Reklama

Reklama

Šíleně smutná princezna

  • angličtina The Incredibly Sad Princess (více)

Obsahy(1)

Šíleně smutná pohádka plná nádherných písniček. Tato hudební pohádka je dalším z klenotů, jež má na svém kontě režisér Bořivoj Zeman. Před jejím vznikem se už proslavil Pyšnou princeznou a snímkem Byl jednou jeden král, ale ani Šíleně smutná princezna, jejímuž obsazení vévodí pěvecké hvězdy Helena Vondráčková a Václav Neckář, dodnes neztratila nic ze svého půvabu. Dva spřátelení panovníci se dohodli, že by bylo dobré, kdyby spolu jejich děti uzavřely sňatek. Ovšem když královské ratolesti něco nechtějí, dokážou si postavit hlavu - a třeba i na špalek. Z věčně rozesmáté princezny je potom najednou strašlivě smutná osůbka, a mladý princ? Ten se dokonce ocitne za mřížemi! Jenomže co by to bylo za pohádku, kdyby špatně dopadla. A tak i zde nakonec zazvoní ten správný zvonec. (TV Prima)

(více)

Recenze (509)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pohádka okořeněná serenádami dvou kvalitních zpěváků v hlavních rolích. Pro mě to bývala spíše pohádka, která byla až ve druhé vlně. Prostě není tak oblíbená jako např. Princezna ze mlejna, Byl jednou jeden král nebo Tři veteráni. Závěrečná půlhodinka mě moc neseděla. Písničky pěkné, děj obstojný. 65% ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Výborný tah obsadit Helenu Vondráčkovou do hlavní role ve filmu, když byla ještě mladá a krásná. Svým půvabem zachránila jiné nedostatky, páč s jejím herectvím to nebyla žádná sláva. Václav Neckář sice hrál o poznání lépe, ovšem ten zas tehdy zamlada vypadal směšně, inu, je to boj:-) Výborné písničky (hudba Jan Hammer sedmnáctiletý!). Natočit pohádku naprosto bez kouzel a nadpřirozena je kumšt, navíc tenhle příběh s jasným odlišením dobra a zla musel mít v roce 68 silný náboj. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jo, takhle vypadalo našed dětství. Dětství plné ksichtů Neckáře a Vondráčkové, které nevím proč pronikly do tak výpravné pohádky. Nostalgií se to ale stírá a zůstává jen krásná vzpomínka na docela romantické dobrodružství spanilého prince a jednoduché princezny okořeněné přítomností dvou podlých rádců a zmatených králů. Skutečně zdařilá pohádková komedie, kde bych dokázal odpustit toho Neckáře s Vondráčkovou. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dvojica hlavných rozprávkových postáv, ktoré stvárňujú Vondáčková a Neckář majú v tomto filme veľa zásluh vo vyzdvihnutí jeho kvalít a obľúbenosti, no faktom je, že v iných rolách som si ich chvalabohu už nedoprial. To moderno, ktoré je vo filme všadeprítomné vzbudzuje veľmi pozitívne dojmy a ja by som si tam toho ešte štipku doprial. Akurát som mal len znovu problém s tými songami. Ostatné to všetko slušne klapalo. Hlavne humor, ktorý mali na starosti ostatní (najmä starší) herci. 80%. ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Velice dobrá pohádka, která je sice jednoduchá, ale svými písničkami si našla veškeré příznivce a stala se z ní legendární pohádka. Především taky poutá diváky na dvě tehdy mladé hlavní hvězdy - Václav Neckář a Helena Vondráčková. Ti dva se k sobě prostě hodí a ve výsledku vytvořili naprosto ikonický pár. 8/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (37)

  • Film byl ještě před svou oficiální premiérou (7. června 1968) promítán v Blatné, a to hned ve třech termínech – 4., 5. a 6. července 1968. (Gabretta)
  • Nemecky dabovaná verzia produkovaná východonemeckou spoločnosťou DEFA je o približne 20 minút kratšia než pôvodný film. Okrem iného v nej chýba pesnička "Kujme pikle". (BlueNeon81)
  • Film videlo v kinách tri milióny divákov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama