Reklama

Reklama

Dobrodružný příběh pěti úplně obyčejných kluků, kteří se tak trochu náhodou ocitnou v neobyčejné situaci. Na pražském Výstavišti kluci využijí příležitosti letu vzducholodí zdarma a vyráží vstříc senzační vzduchoplavecké cestě. Majitel vzducholodi ale překroutí celou situaci a vzniká poprask. Novináři se honí za senzací ukradené vzducholodi, vážení pánové se pohoršují nad dětskou zločinností a rodiče dětí je jen těžko brání před přísným soudem. Majitel vzducholodi Findeys chce využít její zmizení k propagaci své firmy a podvodu s falešným nehořlavým plynem. Nicméně nehořlavý plyn není úžasný vynález pouze pro létající steampunkové stroje. O jeho ukořistění se snaží také jedna vojenská mocnost, která vysílá podlého agenta s všemožnými vychytávkami, aby se zmocnil vzorce na nehořlavý plyn. Kluci chtějí obletět celý svět, ale vzducholoď havaruje na vzdáleném ostrově, kde na ně číhá nemalé nebezpečí. Díky pomoci kapitána Nema a odvážného novináře Ardana nakonec kluci všechny nástrahy překonají a vrátí se domů. Odvěký souboj nespoutaného mládí a přísného světa dospělých končí vítězně ve prospěch dětí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Neustálými nápady překypujicí K.Zeman. Film i po letech stále okouzlující, výtvarná stránka jako vždy nádherně poetická - evokace starých verneovek dokonalá. Ani zde si nemohl režisér nechat ujít zesměšnění armády. Ve vzduchu, na zemi, pod vodou - touha člověka vynalézat je zřejmě nekonečná....viďte, pane Zemane. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jak už přede mnou psali někteří kolegové, ve druhé polovině se to už trošku vleče. Ale je to úplně, úplně jedno. Je to totiž film Karla Zemana a to se prostě snad ani nedá hodnotit jinak. Ukradená vzducholoď se navíc řadí k jeho povedenějším počinům, ale nechtějte, abych vám vysvětloval, v čem spočívá rozdíl s těmi méně povedenými... asi v příběhu, který tady má co nabídnout, jen je prostě roztahaný. Ale triky a vizuální a výtvarná stránka je opět naprosto špičková a nepřekonatelná, herci jsou fantastičtí, a je na nich vidět, že si to užívali. Naprostá filmová magie. 90%, která (pevně věřím a doufám), že nikdy nezestárne. Zatím to stále platí. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nádherný klukovský příběh z úsvitu technického věku. Estetické usazení mezi secesi a ilustrace verneovek, úžasný fantaskní svět Karla Zemana plný neotřelých animací a bizarních vynálezů, kombinovaných filmařských technik a staromilských filmových triků, ironizace měšťáctví a s ním spřízněného pokrytectví (a také obžaloba zbrojení a války) a především ta nádherná klukovská výprava plná dobrodružství a tehdy tolik módní cesty kolem světa, ztroskotání na pustém ostrově, souboj s piráty, setkání se samotným kapitánem Nemem (i když už tu je trochu senilní), vzducholodě, letadla, honičky... Nádherný klukovský svět (byť gendrově asi mírně nepřijatelný:-)) ... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Klukovská romantika stříknutá Verneho dobrodružným vizionářstvím a navěky kultovní film díky Zemanově vizuálnímu zpracování. Jako dítě jsem tenhle film naprosto zbožňovala a ráda se na něj někdy podívám i coby stará, ochechlaná rašple... V posledních 10 letech se mi tato podívaná bohužel jaksi vyhýbá. 91% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nádherná ukázka toho, jak byl Karel Zeman hravým filmařem, jak se prostřednictvím svých postav vrátil do dětství a divákům tak nabídnul možnost si dětství dotvářet. Krásná ukázka imaginace, a to jak té dětské, tak té filmové, kdy se mnohdy jedná o naprosto neopakovatelné scény, které mohl vytvořit jenom Zeman a nikdo jiný. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Ulici, na ktorej sídli redakcia časopisu Světozor, na dolnom konci dominuje veľká bránová veža s orlojom. Táto veža stojí v rumunskom meste Sighișoara, rodisku Vlada Țepeșa - Drakuly. Vo filme sa objaví minimálne 2-krát. (Jarek678)
  • Světozor bol skutočný obrázkový časopis, ktorý vychádzal s prestávkami od roku 1834. (Jarek678)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Reklama

Reklama