, že mě posíláte na rekreaci..." Tato věta hovoří za vše. Ovšem byli tu i ti druzí, kteří jeli na rekreaci nucenou, daleko na východ a někteří se nevrátili. Dnes už zbyla jen socialistická agitka využívaná českými mediálními kapitalisty. Tento fakt by musel působit na dělníka v padesátých letech stejně absurdně, jako pro dnešního dělníka vrácený poukaz na plně hrazenou rekreaci. "Má pravdu, Mejzliku..." ()

Reklama

Lucas87 

všechny recenze uživatele

I když je to točeno v dobách tvrdého stalinismu, je neskutečné jak veselé dílo vzniklo v tak tvrdé době. Josef Marvan jako Anděl je pro mě klasika. I když ten film obsahuje mnohé socialistické prvky já se u něj vždy bavím ! PS. Proč tu každý po sobě papouškuje slova propaganda a agitace?? Vám asi něco spadlo na hlavu ! To můžete pak psát o každém filmu z 50. tých let. ROH by měla existovat i nadále. Tahle komedie prostě nestárne. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ďalšia dovolenka (tento krát zimná) so súdruhom Gustavom Andělom. Znova plno nechutnej politickej agitácie. Chválospevy na spravodlivé socialistické zriadenie. Oslava pracujúceho ľudu, uvedomelého proletariátu. Šťasní a veselí súdruhovia a súdružky. A podobné propagandistické bludy. Nie je to v tak silnej koncetrácii ako v prvom diely, ale stále je tam toho komunistického pátosu až až. Tu som však ochotný udeliť aspoň jednu hviezdičku. Predovšetkým za nádherné lokácie Vysokých Tatier a i za herecké kreácie pána Jaroslava Marvana. * ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Revisor pražských elektrických drah Gustav Anděl, hrdina veselohry „Dovolená s Andělem", se stal rázem jednou z nejpopulárnějších filmových postav nejen u nás, i v zahraničí. Tvůrci „Dovolené s Andělem" využili správně tohoto zájmu diváku a dali panu Andělovi prožit nová legrační dobrodružství, která tentokrát zasadili do prostředí zimní rekreace v Tatrách. Kromě pana Anděla, v podání Jaroslava Marvana, se tu diváci setkají i s některými dalšími známými z „Dovolené s Andělem", především s Kemrovým cellistou Vyhlídkou. Autoři se snažili v nenáročném, na veselé situace a zápletky však bohatém filmu, poskytnout divákům dohrou zábavu, úsměvnou pohodu. Třebaže se zdá, že pokud jde o vtip a vnitřní náplň filmu, zůstali tentokrát autoři poněkud pozadu za svou první andělovskou rekreační veselohrou, je jisté, že i příhody pana Anděla na horách přivítají diváci s radosti a že film jim poskytne zábavný obrázek o prostředí zimní rekreace. Filmový přehled 42/1955 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (25)

  • Když přijel Marvan představit film do Maďarska, vítaly ho transparenty s nápisy "Jaroslav Marvan - král budapešťkých kin!" (cariada)
  • S filmom Anděl na horách precestoval Jaroslav Marvan všetky vtedajšie socialistické štáty, kde mal veľký úspech. Vo vtedajšej Nemeckej demokratickej republike dokonca v anketách popularity porážal i také filmové hviezdy ako Sophia Loren či Gérard Philipe. (dyfur)
  • I keď mala snímka výrazné ideové prosocialistické posolstvo, je paradoxom, že vtedajšia odborná kritika filmu vyčítala malú politickú angažovanosť a predstaviteľovi Andela, Jaroslavovi Marvanovi, vyčítali, že stvárňuje socialistického revízora ako prvorepublikového úradníka. (dyfur)

Reklama

Reklama