Reklama

Reklama

Šíleně smutná princezna

  • angličtina The Incredibly Sad Princess (více)

Obsahy(1)

Šíleně smutná pohádka plná nádherných písniček. Tato hudební pohádka je dalším z klenotů, jež má na svém kontě režisér Bořivoj Zeman. Před jejím vznikem se už proslavil Pyšnou princeznou a snímkem Byl jednou jeden král, ale ani Šíleně smutná princezna, jejímuž obsazení vévodí pěvecké hvězdy Helena Vondráčková a Václav Neckář, dodnes neztratila nic ze svého půvabu. Dva spřátelení panovníci se dohodli, že by bylo dobré, kdyby spolu jejich děti uzavřely sňatek. Ovšem když královské ratolesti něco nechtějí, dokážou si postavit hlavu - a třeba i na špalek. Z věčně rozesmáté princezny je potom najednou strašlivě smutná osůbka, a mladý princ? Ten se dokonce ocitne za mřížemi! Jenomže co by to bylo za pohádku, kdyby špatně dopadla. A tak i zde nakonec zazvoní ten správný zvonec. (TV Prima)

(více)

Recenze (508)

ainny 

všechny recenze uživatele

Pohádka mého dětství, dlouho zavřená v trezoru, když se konečně začala znovu vysílat, tak byla prostříhaná. "Kujme pikle" z úst pana Vostřela bylo zřejmě - stejně jako jeho osoba - protizákonné. Pustím si ji kdykoliv znovu, protože patří ke klasikám jejichž písničky nestárnou a jejichž hlášky zlidověly... Takže "pan král počká až si oloupeš kostičku" a já jdu koukat dál... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba i scénář, který naprosto opovrhuje jakoukoli historickou přesností a hrdě se jí vysmívá. Není podstatná doba, ani technika (kinematograf). nezáleží na ničem. Moderní postavy s moderními názory ve starých kostýmech koukají na grotesku s Chaplinem a není to vůbec divné, naopak skvělá sranda. Songy zlidověly, hlášky také, co tedy dodat? Jedna z nejlepších pohádek u nás udělaných, u mne stojí asi ještě o stupínek výš díky své nápaditosti...100% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak notoricky známá pohádka, že ani nepotřebuje komentáře, ale negativních ohlasů má méně. A jeden ode mě. Je totiž tak kýčovitě pojatá, herecky nezvládnutá, dějově nevyrovnaná, a tedy zcela příšerná. Mně se na ní líbila jen úvodní čtvrthodina a dvě písničky. Nikdo nikdy zřejmě neřekl Vondráčkové, že neumí ani trochu hrát, ale ani ovládat hlas. Její neznatelný, unylý hlasový projev byl opravdu šíleně smutný pro mě jako diváka neustále mačkajícího volume doprava, abych vůbec rozuměl, co právě řekla. Neckář sice tančí a zpívá se 40 kily docela solidně, ale k Vondráčkové se nehodí už jen svým malým vzrůstem, a poněkud rádoby přirozeným herectvím, které sice nepostrádá jiskru, ale současně je znát amatérismus v jeho hereckém projevu. Ostatní herci jsou pochopitelně herecky vyzrálí (Vostřel, Kemr, Marvan), ale vydržet například neustálé narušování děje rádci ustavičně kujícími pikle, to dalo taky docela zabrat. Nic jsem si z filmu nevybral. Vondráčková asexuální a vojet ji jen v představách, tak je mně mdlo. Výsledkem je pseudopohádka, kterou řadím na pomyslný konec žebříčku pohádek z dob bolševika. 40% ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Kdeže loňské sněhy jsou..... bylí mladí, byli velmi populární a zahráli to vcelku dobře na to, že nebyli profesionální herci. Ale nejvtipnější postavy stejně ztvárnili Darek VOSTŘEL a Josef KEMR. Jak rychle pochopilo obecenstvo narážky na režim a na situaci, která v té době byla kolem nás, svědčí vyprodané kinosály a řvoucí obecenstvo smíchy. Musím připomenout následující dialog mezi panem Kemrem a Vostřelem : "Kujme pikle..." ! "Neříkejte pikle, budeme konat kroky ve společném zájmu," "Ale to je totéž !" "Ano, ale zní to líp..." Divák tomu rozuměl a patřičně na scénu reagoval .....psal se rok 1968 !!! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (37)

  • Poté, co princ (Václav Neckář) nerozesmál princeznu a stráž ho odvedla do žaláře, řekne princezna (Helena Vondráčková) ruské slovo "ničego" ve smyslu že už další vystoupení videt nechce. (zapl)
  • V rozprávke zostal jeden záber, v ktorej možno Rudolfa Deyla ml., pôvodného kráľa, uvidieť, a to pri zhromaždení nápadníkov pred palácom, kedy je kráľovská rodina zaberaná kamerou z diaľky. (Raccoon.city)
  • Ve scéně, kdy zuří válka, si jeden z vojáků opéká nad ohněm plátek chleba a setká se s nepřítelem. V tom je vyruší princ s princeznou. Voják se lekne a z halapartny mu spadne chléb, který si opékal. V další scéně má opět chléb na halapartně napíchnutý. (Jimmy15)

Reklama

Reklama