Reklama

Reklama

V žoldu smrti

  • Česko Střelec v ohrožení (více)
Trailer 1

Základna americké armády ve Fort Bragg v Severní Karolíně. Seržant speciálních jednotek James Harper (Chris Pine) je propuštěn z armády na základě pochybných důvodů. Hrozí mu život plný dluhů a zoufalství. Aby zajistil svou manželku Brianne (Gillian Jacobsová) a syna Jacka (Sander Thomas), Harper přijme návrh svého bývalého velitele a přítele Mikea Hawkinse (Ben Foster), aby pracoval pro soukromou vojenskou společnost veterána Rustyho Jenningse (Kiefer Sutherland), který plní tajné úkoly pro vládu. Harper se dá najmout jako žoldák do Rustyho organizace a získá od něj zálohu neuvěřitelných 50 000 dolarů na zajištění své rodiny, zaplacení účtů a hypotéky. Zároveň získá i první práci as Mikem vyrážejí na přísně tajnou operaci do Berlína. S pomocí spojky Katie (Nina Hossová) mají v zájmu Spojených států zlikvidovat podezřelého virologa Salima Mohameda Mohsina (Fares Fares), který je údajně v kontaktu s Al-Kajdou, a zajistit výsledky jeho výzkumu, které jsou v notebooku. Akce Američanů v Berlíně se však úplně zvrtne… Na Harpera, Mikea a zbývající členy týmu zaútočí nejprve policie a pak neznámí nájemní zabijáci. Je jasné, že Rusty je oklamal a oni odhalili něco, co neměli v plánu. Vražedné spiknutí však pokračuje a Harper netuší, komu může důvěřovat, jak si dokáže zachránit život a jak se bude moci dostat zpátky domů do Spojených států. V pohybu mu totiž brání staré zranění… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film zabijí tempo. Děj je neskutečně uloudaný a to dokonce i když se střílí. Vím, že to může znít trapně, ale nesnesitelně nezáživný byl už po 15ti minutách. Když už dojde na akci, je hrozně sterilní a má spoustu debilních momentů. Naprosto třeba nepochopím, proč když je na cizím území (hledán policií), přechází vycházkovým krokem přes přechod na červenou (!?). Kolem si jezdí auta, ostatní na něj čumí, ale on je pořád drsnej (a nenápadnej). Pak ta “nenápadná” extrakce uprostřed Berlína…. Uf. Asi nejhorší je, že během sledování děj nedává moc smysl (o nějakém solidním závěru nemluvě). ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Skôr ako akčný film by som povedal, že to je taká pomalšia dráma/thriller s občasnou akciou. Kto teda čaká akčňák rovno nech to vypne, tempo je pomalé a na prvú akciu sa čaká skoro 40 minút.  Za ten čas sa však filmu darí odprezentovať hlavného hrdinu a tak mu budete môcť počas zvyšku filmu fandiť. Dej nie je úplne originálny práve naopak ale to mi nejako nevadilo. Škoda toho, že akcia bola taká priemerná, nakoľko keď jej už bolo málo, mohla byť aspoň strhujúca. Podobný problém mám aj s finále, ktoré bolo celkom odfláknuté. Pozerá sa nato dobre, ubehne to celkom rýchlo a ja som sa viac menej bavil. Regulárne za 3* ale Chris zahral skvelo a tak jednu pridám. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dávam silnejšie tri hviezdy. Pine je sympaťák a človek mu to všetko verí. Foster už je trilerová klasika a Kiefer s Marsanom aj napriek mini priestoru boli už len čerešnička na minitorte. Presvedčivé, realistické, civilné, možno preto až zbytočne menej pútavé. Možno časom prehodnotím a zdvihnem o hviezdu. Nie je to žiadny zázrak, ale určite neľutujem, že som to videl. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

The Contractor mi bohužel skrz naskrz přijde jako průměrná, naprosto ničím vybočující akční podívaná, kterou před upadnutím do ryze béčkových vod zachraňuje jen obsazení zvučnějších jmen v hlavních rolích a vyšší rozpočet, na druhou stranu ovšem právě ani jeden z těchto ohledů zároveň film ale ani nikterak nezvýrazňuje, či mu nepomáhá se dostat alespoň do lehkého žánrového nadprůměru. Chris Pine jako představitel ústředního hrdiny je tedy každopádně sice sympaťák a ani jako herec není vyloženě marný, za mě mu ovšem chybí něco, čím by dokázal na sebe strhnout opravdu pozornost a nést celý film vážně jen na svých bedrech, kdy bych si řekl: ty vole, v tom hraje Chris Pine?, jó, ten mě baví, to musím vidět, a když už jsme u těch herců, tak Ben Foster jako nejednoznačná postava tu pak též úplně neválí a představitel hlavního záporáka, jméno neprozradím, se tu v podstatě objevu jen na pár minutek v úvodu a pak až v odfláknutém akčním finále, kde sehrál vážně nedůstojného protivníka, takže také žádná hitparáda. Zápletka jinak není nikterak originální, či nápaditá, o jejím vývoji pak ani nemluvě, stejně tak jako o ,,nečekaném´´ zvratu v závěru, to vše za mě bohužel prostě posílá celý film skutečně do nezáživných žánrových vod, a jelikož ani její spád není kdovíjak strhující, tak těžko zde jen co vyzdvihnout, zvlášť když i atmosféru musím označit za zcela nepůsobivou ,stejně tak jako napětí, či emoce. No a na závěr svého hodnocení jsem si nechal to nejpodstatnější, tedy akci, a o té mohu snad jen konstatovat, že jí jednak není příliš, ale hlavně je sice zpracována vážně profesionálně a rozhodně nepůsobí naivním dojmem, na druhou stranu ale zároveň nenabízí cokoliv, čím by mě vyloženě nadchla, či fakt bavila. Za mě je tak zkrátka The Contractor ryzím představitel sice filmařsky kvalitně zvládnuté podívané, ovšem bez jediného výraznějšího prvku, kvůli kterému bych si mohl říct wow, to se tu vážně povedlo. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Chris Pine celkem uvěřitejně předstírá, že je hustě krutopřísnej mariňák, ale zbytek mě trochu zklamal, hlavně scénář a zápletka. Detaily ujdou, ale jako celek to moc smysl nedává a celá ta operativně Bournovská část mi vůbec neseděla. Akce je spíš průměr, prchání a ukrývání moc rafinovanosti nepobralo a herecky...herecky nemůžu zdůraznit absolutně nic, tam není prostě o čem mluvit. Nakonec tři hvězdy, ale slabý. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (29)

  • Během Jamesovy (Chris Pine) první nešťastné soukromé mise se při použití ochranky k otevření prvních vnitřních dveří otevřou dveře dovnitř, ale když jimi projdou, otevřou se ven. (Johnny.ARN)
  • Na své první misi používá James Harper (Chris Pine) ke sledování přiděleného cíle fotoaparát Nikon Coolpix P1000. Tento konkrétní fotoaparát má nejvýkonnější optický zoom ze všech fotoaparátů s pevným objektivem, a to v poměru 24-3000 mm (125x). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama