Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamilovaný pár, bankovní úředník Sam a výtvarnice Molly, se přestěhuje do nového bytu. Jsou spolu opravdu šťastní, po cestě z divadla Mollly poví Samovi, že si ho chce vzít za manžela. Náhle je přepadne muž s pistolí, chce peníze a uhodí Molly. Sam se rozzuří a při rvačce ho muž zastřelí. Sam zemře, ale jeho duch zůstává na zemi, aby mohl být nablízku Molly. Ta je ze Samovy smrti na dně. Jednoho dne se do bytu dostane muž, který Sama zabil, a něco zde hledá. Sam ho chce zastavit, ale jako duch není schopen se ničeho dotknout. Muže sleduje, aby zjistil jeho jméno a bydliště. Při zpáteční cestě Sam naváže kontakt s černoškou Ody a neustálým otravným zpíváním ji donutí, aby šla k Molly domů a pověděla jí, co on řekne. Sam jí sdělí jméno a adresu muže, který ho zabil, a také, že to byla plánovaná vražda. Molly nejprve ničemu nevěří, ale pak je přesvědčena, že žena opravdu se Samem mluví. Když Molly poví vše Carlovi, Samovu nejlepšímu příteli a kolegovi, tak ten jede informaci do vrahova bytu ověřit. Sam jede s ním a zjistí, že Carl a vrah jménem Willie Lopez se znají, Carl objednal Samovu vraždu, protože potřebuje kódy do počítače, díky kterým může převést velké množství peněz. Molly jde na policii, ale nikdo jí neuvěří. Ukážou jí spis Ody, která byla několikrát zadržena za podvody. Večer k Molly do bytu přijde Carl, aby ji dokázal, že je přítel a ona se na něj může spolehnout... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (604)

oLí 

všechny recenze uživatele

Nádherná romantika. Ve většině romantických filmů dneška hrají mužské role samý bukvy. Ale Svejzí mi zde tak naštěstí nepřipadal. Jestli některé herečky vyloženě nemusím, patří mezi ně Demi Moore. Tady však byla roztomilá. Smál jsem se s Whoopi Goldberg. Cítil jsem lásku mezi Samem a Molly. Zapůsobily na mě i scény se stíny. Škoda, že Vincent Schiavelli nedostal více prostoru, i tak během pár minut ukázal více než dost. Jednou za pět let se na to vždy rád podívám. 9/10 [říjen 2006] ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Výborná, dojemně strašidelná podívaná se skvělým Patrickem Swayzeem, Demi Moore a excentrickou Whooppi Goldberg. Opravdová klasika. Nevím, jestli je film víc krimi, thriller, nebo fantasy, ale výsledný mix je opravdu povedený. Nejvíc mě baví scény, kde Samův duch straší své vrahy a pak ty s čerty. Pecka! P.S. V roli ducha, který učí Swayzeho v metru dotýkat se předmětů, lehce zapamatovatelný Vincent Schiavelli, kterého můžeme znát třeba z Přeletu nad kukaččím hnízdem a dalších Formanových filmů. Mysteriózní klenot. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Klasika autobusových zájezdů do ciziny. Hodněkrát nám tento film pouštěli. Poměrně dobrý film, který kombinuje všechny možné žánry: komedii, drama, romanci (tu asi nejvíc), akční krimi, sci-fi a chvílemi i mírně horor. Patrick Swayze má charisma, Demi Mooreová je pěkná a Whoopi Goldbergová jako spiritistka, no, neumím si nikoho jiného v té roli představit. Určitě bych tu jednu hvězdičku přidal, ale film se mi dost okoukal. Ale o jeho kvalitách v žádném případě nepochybuji. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dnes už večná klasika. Film samotný sa mi prekvapivo veľmi páčil a podarilo sa mu skombinovať thriller s romantickou drámou okoreneným štipkou komédie a z tohto zmiešania vznikol naozaj vydarený film. Vydarený snímok režiséra Jerryho Zuckera. Dostala ma úžasná a krásna pieseň, ktorá robí film ešte lepším a romantickejšom než je. Demi Moore je inak nádherná herečka a mrzí ma, že práve v tomto filme jej to veľmi nepristalo. S chlapčenským účesom nevyzerala pôvabne a keby vyzerala ako v Striptíze, alebo Neslušnom návrhu, bolo by to ešte lepšie. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu musím dát 5 hvězdiček, protože se mi velmi líbí. Je to skvělá směs hned několika žánrů. Napínavá romantická komediální fantasy. Milovník komedie si užije naprosto úžasný výkon Whoopi Goldberg, milovník fantasy se přímo vyžije v postavě Patricka Swayzeho, milovník thrilleru bude nadšen při mnohých napínavých scénách a milovník romantiky se dočká velké porce emocí. Výborný děj s dobrými herci. Lahůdka. 90% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (59)

  • Ve scéně, kdy je Sam (Patrick Swayze) zabit, přibíhá poté jeho duch zpátky ke svému tělu, dívá se na Molly (Demi Moore) a mluví k ní. Přitom mu ovšem jde pára od úst, i když už nežije. (chleba24)
  • Film se stal tak populárním, že vznikla i jeho muzikálová verze. Ta se v premiéře představila v roce 2011 v Manchesteru, následně také na londýnském West Endu i newyorské Broadwayi. Po Itálii a Německu pak bylo Česko teprve třetí zemí v Evropě (mimo původní Spojené království), kde byl tento muzikál uveden. Česká premiéra proběhla v roce 2014 v Městském divadle Brno, v roce 2018 ho pak uvedlo i plzeňské Divadlo J. K. Tyla. (Joe16210)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 217,6 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 505,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Channing Tatum chystá remake Ducha

Channing Tatum chystá remake Ducha

18.01.2023

Channing Tatum (Loganovi parťáci, Pes) se za pár týdnů objeví ve třetím díle série Bez kalhot, jinak toho ale herec v plánu moc nemá. Snu na jeho srdcový projekt Gambit se už vzdal, jak ale nyní… (více)

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Spielberg chce Jacksonovy kosti

Spielberg chce Jacksonovy kosti

12.05.2007

Určitě si vzpomenete, jak Peter Jackson zářil, když z rukou Stevena Spielberga přebíral Oscara za nejlepší film (jen pro jistotu: za Pána prstenů: Návrat krále). Nedávno si potřásli pravicemi opět.… (více)

Reklama

Reklama