Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamilovaný pár, bankovní úředník Sam a výtvarnice Molly, se přestěhuje do nového bytu. Jsou spolu opravdu šťastní, po cestě z divadla Mollly poví Samovi, že si ho chce vzít za manžela. Náhle je přepadne muž s pistolí, chce peníze a uhodí Molly. Sam se rozzuří a při rvačce ho muž zastřelí. Sam zemře, ale jeho duch zůstává na zemi, aby mohl být nablízku Molly. Ta je ze Samovy smrti na dně. Jednoho dne se do bytu dostane muž, který Sama zabil, a něco zde hledá. Sam ho chce zastavit, ale jako duch není schopen se ničeho dotknout. Muže sleduje, aby zjistil jeho jméno a bydliště. Při zpáteční cestě Sam naváže kontakt s černoškou Ody a neustálým otravným zpíváním ji donutí, aby šla k Molly domů a pověděla jí, co on řekne. Sam jí sdělí jméno a adresu muže, který ho zabil, a také, že to byla plánovaná vražda. Molly nejprve ničemu nevěří, ale pak je přesvědčena, že žena opravdu se Samem mluví. Když Molly poví vše Carlovi, Samovu nejlepšímu příteli a kolegovi, tak ten jede informaci do vrahova bytu ověřit. Sam jede s ním a zjistí, že Carl a vrah jménem Willie Lopez se znají, Carl objednal Samovu vraždu, protože potřebuje kódy do počítače, díky kterým může převést velké množství peněz. Molly jde na policii, ale nikdo jí neuvěří. Ukážou jí spis Ody, která byla několikrát zadržena za podvody. Večer k Molly do bytu přijde Carl, aby ji dokázal, že je přítel a ona se na něj může spolehnout... (TV Prima)

(více)

Recenze (602)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Asi som tento film mal vidieť pred 30 rokmi, hodnotil by som ho lepšie. Videl som to, žiaľ, až teraz. Mnoho som o ňom počul. Herci super, záporáci slušní, príbeh fajn, ale podľa môjho názoru dosť natiahnutý, s mnohými nudnými okamžikmi. Tie 2 hodiny sú až moc. Zosekal by som to o 15-20 minút, aby to lepšie dýchalo a malo to lepší spád. Whoopi prekonala aj Patricka a Demi, keď bola na place, bola to sranda. Je to taká romantika s prvkami humoru a ja na romatniku príliš nie som, takže preto trochu nižšie hodnotenie. Tento film zostarol, ale chápem, prečo to bol taký hit. Naopak taký Hriešny tanec, keď už sme u filmov, boduje aj teraz. Ale na zabitie nudného nedeľného poludnia to ujde. P. S.: Scéna s hrnčiarskym kruhom ma neskutočne pobavila, lebo sa mi vybavilo, ako to sparodovali v Bláznivej strele. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Kdo u tohoto filmu nepustil slzu, asi nemá žádné emoce. Emocemi nabitý romanticko thrillerový film. Snad i trošku komedie tam můžete vidět. Ale o humoru to není. Asi nejslavnější film s posmrtným životem. Po tragické události, si ani jeden nechce druhého odepřít. Pouto lásky je tam silné, že to cítí i sám divák. 👍😳 Film má neuvěřitelnou energii. Poznámka: Slavná scéna za doprovodu známé skladby, je dnes už legendární. Herecké výkony TOP. Herecké obsazení TOP. Soundtrack TOP. Příběh TOP. Doporučuji. Hvězdiček 5 ()

Shadow 

všechny recenze uživatele

Příběh je dobrý, herecké obsazení hvězdné, hudba skvělá, tak co ještě dodat? Veselé i smutné, ale hlavně příjemné. Prostě šéfkuchařská specialitka. ()

HHOKY 

všechny recenze uživatele

Nemůžete čekat,že jedne z mých nejoblíbenějších filmů budu hodnotit negativně.Skvělé herecké obsazení-zvlášť Whoopi,krásná hudba a navíc takovej doják..Kdo by ten film nemiloval? ()

J.o.h.n.ny 

všechny recenze uživatele

Moje holka o scéně s hrnčířským stolem pronesla: "Co je na tom tak romantickýho? Hraje nejprovařenější slaďák... Takováhle scéna je v každý druhý romantický komedii." To jsem se tedy trochu zasekl a povídám ji: "Tuhle píseň proslavil duch a takhle nádherně romanticky natočenou scénu jen tak v nějaký romantický komedii neuvidíš." Nevím, co ty dnešní holky ještě chtějí :) tahle scéna odrovnala jistě i nějakého zdatného chasníka :) Tak mi řekněte, kam ten svět spěje... a co teda ty holky mají pod představou svkělá romantika... Nepolíbená? 10 důvodů proč tě nenávidím? .... já myslím, že vrchol tohoto žánru je právě tento film!!! ()

Snowgirl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film miluju! Pro všechno: herce, příběh, hudbu a navíc jsem ho "prožila" v nádherný době s nádhernou láskou. ()

Ywec 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný snímek. Dokázal jsem ho plně ocenit až s odstupem času, kdy jsem zjistil, že ho můžu vidět x-krát, ale neomrzí se. ()

Honzyg 

všechny recenze uživatele

Dokonalý příběh. Se zařazením do žánru komedie rozhodně nesouhlasím. Těch pár vtipných momentů z tohoto úžasného dramatu rozhodně komedii nedělá. Vinikající výkon od všech hlavních představitelů, nádherná muzika, perfektní vnitřní kouzlo filmu. Toto dílo lze jen doporučit. I po několika projekcích pořád nepochybných 5* ()

paranoid82 

všechny recenze uživatele

Super film, který spojuje několik žánrů dohromady, ať už romantiku, drama, detektivku, komedii nebo sci-fi. Ale pro mě to vždy bude taková ta romantická pohádka pro dospělé. Celý film stojí na velmi silném scénáři a propracované režii. To je nejsilnějším prvkem filmu. Flm se ale nevyvaruje několika kýčovitých scén. A ačkoliv jsem nikdy nemusel Patricka Swayzeho, tak pro mě je role v Duchovi jeho nejzdařilejším hereckým počinem. Perfektní výkon podává Whoopi Goldberg, která film obohacuje svérázným humorem. Kvalitních "slaďáků" je jako šafránu, tento film mezi ně určitě patří. Nakonec dávám 4 hvězdy ()

qnnaire 

všechny recenze uživatele

Krásny a dojímavý príbeh, dobré herecké obsadenie (Demi a Patrick sa k sebe neuveriteľne hodia) a Whoopi podala perfektný výkon. ()

Thrakan 

všechny recenze uživatele

Tento film má dle mého vše - vyzdvihl bych skvělé herce, dojemný příběh a také praštěnou Whoopi Goldberg. Patricka Swayzeho jsem měl rád (a stále mám), škoda jen že zemřel tak mladý!!! Držel jsem mu palce aby nad tou zákeřnou nemocí vyhrál... Podle mého osobního názoru jeho nejlepší role, lepší než v "Hříšném tanci". ()

Tina.T 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si zaslzela. Neplánovaně, po X letech jsem ho před chvílí shlédla v TV a zjistila jsem, že když se necháte přesvědčit o tom, že duchové mohou být mezi námi a občas na nás dohlédnout, je to příjemně uklidňující pocit. Film ani po letech neztratil nic ze své romantičnosti, je plný lásky opravdu "až za hrob" a Whoopi je tak živelná postava, až se člověk musí přes slzy smát :-) Od doby, kdy jsem viděla poprvé, uplynulo 20 let a hodně se toho stalo. Proto na něj dnes už koukám lehce jinýma očima. Lásku vnímám pořád stejně, ale už více chápu tu touhu se ještě jednou dotknout milovaného člověka, který nečekaně odešel... A když takovýto film sledujete doma, potmě, pozdě v noci... nejste opravdu daleko uvěřit tomu, že vaši zemřelí blízcí a přátelé na dotek ruky občas jsou. ()

Ludva 

všechny recenze uživatele

[2010-05-09] * Slaďák až běda, Swayze vypadá (jako vždy) nějak nemocně a Mooreová zase jako chlapeček. Přestože by to chtělo ubrat romantiky a Goldbergové (posledních dvacet minut je těžko k vydržení), dá se na to (i díky detektivní zápletce) dost dobře koukat, . ()

nogi 

všechny recenze uživatele

Komedie, drama i romantika skloubené v mystičnu, velmi dobré herecké výkony -moc super, doporučuju ;) ()

sbinda 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně dobře skloubený romantický film s prvky thrilleru, dokonce jsem bez kopřivky ustál i slaďoučkou scénu na závěr. Není mnoho co bych jako divák bez vytříbeného vkusu reklamoval, snad jen místy suchý čs.dabing. Perlička, v pořadu Volejte řediteli Vláďa Železný neobratně interpretoval dotaz diváka: "kdy budete reprízovat Dače?". Vláďovi tímto dávám 100% a Dačovi 80%. Oba jsou dobrý. ()

Související novinky

Channing Tatum chystá remake Ducha

Channing Tatum chystá remake Ducha

18.01.2023

Channing Tatum (Loganovi parťáci, Pes) se za pár týdnů objeví ve třetím díle série Bez kalhot, jinak toho ale herec v plánu moc nemá. Snu na jeho srdcový projekt Gambit se už vzdal, jak ale nyní… (více)

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Spielberg chce Jacksonovy kosti

Spielberg chce Jacksonovy kosti

12.05.2007

Určitě si vzpomenete, jak Peter Jackson zářil, když z rukou Stevena Spielberga přebíral Oscara za nejlepší film (jen pro jistotu: za Pána prstenů: Návrat krále). Nedávno si potřásli pravicemi opět.… (více)

Reklama

Reklama