Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milionář Drew Latham je úspěšným manažerem velké reklamní společnosti v Chicagu, má krásnou přítelkyni, luxusní byt a zajištěnou budoucnost. Jeho osobní život je však povrchní a prázdný. Obzvláště těžce to na něj dopadne poté, co jeho krásná přítelkyně Missy odmítne nápad strávit s ním vánoční svátky na Fidži a odjede domů. Když Drew projde svůj adresář, ale nikde nepochodí, navštíví v záchvatu deprese psychoterapeuta, který mu poradí, aby se jel podívat někam, kde mu to připomene šťastné vánoční vzpomínky. A tak se Drew vypraví tam, kde prožil dětství. Dům je stále stejný, dokonce na schodišti stále vrže stejný schod, ale jinak se všechno změnilo. Jeho rodina už tu nebydlí a rodina Toma Valcoa není nečekanou návštěvou, která se jim potlouká kolem domu, příliš nadšena. Drew je však posedlý myšlenkou prožít šťastné Vánoce v kruhu rodiny, a tak majitelům domu nabídne dvě stě padesát tisíc dolarů za možnost zůstat přes Vánoce s nimi jako jejich syn. Tom okamžitě obrátí a přivítá muže jako svého syna, jeho žena Christine a jejich syn Brian po krátkém váhání na hru také přistoupí. Drew chce svátky se všemi tradičními zvyky. Situace se vyhrotí, když se domů vrátí dospělá dcera Alicia, bez servítků všem řekne, co si o nich myslí, a odmítne s ostatními hru na bratra hrát. (TV Nova)

(více)

Recenze (152)

Gereth 

všechny recenze uživatele

Budu objektivní. Našlo se několik málo vzácných okamžiků, kdy jsem se zasmál. Obvykle nějaké napůl huby uceděné hlášce Gandolfiniho. To je ale na vánoční komedii, od které divák očekává střídavě dojetí a výbuchy smíchu, krutě málo. Ben Affleck mě poslední dobou režisérsky i herecky celkem dost příjemně překvapuje, ale to afektované přehrávání, co předvádí tady, to člověka nutí nechápavě kroutit hlavou. A to vzhledem k tomu, že ostatní herci tu jsou víceméně do počtu, z tohohle snímku dělá silně podprůměrnou záležitost. // 40% ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Vím, že je to blbina, ale mě se to docela líbilo, když jsem to viděla poprvé, o Vánocích, mezi těma milióntýma reprízama pohádek a vánočních dojáků. Jenže ani to nepomůže k dalším hvězdičkám.....Jednoznačně nejlepší byl James Gandolfini! Hlavně se santaklausovskou čepičkou! ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je ľahká, sviatočná zábava ohrievajúca srdcia ľudí počas Vianoc. Je to sladké, čo mne vyhovovalo. Výborná voľba na vianočné sviatky. 6/10 ()

emo 

všechny recenze uživatele

Je to neoriginálne a miestami aj trápne, ale je to vianočná komédia a tým odpustím fakt veľa. Po českých Kameňákoch, Snowboarďákoch, Rafťákoch a Románoch pre ženy mi to prijde ako skvost svetovej filmografie... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Sem tam docela vtipná, sem tak trošičku romantická, sem tam poučná rodinná podívaná, která nemůže být na škodu, ale také nikomu nebude vadit, když ji neuvidí. Příběh o poněkud apatickém dobře vydělávajícím muži, který žije sám a protože se chce více poznat, přijede do svého bývalého domu, kde už žije jiná rodina a doslova se vnutí (za peníze) jako jeden ze členů rodiny na vánoční svátky. Pak přijede jejich dcera a na romantickou notu s notným proměněním hlavního hrdiny máme zaděláno. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Priemerne vtipná "vianočná záležitosť", na ktorej sa dá chvíľami dobre pobaviť a samozrejme prináša aj nejaký ten poučný podtext. Na ČSFD myslím mierne podhodnotený film. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Našiel som film náhodne na SkyShowtime a vôbec netušil že existuje. Do toho vidieť v hlavných úlohách paní McCallisterovu a Tonyho Soprana bolo lákadlo samo o sebe. Výsledok ma ale ukážkovo sklamal. Námet je stupídny už v základoch, nenútene vtipné situácie obratom valcuje množstvo gýču a ajked bol začiatok fajn, po 40 minútach som rozmýšľal že to vypnem. S Affleckom som videl dosť filmov, takto otravnú postavu ale zatiaľ podľa mňa nehral. Keby mám vypichnuť len jednu slabinu, určite je to on. Dokonca aj Rolničky ktoré som prvý krát videl asi pred týždňom a nešetril som kritikov ma v rámci vianočnej tématiky bavili o dosť viac. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Typická americká komerční křeč poslední doby (jako např: bláznivá školka, dům naruby, dvanáct do tuctu, kurs sebeovládání), s hlučným Affleckem (nesnáším ho) ze kterého mi nepříjemný pocit naštěstí vylepšovala milá Ch.Applegate. Stejný příběh byl lépe zpracovaný ve filmu Velké dítě Dickie Roberts. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Drew (Ben Affleck) je úspěšný mladý muž a díky své práci reklamního tvůrce je na tom i finančně výborně. Ale s blížícími se vánocemi zjišťuje, že je velmi osamělý - jeho přítelkyně by chtěla strávit vánoce s rodinou, což se Drewovi moc nelíbí a radši by vyrazil kamsi do Karibiku. Když ale vidí, jak se všichni kolem něj na vánoce připravují, rozhodne se vrátit do dětských let, a prožít vánoce jako kdysi, ve svém rodném domě. Tam ale žije úplně jiná rodina, která vánoce nijak neprožívá a navíc je ve fázi totálního rozkladu. Drew jim slíbí, že jim zaplatí 250tisíc dolarů, když se přes vánoce budou i s ním tvářit jako rodina. Během těch několika dní si i Drew uvědomí, že vánoce jsou něco kouzelného .. Docela vtipná komedie, která i přes svoji "hlubokou" (ale vcelku originální) myšlenku dokáže diváka příjemně naladit na vánoční čas. Ben Affleck je trochu toporný, jako téměř vždycky, ale tady mi to ani moc nevadilo, protože se takovéto chování od rozmazleného milonáře trochu čekalo. Rodina do které se Drew nastěhoval je správně "šílená" a vévodí jí bezkonkurenčně mamka "sama doma" Catherine O'Hara, která je naprosto skvělá. Pokud nemáte rádi ani Afflecka ani vánoce, tak ruce pryč, jinak klidně mrkněte... ()

demented 

všechny recenze uživatele

Mentál Affleck túži po normálnych Vianociach a preto si najme rodinu, s ktorou sa rozhodne stráviť vianočné sviatky. Po dlhej dobe konečne normálný (no, normálny) vtipný vianočný film, pri ktorom si človek nemusí zakrývať oči, resp. utápať dobrý vkus v alkohole. Osobne nechápem nevraživosť väčšiny užívateľov čsfd voči Affleckovi (v poslednej dobe sa mu príliš nedarilo, tak prečo si do neho nekopnúť, že?). Ale ruku na srdce, popri všetkých tých Santa Clausoch a iných zvrhlostiach - kedy ste videli naposledy dobrý vianočný film? Nebyť záverečnej sentimentálnej polhodinky, neváhal by som ísť s hodnotením aj vyššie. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Naprosto Dreuowi (Benu Effleckovi) rozumím a s jeho rolí se jaksi zžívám. Je to vzdělaný úspěšně vydělávající muž, ale přece jenom v něm zbylo něco dětského a to musí ven. Při vánočních svátcích se připlete k jedné rodině a zaplatí si u nich bydlení na vánočních svátky. A během toho při výborně zvládnuté atmosféře se semele plno různých zábavných situací. Podle hodnocení to nevypadá moc uspokojivě, ale mě tento film na štědrý den nádherně zahřál. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Už za vlasy přitažený námět vetřít se k neznámé rodině, najmout si ji a předstírat radostnou vánoční pohodu (protože nikdo přece nemůže zůstat na svátky sám) není k popukání, navíc dostává další rány od dětinsky nadšeného (= strašlivě přehrávajícího) Afflecka. Náznaky cynizmu by se daly spočítat na prstech jedné ruky (čili během úvodních titulků), vše samozřejmě končí standardně hollywoodsky hřejivě. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Poměrně nezajímavá komedie, kterou provázeli veliké tvůrčí neshody a další problémy při natáčení, což se muselo zákonitě na výsledku projevit. Ben Affleck s Jamesem Gandolfim dělají co mohou, ale víc než na tři neměli šanci. ()

Reklama

Reklama