Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

juta 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší dílo pána Smithe. Je pravda, že Smithovi nevadí říkat věci naplno a nevím jaké měl reakce na toto dílo v konzervativní Americe. Opět se tu moc mluví, příběh mě moc nezaujal, ale nejvíc jsem tu postrádal humor a především dvojici Jaye a Boba, kteří se tu objevili jen na chvíli, takže šlo spíš o takové zvláštní romantické drama, než že by se u toho člověk smál. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Plíživé komediální drama o mezilidských vztazích, které je okořeněno problematikou homosexuality. Výborně vyvážený film, který je doslova ze života. Rozesměje, ale je i hodně k zamyšlení. Ačkoliv jsou některé situace, jež zažívá hlavní hrdina, takřka absurdní, dokáže se do nich bez problémů vžít každý divák. A proč vlastně ne? Stát se může v životě cokoliv. Myslím ale, že zlomovým okamžikem filmu, za kterým se skrývá podstata, hlavní myšlenka a i jeho název, je upřímná zpověď mlčenlivého Boba v bistru, kde nastíní problematiku "hledání Amy". Není to ale jediný výborný moment. Skvělých syrových a upřímných rozhovorů a situací k zamyšlení je tu mnoho. Navíc Ben Affleck hraje poprvé ve své kariéře a i to je úkaz, který by si neměl nechat ujít mnohý fanoušek i odpůrce. Naopak Joey Adams, se kterou se Ben potkal už dřív v Omámených a zmatených , mi dojem trochu kazila. Přišla mi krajně nesympatická a její originální hlas mi přímo rval uši, takže doporučuji dabing. Také scéna, ve které Holden nabídne "dorovnání zkušeností" mi přišla už přes čáru. Přesto celkový úspěch. Konec mne vůbec potěšil nejvíc, jelikož nepadl do patetické rutiny a zanechal diváka v myšlenkách. Vřele doporučuji. 85% ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Možno nie najkomplexnejší či najzábavnejší Kevin Smith ale bezpochyby najdospelejší a zároveň najoriginálnejší. A pre jednu z najoriginálnejších romantických komédií , aké som kedy videl a so záverom, ktorý ma napriek atypickej katarzii zasiahol, nemôžem navzdory menším nedostatkom, utrúsiť žiadnu kritiku na ktorej by naozaj záležalo. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, vzhledem k tolika opěvným hlasům na účet filmu jsem čekal o dost víc. Dlouho to byla nic neříkající nuda proložená přisprostlými výrazy a upřímností ohledně sexuálních hrátek přítomných, pak to začalo být chvilkami náznakem i zajímavé, ale humor (jestli tu opravdu někde byl) mě silně minul (snad jen aplikování rasové problematiky na Star Wars jakožto absolutní absurdita ve mně vyvolalo nejisté uchechtnutí). Co se týče herců, jediný alespoň trochu sympatický jedinec byl Banky Jasona Leeho, z Bena Afflecka vyzařoval docela průměrný a kupodivu celkem uvěřitelný teenager (jak jinak nazvat jeho chování), jenže jeho postava už podle mě měla kapánek delší dobu po pubertě, čímž svůj předvedený výkon kompletně shodil a Joey Lauren Adams mi byla svým herectvím dost protivná, nemluvě o strašném hlasu (1 z mála případů, kdyby možná mohl být český dabing lepší než originál). No a pak Jay a Mlčenlivej Bob; tak nějak jsem narozdíl od naprosté většiny diváků (naivně) doufal, že tam stráví minimum času, ale i tak mě (hlavně Jay) stačili svou chvilkovou přítomností otrávit. Ale naštěstí jsem se probudil ze své natvrdlosti a konečně pochopil, že tuhle dvojku Smith rve jak se zdá do každého svého filmu (ostatně jde i o něj, že), což budu akceptovat a další snímek tohoto režiséra si už shánět nebudu (Dogma a tohle veledílo mi stačilo). Takže závěrem, u jeho počinu jsem se převážně nudil, nesmál a dusil se slzami Holdena a jeho lesbické přítelkyně Alyssy, takže to budou pouze 2*, otevřenost v otázkách sexu a vulgarismy dobrý film rozhodně nedělají. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Mlčenlivej Bob má navzdory svému jménu jednu z nejdelších řečí ve filmu. (Kulmon)
  • Scéna s Alyssou, Holdenem a Bankym v nočním klubu o problémech orálního sexu, byla původně napsána pro Smithův předchozí film Flákači (1995). (Kulmon)
  • Holden a Banky jsou postavy z Salingerova románu Kdo chytá v žitě. (Kulmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno