Reklama

Reklama

Šíleně smutná princezna

  • angličtina The Incredibly Sad Princess (více)

Obsahy(1)

Šíleně smutná pohádka plná nádherných písniček. Tato hudební pohádka je dalším z klenotů, jež má na svém kontě režisér Bořivoj Zeman. Před jejím vznikem se už proslavil Pyšnou princeznou a snímkem Byl jednou jeden král, ale ani Šíleně smutná princezna, jejímuž obsazení vévodí pěvecké hvězdy Helena Vondráčková a Václav Neckář, dodnes neztratila nic ze svého půvabu. Dva spřátelení panovníci se dohodli, že by bylo dobré, kdyby spolu jejich děti uzavřely sňatek. Ovšem když královské ratolesti něco nechtějí, dokážou si postavit hlavu - a třeba i na špalek. Z věčně rozesmáté princezny je potom najednou strašlivě smutná osůbka, a mladý princ? Ten se dokonce ocitne za mřížemi! Jenomže co by to bylo za pohádku, kdyby špatně dopadla. A tak i zde nakonec zazvoní ten správný zvonec. (TV Prima)

(více)

Diskuze

cicolably

cicolably (hodnocení, recenze)

X a Y super držky, "co budeme delat , tlmočniky" , Helenka za mlada a mňam mňam (ale Marta bola lepší kus) , Vašek no komeňť radšej , Dibarbora super , tu bol super kat , hefty ako "tati to je kdo ? to je nepřítel , toho se neboj"

kroton

kroton (hodnocení, recenze)

Šimpy

Kuchaře taky nevidím, ale Musil možná 22:23 minut, když fotograf šteluje krále před fotoaparét je jeden rádce zcela vpravo...?

na příspěvěk reagoval Šimpy

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

Vznáším dotaz na fanoušky této pohádky a na znalce čs. filmu. Zde i na fdb, i na filmovém přehledu je uveden herec Oskar Hák, jako role je uvedeno kuchař. Ať se však koukám sebelíp, ádnou postavu kuchaře jsem nenašel. (obdobnou postavu kuchtíka má v pohádce Hrátky s čertem...zde narazí do Františka Černého na nádvoří). Rovněž je zde uveden Mirko Musil jako rádce, ani toho jsem si nevšiml. Zajímavé je, že zde i na fdb je uvedena délka 89 minut, na filmovém přehledu 86 minut, ale všechny verze, co jsem dohledal (ty digitální, starou vhs jsem nenkontroloval) jsou dlouhé cca 83 minut. Kam se podělo oněch 6, respektive 3 minuty? Je možné, že kuchař zůstal někde vystřižen?

na příspěvěk reagoval kroton

Uživatel Šimpy smazal svůj příspěvek.

Uživatel Šimpy smazal svůj příspěvek.

Uživatel Šimpy smazal svůj příspěvek.

Šimpy

Šimpy (hodnocení, recenze)

V zajímavostech je uvedeno, že je ve filmu jedna scéna, kdy je možno zahlédnout Rudolfa Deyla ml. Bohužel v uvedené scéně žádný takový záběr není. Bohužel to převzalo i spousta (ať už více či méně seriozních) webů. Deyla je možné vidět ve dvou záběrech. Poprvé, při plánované popravě hostinského je záběr z dálky na sedícího krále...zde jsem si jist tak na 90 procent. Kde jsem si ovšem jist stoprocentně, je scéna, ve které přijíždí Marvan a společně s Darkem Vostřelem vyhlašují králi válku...proběhně tam několik střihů...střídají se záběry na Bohuše Záhorského z anfasu a záběry zezadu, častečně z profilu...a v těchto okamžicích je poznat, že zezadu to není pan Záhorský, nýbrž pan Deyl.

Uživatel me116 smazal svůj příspěvek.

Uživatel polyk1 smazal svůj příspěvek.

rcbn

rcbn (hodnocení, recenze)

Helena byla tehdy fakt kus. A k tomu nepřekonatelná hudba Jana Hammera. Skvělá pohádka s atmosférou 60.let.

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

Tohle je podle mě vzor všech filmových pohádek. Takhle má dobrá pohádka vypadat! Krásní sympatičtí mladí liddé a okolo chytří dádcové, dobráčtí  a přísní králové, krásná scéna a výborná práce kostýmů a architekta...a navrch KRÁSNÁ POETICKÁ HUDBA...100%

divadelnice

divadelnice (hodnocení, recenze)

nevíte někdo, kde bych mohla sehnat anglické titulky? Nenašla jsem žádné DV které by je poskytovalo...

Mandalorian

Mandalorian (hodnocení, recenze)

Helena Vondráčková a podle mě nepřekonatelný Václav Neckář. Není zpívající herec ale hrající zpěvák. I když těžko říct, co umí líp.

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

moje oblíbená, skvělé obsazení a vtipy, kam se na to hrabou dnešní pohádky

Marho

Marho (hodnocení, recenze)

společně s Třemi oříšky pro popelku opravdová česká pohádková klasika

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

berg: Spíš středometrážní ;-) Krátkometrážní máš do 20 minut...

Miki68

Miki68 (hodnocení, recenze)

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. kongeniální muzika Jana Hammera jr. (tehdy snad musel být ještě adolescent?)

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Šmarjá, ono to má vážně jen 68 min. Díky za upozornění, toho bych si sám vážně nevšim! Mě vždycky přišla delší. Ješke kousek, a byl by z toho málem krátometrážní film :).

wrnq

wrnq (hodnocení, recenze)

jediných 68 minut, kde se mi líbila helenka vondráčková:)

gabmaster

gabmaster (hodnocení, recenze)

"Jde za vězněm, to mi víme, však mi jí to překazíme!" - "V tom Vám musím odporovat, my to budem podporovat!" - "A vlákáme ji do sítí a budem dále pikliti" - "generál X zná jen jednu taktiku - obětovat levé křídlo. My obětujeme obě" - jedny z nejvtipnějších rolí, jaké jsem kdy v televizi viděl

Reklama

Reklama