Reklama

Reklama

Men

  • Velká Británie Men (více)
Trailer 2

Harper (Jessie Buckley) odjíždí na malebný anglický venkov odpočinout si a srovnat si myšlenky po nedávné tragédii v osobním životě. Okolní příroda však působí značně zneklidňujícím dojmem a Harper má neodbytný pocit, že ji kdosi či cosi zpoza stromů sleduje. Co nejdříve vypadá jako plíživý děs, se brzy promění v opravdovou noční můru. Vizionářský režisér Alex Garland se ve své horečnaté vizi vydává do nejtemnějších zákoutí lidské mysli a přichází s originálním mysteriózním hororem plným hutné atmosféry a neotřelých režijních nápadů. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zprvu solidní horor s parádní atmosférou. Působivý příběh se mohl vydat prakticky kamkoli a dopadlo by to dobře. Bohužel se to v závěru promění v naprostou fantasmagorii a já skutečně nevím, co si mám ke konci myslet. Přestože ve mě první polovina vyvolávala zajímavé pocity, scéna několikanásobného mužského porodu pohřbila celý film. Čert vem, že to bylo celkem nechutné, ale jestli bylo cílem ve finále kompletně znudit diváky, tak to se zdařilo bezchybně! Původně jsem se totiž těšil na nějaké promyšlené rozuzlení. Vysvětlení toho, proč se vlastně proti slečně náhle spikla celá vesnice. Výsledek bych však nemohl nazvat výstižněji nežli divný. Nejen že to nebylo vůbec promyšlené, ale ono to snad ani nebylo ukončené. Ačkoli jsem měl vcelku jasno o čtyřech hvězdách, náhle bych to nejraději stáhl na dvě. Další zklamání. 50% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tohle byl ten nejdivnější, nejujetější a nejvíc what the fuck Horor, co jsem za poslední roky viděl. Jo a musím zmínit to co *CARNIFEX*  - kurva toto je Britský film, nie U.S.A. do psej matere ! Britové Horory neumí a vyhýbám se jim, ale tohle je dost jiný a jako překvapilo mě to. Tísnivá atmosféra v kontrastu s nádhernou přírodou, barvičky opravdu pěkný, výborná kamera, dojde na dvě solidní, krvavý scény (rozpláclej černoch a nožem roztrhlá ruka), ale hlavně to finále, to jsem čuměl s hubou dokořán, co že se to vůbec děje. Zpočátku mi vadila ta herečka, chvilku mi trvalo, než jsem si na ten její nesympatický xicht zvyknul, ale jinak dobrý. Slušnej psycho bizár. (515. hodnocení) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nemám problém u filmu/nad filmem přemýšlet, ale zase jsou nějaké limity. Tady jsem se ztrácel, respektive Alex Garland o mě coby diváka přišel. Ukousl si víc, než dokázal rozkousat. Na malebném anglickém venkově leží panství ideální k utřídění myšlenek a vyčištění hlavy. Londýňanka Harper (letos na Oscara nominovaná Jessie Buckley) totiž přišla o manžela. A právě chvíle klidu opakovaně přerušují vzpomínky na zesnulého milého (respektive na to, co se s ním stalo) a hlavně patřičně znepokojivá a strašidelná přítomnost jiných mužů, kdy se záhy dozvídáme, že o jejich ztvárnění se postaral majitel panství s tváří Roryho Kinneara. Ztělesňuje to nejlepší, ale hlavně to nejhorší z toho, co lidé-muži emocionálně nabízejí. V období stále nezpracovaného smutku, viny a vzteku ji otravují i děsí. Celé je to pomalé, plné obrazů, které v divákovi zanechávají další otázky skrze jejich smysl ve vyprávění. Finále je pak surrealisticky groteskním tělesným hororem. Úspěšný scenárista (a potřetí režisér) Garland mě stejně jako svými předchozími pracemi úplně nezaujal. Ač se mi teda líbí, jak obratně manipuluje s náladami a podvrací očekávání, oceňuji i kameru a práci s ruchy a zvukem. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct? Filmy, které pouští do světa studio A24 jsou divácky náročné a hodně těžko stravitelné. S tím musí člověk počítat už ve chvíli, kdy vyráží do kina. Já osobně se většinou dostanu do stavu, kdy nejsem schopen jednoznačně říct, jestli se mi jejich nejnovější film líbil nebo ne. To však není příklad „mužů", kteří mi nesedli vůbec. Nemám problém jít na artovku, která je obskurní, ale má poselství a něco vám předá. Jenže tady je to pojetí tak nejednoznačné a podivně „formulované", že člověk po opuštění sálu nemá pocit, že dostal něco navíc. Přitom je to příjemně táhlé, místy zvrácené a krásně natočené. Běžný divák ale bude z kina odcházen rozladěn a mě překvapí, pokud nejnovější Garland vůbec něco vydělá... P.S.: Pokud po zhlédnutí netušíte, co to mělo všechno znamenat, zkuste pohledat nějaké rozbory. Nevysvětlí vám všechny podivnosti, ale částečně dokáží jednotlivé myšlenky trochu srovnat. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

V první části jsem se v některých pasážích bála tolik, až mě z toho fyzicky rozbolelo srdce, ale zhruba po prvním bodnutí nožem mě jalo podezření, že neexistuje smysluplný/uspokojivý způsob, jak by to Alex mohl ukončit. V Annihilation jsem jeho implodující vyústení příběhu přijala bez námitek, tady naopak vůbec. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (11)

  • Děj filmu se odehrává ve fiktivní vesnici Cotson. Natáčení probíhalo v hrabství Gloucestershire ve Withingtonu (Velká Británie) na místech Withington Manor Farm Horse Livery, The Manor House a v St. Michael's and All Angels Church na High Street a v Cheltenhama a v Londýně na St Katherine's Docks. Natáčení začalo 1. dubna 2021. (noelcoward73)

Související novinky

Co nového chystá Alex Garland?

Co nového chystá Alex Garland?

24.01.2022

Režisér a scenárista Alex Garland (Dredd, Ex Machina) má za sebou některé z nejzajímavějších sci-fi projektů posledních let. Jeho režijní prvotina Ex Machina nadchla většinu diváků i kritiků,… (více)

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

07.01.2021

Režisér Ex Machiny nebo Annihilation Alex Garland si zřejmě konečně vybral svůj další projekt. Původně se zdálo, že se filmař po svém posledním seriálovém projektu Devs uchytí v televizi, nakonec… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno