Reklama

Reklama

Nezvěstní v boji

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Plukovník Braddock se vrátil z vietnamského zajetí. Dokázal uprchnout ze zajateckého tábora a vrátit se domů. V médiích se snažil upozornit americkou veřejnost, že ve Vietnamu existuje ještě několik dalších táborů, ve kterých jsou drženi američtí zajatci. Bohužel vláda právě jedná s vietnamskou vládou a Braddockovy informace se vyjednávačům příliš nehodí. Nicméně Braddock dostal nabídku odletět se senátorem Porterem a jeho asistentkou, zaměstnankyní ministerstva zahraničí, Ann Fitzgeraldovou, do Saigonu. Po té, co Braddock uvidí nepříjemnou reportáž o probíhajících jednáních v televizi, rozhodne se jednání zúčastnit. Delegace přilétá do Saigonu a hned na počátku jednání je Braddock obviněn vedoucím vietnamské strany, generálem Tranem, z válečných zločinů. Vietnamci jasně dávají najevo, že ho při jednáních nechtějí. Braddockovi se vracejí jeho staré vzpomínky na chvíle, kdy byl zajat a týrán sadistickým dozorcem Vinhem. Ten je teď velitelem ostrahy jednání a jasně Braddocka varuje, že ze Saigonu nemusí odjet živý. Braddock se nebojí a hned první noc pronikne nepozorován do saigonských ulic a tady najde vilu, ve které bydlí sám Tran. Braddock Trana v jeho posteli přepadne a dostane z něho informaci, kde se zajatci nacházejí. Při útěku z vily však Braddock musí Trana zabít hozeným nožem. Nepozorovaně se mu podaří dostat zpět do budovy, kde jsou Američané ubytováni. Ve chvíli, kdy rozzuřený Vinh vtrhne do pokoje, kde se má Braddock nacházet, najde ho v náručí Ann Fitzgeraldové, která mu dělá alibi. Vietnamci zuří, ale nemohou dokázat, že Braddock zabil Trana. Přesto Vinh vykazuje Braddocka ze země. Ten však neodlétá do USA, ale do Bangkoku, kde začne shánět zbraně. Vinh tam za ním přijíždí se skupinou vietnamských agentů, aby Braddocka jednou pro vždy vyřídili. Braddock v jednom místním bordelu najde svého přítele, Jacka Tuckera. Ten má loď, která může Braddocka dovézt do delty Mekongu, kde se má zajatecký tábor s nešťastnými Američany nacházet. Tucker ho také seznámí s dalšími překupníky, od kterých Braddock získá rychlý malý bojový člun a zbraně. Braddock s Tuckerovou pomocí zajistí i podporu v podobě malého bojového vrtulníku, který má pro Braddocka a osvobozené zajatce v pravou chvíli přiletět. To už však Vinh posílá své agenty, aby Braddocka zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris je sice dobrák od kosti, ale to, že v televizi dávají zprávy o něm až po novém díle Spidermana, to prostě nemůže přenést přes sdrce. Ale jak si získat zašlou slávu? Jednoduše - odletět do Vietnamu, vystřílet pár rákosníků a přivést sebou pár amerických zajatců. A pak už jen Fu*k you Spidermane!!!:) Rambo II. že prý je jenom remake nějakého filmu s Chuckem? Tak to jsem si prostě nemohl nechat ujít. Jenomže... Chuck prostě není Slye. Ten má větší nůž, větší kulomet, větší svaly (vlastně snad až na plnovous uplně všechno) a pokud přijde na akci, umí to taky daleko líp. Zatímco Rambo to pekelně rozjede už pěkně od začátku, Chuck nejdřív musí udělat interview pro televizi, zajít si nakoupit a než se k něčemu dostane, je už půlka filmu za náma. Některé killovací scény jsou navíc vrchol tuposti samy od sebe (nejtrapnější asi je, když Chuck zabije šikmáče uraženým topůrkem od sekery) no a Rambo by navíc tak jak Chuck s přemístněnýma zajatcema nikdy nesetřel. Tu třetí * za Chucka nořícího se s těžkým kulometem z vody ale rád přidám. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Postava Braddocka patří rozhodně k tomu nejlepšímu, co Chuckie nabízí filmovému nadšenci všech akčních béček. Po táhlejším úvodu dojde na akci, která je místy vyvedená. Hudba patří vůbec k tomu nejlepšímu a právem bojuje za tři poctivé hvězdy, jenž řadí missing do lehčího nadprůměru. Vše ostatní už je bohužel veliké trápení, které vám, pokud jste v dětství nevyhledávali Nezvěstného" v regálech videopůjčoven, nedovolí pustit tuhle "kultovku" znovu. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o vojnovom veteránovi, ktorý je pozvaný na konferenciu do Vietnamu, kde sa zapiera prítomnosť vojnových zajatcov, ale veterán tomu neuverí, zistí ich polohu a rozhodne sa ich zachrániť. Spracovanie nie je zlé, dá sa povedať, že sa stále niečo deje, ale aj tak celý čas cítiť, že to mohlo by aj lepšie, lebo viaceré scény sú také pomalšie alebo ich potenciál nie je moc využitý. Akcie je tu dosť a je aj celkom dobrá. Zo svojho bojového umenia Norris moc neukáže, občas niekoho rýchlejšie zneškodní nejakým chvatom alebo klasicky, ale žiadny karate súboj tu nie je. Film sa skôr zameriava na veľkolepejšie scény, kde nechýbajú desiatky mŕtvych alebo výbuchy, pričom tento typ akcie sa nachádza hlavne v poslednej tretine filmu a pozerá sa na to dobre, ale chýba mi tu väčšia nápaditosť a rozmanitosť. Norris prakticky len strieľa z diaľky nepriateľov, používanie rôznych typov zbraní alebo zabíjanie zblízka sa v týchto veľkolepejších scénach nenájde. Nie je tu žiadna skutočne zapamätaniahodná scéna, na všetky sa dobre pozerá, ale nie je to nič výnimočné. Herecké obsadenie je obyčajné, okrem Norrisa už nikto viac nezaujme. Réžia ma vôbec neoslovila, tá je len prinajlepšom priemerná, ale technická stránka je slušná. Tento film sa mi páči, baví aj po viacnásobnom pozretí, ale napríklad podobný Rambo 2 je po všetkých stránkach lepší a aj z tejto Norrisovej trilógie je práve táto jednotka najslabšia. 71% ()

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU ARE A GODDAMN EMBARRASMENT, BRADDOCK! THAT'S WHY I'M HERE, SENATOR! Naposledy jsem to viděl ještě na VHS s rychlo dabingem a dnes po letech znovu. Nestárnoucí klasika s úderným jménem Missing In Action! Už jen jméno hlavního hrdiny Braddock naznačuje, že tenhle film má testosteron. Aby ne, když se jedná o čistokrevné akční béčko z osmdesátých let, které vůbec nezaostává za filmy jako Rambo nebo Komando. Braddock je killer North Vietnamese Army a krytí mu nic neříká. Hlavně v případech kdy na něj štěká RPD Děktarjev z hlídkové věže. Ale to nevadí, protože film tepe a závěrečný únik vám i po letech zvýší tep. Aby taky ne, když Braddock se zajatci pádluje na nafukovacím člunu, zatím co po něm Vietcong pálí z minimálně 10 samopalů a minometčíci se jej snažej zaměřit. Má to drive. No a protože se jedná o béčko z produkce Cannon, tak uslyšíme i hudební motiv, který zazněl i o rok později ve filmu Americký Bojovník. A že to je pekelně dobrej hudební motiv. Nechápu hodnocení a jen kroutím hlavou. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Plukovník James Braddock (Chuck Norris) se vrací do Vietnamu, aby pátral po zajateckém táboru, kde jsou vězněni muži nezvěstní v boji... Podobnost s filmem Rambo: First Blood Part II (1985) není náhodná, protože se tvůrci při realizaci nechali inspirovat původní verzí scénáře Jamese Camerona. Chuckův bratr Aaron Norris byl koordinátorem kaskadérů a v závěrečných titulcích překvapil pod kreditem kaskadér J. Claude van Damme. Snímek nabídne poměrně dost akce a řadí se k těm lepším Norrisovým filmovým počinům. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení scény, kde Walker (Chuck Norris) osvobozuje válečné zajatce, jenž jsou poté vyzvednuti vrtulníkem, absolvoval Chuck závěs na žebříku, který visel z vrtulníku, bez jištění. Měl být zvednut jenom do půl metru, Pilot se ovšem vznesl na 300 metrů. (vojtaruzek)
  • První a druh díl MIA se kvůli ušetření nákladů natáčely společně. Producentům ale druhý díl přišel lepší než první a proto přehodili jejich číslování a pustili dvojku do distribuce jako první. Proto se "dvojka" odehrává vlastně před "jedničkou". (Divočák)
  • Ve Vietnamském zajetí zůstaly ještě dlouho po válce stovky amerických vojáků. Ve skutečnosti jim ale nikdo nepomohl. (Pradlík)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Reklama

Reklama