Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire a Norman odvážejí svou dceru Caitlin na koleje vysoké školy, kde začíná studovat. Claire je smutná, ale zároveň se těší, že bude mít víc času na sebe. Jejich sousedé, Warren a Marie Fureovi, se nastěhovali před pár týdny a neustále se hádají. Jednoho dne se Marie svěří Claire, že se moc bojí, vtom se vrátí její manžel a ona uteče do domu. Claire to trápí a druhý den za sousedkou zajde, ale ta není doma. Claire v noci nemůže spát a z okna vidí, jak soused nakládá do auta velký balík. Probudí Normana, ale auto je pryč. Claire hází psovi míček do jezera, které mají u domu a zdá se jí, že pod hladinou vidí mrtvolu. Navíc se celý den samy od sebe otevírají zadní dveře a náhle začne hrát i věž. Claire má strach a jede za Normanem, který pracuje v laboratoři na genetických výzkumech, do práce. Druhý den opět slyší v domě zvuky, otevírají se dveře, padají věci ze stolu. Claire se znovu vydává k sousedům, setkává se s Warrenem, ale s Marií prý nemůže mluvit… V noci jde Claire do koupelny, odkud se valí pára, vana je plná vody a pod hladinou vidí odraz mrtvé ženy. Druhý den ji Norman pošle k psychiatrovi. Claire se mu svěří, že doma viděla ducha a psychiatr jí poradí, ať s duchem naváže kontakt. Claire se svou kamarádkou Jody uspořádá seanci, ale k ničemu nedojde. Claire nechce, aby o tom věděl Norman – před rokem měla totiž autonehodu a od té doby se o ni manžel moc bojí. Jody odjede a z koupelny jde opět pára, vana je plná vody a Claire slyší hlasy… (TV Prima)

(více)

Recenze (326)

Wally 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka s duchařskou tématikou, která ničím neuchvátí, ale ani nikoho neurazí. H. Ford i M. Pfeiffer už odehráli lepší party, ale i tady odvádějí výkon na který by jiní herci mohli být víc než pyšní. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

I když Harrisona Forda ve svém topu nemám, tak jeho Indy pro mě zůstává nejoblíbenější filmovou postavou. Proč to píšu? Ani nevím, v mém srdci prostě pořád je. A neuvěřitelně mě potěšil v téhle roli, které se zhostil naprosto suverénně./já mám totiž pocit, že on není až tak velký herec/.Tenhle způsob napětí mě baví hodně. Michelle Pfeiffer výborná jako vždy. ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Nepovedný a místy až směšný thriller, který občas místo toho, aby naháněl husí kůži, spíš nezamýšleně pobaví. Nepřebijí to ani dvě herecká esa v hlavních rolích. Tohle si prostě Hitchcock- film mu byl původně věnován jako pocta- nezasloužil . ()

cold 

všechny recenze uživatele

Upravuji komentář a zvedám hodnoceni. Videl jsem dnes 14.8.20 a s odstupem doby film funguje dokonale. Michelle zde dokonale zvládá polohy jsem "mrazivá" i "zranitelná", což vyzní ve scénách, kdy je obojí zároveň. Tak Dobrou..... Thriller na kterém je bouhžel vidět, že vznikl narychlo mezi dotáčkou Trosečníka (čekání na zhubnutí a zplnovousatění Toma Hankse). Ale i přesto Zemeckis dokazuje, že je dobrý filmař. Flashbacky s Hitchcocka tu jsou cítít na sto honů, ale proč nepoužít znovu co už jednou dobře fungovalo. Já se bavil, sestra vylučovala magi v kostkách (nechtěl jsem napsat, že srala). Bouhžel musím dát jen průměr. Když je někdo hodně dobrý, jako Zemeckis bezesporu je, čeká se od něj trochu víc než zde předvedl. -- vyznívá to trochu paradoxně, ale to jen proto, že na dobré režiséry musí být tvrdší metr. ()

matthew.d 

všechny recenze uživatele

Příjde mi to jako vydírání diváka, když se někdo rozhodne natočit horor založený na lekačkách. Ale to očividné citování Kubricka a Hitchcocka mi přišlo celkem nápadité. ()

1860 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu ne! Atmosféra skvělá, Bohužel jen na několika místech, křivka napětí se výrazně podobá křivce akcií podílového fondu.. Ty slabé, ne zrovna krátké, chvíle útlumu film velmi sráží, a to až na dvě hvězdy.. ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé byl jsem nadšen z napětí, které Zemeckis uměl ve filmu vybudovat. S příchodem některých remaků japonských hororů (konkrétně Kruh a Nenávist), či přímo originálů (Oko), ovšem vzala atmosféra filmu trochu za své. I tak je to v žánru dle mě ten povedenější kus... ()

VIPerson 

všechny recenze uživatele

Hutná atmosféra,krásná Michelle,skvělý Ford.Až na ten závěr si film držel svou skvělou atmosféru.Pár leknutí plus fakt,že ani po několikáté projekci film neztrácí na svém kouzlu,navzdory tomu,že člověk ví jak to dopadne.Soundtrack **.Silvestri umí líp. ()

Shakeus 

všechny recenze uživatele

Horory jsou voser. Bláboly a nesmysly a tohle není výjimka. Příběh je absolutně vyfabulovaný a tak kravský, že už není ani k smíchu. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Spíše než mysteriózní jde více o klasické drama dvou/tří lidí, kteří k sobě hledají cestu a stále se jim to nedaří. Na hvězdné obsazení je výsledek porprůměrný. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Tyhle duchařinky příliš nemusím...vždy tam najdete spousty nedostatků a věcí, které prostě postrádají logiku... Ale toto přeci jen nebylo úplně špatné, chvílemi napjaté (tak jak si to žánr žádá) a hlavně podle mě skvělá Michelle Pfeiffer! To jsou plusy a ty tak nějak vyrovnávají ty mínusy, takže řekněme průměr... Největším průšvihem byla asi zvláštně nelogická Fordova přeměna v totálního magora... I když, to je asi jeden z hlavních dějových zvratů a na tom to vlastně stojí. Ale je to prostě zvláštní a těžko uvěřitelné. Ale co...jedná se přeci o duchařinu.. ()

Erinye 

všechny recenze uživatele

I přesto, že má tento horor málo procent, musím říct, že mě se líbil, hlavně díky kvalitnímu hereckému obsazení. Michelle Pfeiffer hrála celkem slušně. Objevil se tam motiv z filmu Okno do dvora, ale to jen na okraj. Jinak celkem slušná duchařina, nejlepší pustit si ji večer před spaním. Pár míst, kdy jsem se opravdu vyděsila, tam bylo. Rozhodně horor bez krve a se slušným námětem. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že docela slabota. Myslel jsem, že hvězdné obsazení spolu s dobrým dějem, který jsem čekal od traileru, by mohl poskytnout skvělou podívanou, ale mýlil jsem se. Bylo to strašně předvídatelné a navíc ten konec byl dost slabý. Za mě dávám pouhých 40%. ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trošku jiný příběh.Čekal jsem spíše takovou duchařinu a nakonec se z Harrisona Forda zrodí psychopat který chce zabít Michele Pfeiffer.Docela překvapivý zvrat tohoto filmu s takovou mrtvou atmosférou při které běhá mráz po zádech.Robert Zemeckis a horory to nejde moc dohromady, ale natočil docela dobrý spíše mysteriózní thriller než horor.Mě se to docela hodně líbilo.70% ()

Reklama

Reklama